Değişim...

Tam yazıyorum, gülesim geliyor.
Yine de ciddi olan kısmı yazayım.
Yılda 500 kitap, sindirilerek okunuyor mu bari?

Telefonunuza uygulamalar indirin ve oraya herseyinizi kaydedin. Bu sizi daha cok sey yapmak icin harekete gecirir.
Aa vae mı öyle uyarı veren ajanda gibi bir şey Ben aslında günlük liste yapıp asayım tik atayım diye düşünüyordum şu an. Bir de eşim üç akşamda bir evde oluyor. Diğer günler gece geliyor. Ben de çalışmıyorum şu an. Yani klasik bir ev gibi akşam yemeği pişsin sofra kurulsun düzenim de yok. E kahvaltılar zaten öğlen yapılıyor. Ay amma dert yandım konu benim konum gibi. Ama konu sahibinden daha vahim bir durumdayım.

evet salgın çok etkiledi ama sanki çoğu kişi değişmek istiyor ama güvenli limanları da terk etmek istemiyor gibi.
Aylardır kısıtlı yaşamak evlerde zaman geçirmek biraz boğucu tabı geçici bir duygu olabilir çoğu insanda var suanda herkes sıkıldı artık ama yapacak bir şey yok

rahat olun,konu hepimizin konusu.Hepimiz ucundan kıyısından hayatımızda değişiklik istiyoruzdur.

500 kitap olayını açıklayın n'olur. Ayda 6 kitap okumaya çalışıyorum. İntihar edicem ona göre.

Şimdi bu senin değişimin senin dönüşümün

Gregor Samsa Bir sabah uyandığında bir böceğe dönüşmüştü

Şaka bir yana iç dönüşüm kişiye özeldir sana göre yaşamı şekillendir

A kişisi kitap okurken kendini bulur bir başkası kedisini okşarken

Üniversite bitince bir boşluk duygusu olur ama iş arıyor musun

Hiç öyle uyanma sıkıntısı yaşamadım ama hiç 6 da kalkıp yürüyüşe de gitmedim benim uykum önemlidir mesela yani kendine göre makul düzen kur

Her gün öğlen 12 de kalkan biri her sabah 5 te kalkarsa gergin olur mutsuz olur ve erken kalktım ondan diye değil de başka gerekçeler değerlendirir zira erken kalkmak iyi denmiştir

Özetle size göre değişimi yavaş yavaş başlayın hepsini birden yapmaya kalkmayın

İş vs düzene girince hayat da düzene girer ama gençken iş eş çocuk günü sorumluluklar yokken biraz light yaşamak gününü gün etmek de lazım zira bu günlere sorumluluklar artınca geri dönmek mümkün olmayacak

aslında değişim için neleri yapmak istediğimi yazdım ama bunları hep birlikte nasıl yapacağım hiç bilmiyorum.Bir yerden başlamalıyım ama nereden onu da bilmiyorum.

aslında değişim için neleri yapmak istediğimi yazdım ama bunları hep birlikte nasıl yapacağım hiç bilmiyorum.Bir yerden başlamalıyım ama nereden onu da bilmiyorum.

İşte yazdın da o yazdıkların klişe

Olması gereken hissi

Örneğin tarhana yaptım bu sene kitap okumak yerine

Kitap okumak mesela üst kavram ama dersen ki ben Mars hakkında yazılanları merak ediyorum onu okursun

Ama görev gibi okumak olmaz

Ya da mesela roman mı okuyalım klasiklerden mi popüler olan mı vs der açarız konuyu

Ne bileyim mesela yurtdışına gidip gezelim bu da moda zira iki günde oralarda dolaşmak eğlenceli olur vs ama çok kültürlüyüz pompasına ek olarak kullanılıyor

Yani demek istediğim kendine göre bir dönüşüm bul herkes böyle yapıyor böyle değişiliyor vs diye kalıplarla düşünme

çok haklısınız,belki de tam olarak bu noktadadır eksiğim.

Ajanda tutmak disiplin açısından yoksa ben de sıkıntıya gelen bi insan değilim, "amaan" der sıkılırım bir kaç gün sonra. Kendimi kontrol altına almak için çaba. Mükemmelliyetçi olmamak, insanları olduğu gibi kabul etmeye çalışmak, sağlıklı beslenmek için çabalamak( hiç başarılı olamadığım bir şey) gibi aklıma gelenler. Yurt dışı hedef aslında hedeflerinde varsa para biriktirmek gibi gibi...

Bu arada dost edinmeye vs çalışma o uğraşılacak konu değil denk gelirse olur olmazsa olmaz

Özgüvenli olmak da için doluysa olur yoksa ben özgüvenlerim deyip garip garip ego tatmini yapan onu bunu ezen tiplerden olursun

Özgüven ben her şeyi bilirim değil her sorununun üstesinden gelirim algısı içermelidir

Bilmek değil bilgiye ulaşma yolunu bilmek önemli iyi gözlemlemek önemli nerede durulur nerede harekete geçilir önemli

Lakin sen olmak daha da önemli zira olmadığın biri rolünü yaparsan sırıtır

Mesela yalan dahi söylesen bilgilerin çoğu doğru ama biri farklı olursa yalan söylediğin hissedilmez ama gerçekle taban tabana zıt bir senaryo mutlaka açık verir

Tebrik ederim sizi. Her sabah kalkıp 1 saat yürüyeyim diyorum, henüz 1 gün dahi yapmadım ya

Her yıl 500 kitap. Yıl 365 gün olsaaa, e geçmeye çalışırım dediğinize göre yuvarlayıp 600 kitap diyelim ona. Günde iki kitap eder neredeyse. Mhpnin 40. yılıııı ajjsemsks. Şey diycem ilaç prospektüsleri ve market katalogları da dahil mi yoksa bildiğimiz düz kitap mı? Her kitap ortalama 70 sayfa olsaaaa ahsjsjs. Bir deligöz Atakan'a bir size hayran oldum. İdolümsünüz.

Uzayda zamanın daha yavaş aktığını izlemiştim bi belgeselde (Senelik 750 belgesel izleme kotamı doldurmaya çalışıyorum), belki gizli görevdeki bir astronottur. Bilemezsin. Bu kadar şüpheci olma ve insanlara inanmayı dene İdrak.
Kesinlikle abartıyor ve bir hayali yazıyor olamaz.

Konu sahibi, hayatınızı değiştirmek için, bir estetik ameliyat ya da güzellik bakım filan başlayabilirsiniz; iyi geliyor.

Ben de senede 500 çamaşır suyu tüketiyorum. Hedefim 500 çamaşır suyu 200 cif. Ama henüz hedefimi gerçekleştiremedim.

Haklısın böyle düşününce çok şüpheci bir insan olduğumu fark ettim. Yolumuz inanç yoludur, huuuu.

Tam benim aklımı kurcalayan bir konu. Üni okuyorum henüz dersler başlamadı, çocuklarım küçük..anca ev işi çocuk bakımı derken gün içinde kendimce bazı rutinler oluşturdum oturttum, ama eksikleri var.
Rutin haline gelince alışkanlık kazanıyor insan ama ipin ucunu bir kere kaçırınca toparlaması zor oluyor bana göre.
-Ben sabah 6 buçuk gibi kalkıp namazdan sonra kuranı kerim meal çalışması yapıyorum. Beni ekstra etkileyen yerleri fosforlu kalemle çiziyorum. Bir çok izlediğim YouTuber bible journaling veya quran journaling yapıyorlar buda bana hitap ediyor, bende kendimce bundan yola çıkarak notlar çıkarmaya çalışıyorum. Ruhumun beslendiğini hissediyorum.
-İngilizceye zaafım var ve C1 seviyesinde teste girmek istiyorum ancak pratik yapmam lazım malum hamilelikler çocuklar derken eskisi gibi akıcı konuşamıyor insan, hele ki konuşabilecek birisi yoksa.
Şimdilerde bunuda günlük rutinime eklemek istiyorum, misal internetten İngilizce radyo dinlemek veya haber okumak gibi.
- Ayrıca bilim/ genel kültür dergilerine filan çok merak salmistim bir ara, ama alışkanlık kazanamadim.. hergun birniki tane makale okusam ayda en az 30 makale okumuş olurum .
- tüm seneye yayarak ortalama 10 kitap okuyorum ( üni derslerinden fırsat buldukça)
Sorumluluklarım daha az olsa eminim daha çok şey basarabilirim ama bahanelerle ugrasmaktansa kendimi bunları yapmak istediğim için gayret göstermem gerektiği düşüncesini aşılıyorum.
Yani kısaca, makale okumaya+İngilizceye ağırlık vermek istiyorum. Hatta okuduğum makaleleri kategorilere ayırıp not almak daha cazip geliyor. Su telefonlarin başında o kadar zaman harcanıyor ki, başka bir işe kalkışmak istese insan üşeniyor.

1000 kitap okuyanlar var gunde 3 4 kitap bitirerek hedeflerine ulasan tabi malesef ben hedef koyuyorum 500 kitabi gecmek calisma ve evlilik hayatimdan önce basarirdim. Hizli okuma kursu almistim en son olctugumde dakikada 440-485 kelime arasi okuyorum. Normal okuysn egitim almamış bir insan dakikada 120 150 kelime okur. Eger ilginizi cekiyorsa ve meraklisiysaniz kursun adını ozelden atabilirim. Bildiginiz düz kitap bu arada

Tebrik ederim sizi. Her sabah kalkıp 1 saat yürüyeyim diyorum, henüz 1 gün dahi yapmadım ya
Turkiyede iken ayniydim 1 kez disari cikmisligim yoktu yürüyüş icin zaten evimizin yakinlarinda boyle bir alanda yoktu ama Ingiltere de her yer park her yer yürüyüş alani ve insanlarin cogu cok erkenci. Cogu parklarda spor yapiyor kosuyor buraya geldikten sonra yaptigim birsey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…