Makarnalar Degisik bir tarif hazir corbali firinda makarna (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
bu tarifin orjinalini ben almanyadan aldigim ozel bi sosla yapiyorum ,ama tabi turkiyede bulunmadigi icin dusundum dusundum ne yapim
bende sizin icin hazir corbayla yaptim ,ve ilk yaptim begenirsem tarif eklicektim begenmezsem eklemicektim ,esimle ben cok cok begendik zaten ben bunun orjinalini cok seviyodum hic bi farki olmadi cok guzel olmustu kesinlikle tasiye ediyorum tabi krema sevenler icin

benim evde hazir kremali corbam vardi onla yaptim siz mantar corbasiylada yapabilirsiniz her ikiside olabilir

1 paket (500 gr) duduklu makarna
10-15 kadar mantar
maydanoz-dereotu
biraz tereyag

1,6 litre(8 su bardagi) su
2 kutu cig krema
1 paket hazir kremali manta veya sebzeli corba

uzeri icin
2 su bardagi kadar kasar peyniri rendesi

buyuk bi tepsiye cig olarak makarnayi koyuyoruz
uzerine tereyagda kavurdugumuz mantarlari dkuyoruz ve birazda ince ince kiydigimiz dereotu ve maydanoz serpiyoruz
ve bu arada bi tencere suyu koyup icine kremayi dokup karistiriyoruz ,biraz ilitinca icine hazir corbayi koyup iyice karistirip bi tasim kaynatiyoruz arada karistirarak
kaynayan sosu kuru makarnalarin uzerine dokuyoruz uzerine kasar rendesi serpip isitilmis firina verip makarnalar suyunu cekip pisince ve uzeri kizarinca cikarip sicak olarak servis yapiyoruz
AFIYETOLSUN

almanyadaki arkadaslar icin orjinal tarifte yine ayni sadece hazir corba yerine 4 paket Nudel-Schinken katcaksiniz
buda resmi

arkadaslar icinde kesinlikle domuz katkisi yoktur sadece malzemelerde siz katabilirsiniz dmek istiyo resmide oyuzdden oyle gozukuyo
ben icindekilerinide cektim almanca bilen arkadaslar insallah okuyup anlar icinde olmadigi

ben zaten degisik bi tarif verdim bunuda isteyen yapar isteyen yapmaz ,

Son düzenleme:
Ellerine sağlık kardeşceğzim..:)
Burada bazı hazır çorba paketlerinin arkasında tarifler oluyor makarna ile karıştırılıp fırına verilen özel karışımlar var demek ki bu da öyle birşey..
denerim ben de inşallah.

tesekkur libisim
bak onu bilmiyodum
sende yapmak istersen ozaman onlardan yaparsin
ama ben bu nudelle yapiyorum tadi harika valla

alkisalkisalkisBravo alkisalkisalkis
Adı gibi değişik vede leziz görünüyo
Makarna canavarı olarak
hemen denemeliyim
Emeğine sağlık
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

tesekkur ettim canim
dene bakalim begencekmisin
buyuk tepsi cok olursa yarini yap tabi ozamanda corbasnin yarisini yapmak zorunda kaliyosun

almanyadaki arkadaslar icin orjinal tarifte yine ayni sadece hazir corba yerine 4 paket Nudel-Schinken katcaksiniz
buda resmi

Ya Sympathique cim,sen bu Schinken'in ne oldugunu biliyormusun:1shok::1shok::1shok::Schinken domuz jambonudur.Biz burada schinken li olan seylerin yanindan bile gecmiyoruz.

Gerci Schinken'i birak etli hicbirseye yanasmiyoruz.Kesin bilmiyordun demi.Ayyy sen onlari en iyisi hemen cöpe at.

Son düzenleme:
canim uzerinde resmi gozukuyo ama kac kez babami okutturdum bunda yok diyo ,bu sade baharatli bi sos, uzerinde resim gozuktgu ucin almiyolar, icinde domuz mamuluyle ilgili bisey yok
ama uzerinde tarifte yazdigi icin ismide odur canim

canim uzerinde resmi gozukuyo ama kac kez babami okutturdum bunda yok diyo ,bu sade baharatli bi sos, uzerinde resim gozuktgu ucin almiyolar, icinde domuz mamuluyle ilgili bisey yok
ama uzerinde tarifte yazdigi icin ismide odur canim

Hmmm $ok gecirdim vallahi.Zannettim etli bir sos ve sen bilmeden hep yedin.Neyse bilgili bir sekilde almissin.

Canlarimm bu Schinken olayinda haklisiniz, ama yan tarafta mavi isaretli yerde zaten gereken malzemeler yaziyor.. ve orda da schinken'i sizin katmaniz gerektigini anlarsiniz opuyorumnanaktan
Bizde almanyada cok kullaniyoruz bu hazir paketlerden, binbir cesitleri var kaydirigubbakcemile5
Hic süpheniz olmasin, schinken felan yok... malzemeleri siz ekliyorsunuz zate, bu sadece bir sos.

Gelelim tarife :)))

ben bunu yillar önce kuzenimlede denemistim, ama biz firinda yapmadik, normal ocakta kaynattik ve cok leziz olmustu :)

cok tsk ederim, ellerine saglik canim opuyorumnanaktan

Azeri kizi canim bilmeden yaparmiyim hic ,r biluyosun avrupada her yedigimize dikkat ediyyoruz,
bu sosa gelince annemin bi yunan arkadasi var o ondan ogrendi o demis domuz katkisi yok annem inanmadi babama okutmus hayir dedi, ve ben onlarda yedim bayildim cok severim esimde cok sevdi ,her gittigimizde aliriz bababma derim al bi oku oda bi oflar poflar yok diyozya diye ,hadi size yediriyorumda kendimde yiyorum der, iste boylece kesinlesti
zaten paketi acip bakinca ozel kuru bi sos hazir corbalar gibi

yani simdi almanyadaki arkadaslar falan sakin ters falan anlamasin bunu
,insan uzerinde resim gordugu icin tedirgin oluyo

MutlulukRecetem canim benim agzina saglik guzel aciklma yaptin o sadece uzerindeki verdikleri malzemede ve resimde var ,iste millette icind var zannediyo
ben tencerede duymadim oda guzel olur malzemeler aynimi icinde kremayla falan
bu arada tesekkur ettim canim

ben yinede tarifi iki sekilde verdigim
kimhangisini isterse alir, ama ben oraya gidince buraya alip getiriyorum baya

Rica ederim canim benim ne demek.. Yengemlerde hep soruyordu, ama kesinlikle bir sey yok icinde zemuszemus
Benim tarife gelince biz mantar corbasi ile yapiyorduk tencerede.. yani bu hazir paketle degil :kedi:

bencede schinken demiş işte domuz eti demek

ay hemen çöpe tadı batsın :dilcikar:

canım benim bende almanyada doğdum büyüdüm evlendim türkiyeye yerleştim bu yemek konusu almanyaya olan tek hasretim ve özellikle pastaları
vallaha gördüm şimdi canım çekti bunlardan niye burada yokkiiiii vallaha şöyle bi alman marketi olsa hiç fena olmaz diye düşünüyorum
bizim burada bir pastane buldum almanyadan kahve ve pasta getiriyorlar vallaha canım okadar çekiyor diye hiç parama acımıyorum gidiyorum bir pasta bir kahve 11 TL gidiyor tadıda damağımda kalıyor ahh ahh

bende onu daha değişik yapıyorum sahne yani türkiyede yemek kreması diye geçiyor ondan döküyorum üzerine sos olarak yine tabi kaşar falan kremanın içine bi kaşıkta un serpiyorum öyle sürüyorum fırına ben makarnaya haşlanmış bezelye, havuç, karnıbahar ve brokolide koyuyorum süper oluyor vallaha tam vitamin bombası
lasagne de çok seviyorum onada beşamel sosu kendim yapıyorum biraz margarin ve un kavuruyorum üzerine 1litre süt tuz ve muskat fındığı oda süper oluyor bu markanın üzerine o sosta olur aslında

bencede schinken demiş işte domuz eti demek

ay hemen çöpe tadı batsın :dilcikar:

canım bu kadar katı olmayın onun adı öyle sadece çünkü almanlar falan bu yemeği yaparken markanın içine schinken koyuyorlar
yani kısacası bu sadece bi seçenek mecbur değilsin her milletin her yörenin damak tadı değişiktir
bu sadece bir servis önerisi illaki sosun içinde schinken var anlamına gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…