Degisır mi ?

DAMK06

Asel'im
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2017
332
532
33
Kızlar herkese iyi akşamlar direk konuya giriyorum. 1 buçuk yıllık evliyim 3 aylık bi kızım var. Sorunum eşim şöyle ki; birbirimizi severek evlendik önceden böyle olduğunu biliyordum. Eşim aşırı derece kıskanç ve takıntılı bi insan kendi kardeşlerinden bile kıskanır beni. Yolda yürürken biri bana baksa,bakan adama ters ters bakar ben engel olmaya çalışırım. Adam uzaklaştıgi halde kurcalar durur neden baktı diye. Huyunu bildiğim için kendime,hareketlerime çok dikkat ediyorum fakat hala yaranamıyorum. Onu çok seviyorum biliyorum oda beni çok seviyo fakat artık bu durum huzurumuzu bozmaya kadar gidiyo malesef. Sizce eşimı değiştire bilir miyim? Ne yaparsam bu hareketlerinden vazgeçer ?

en başından beri böyleyse değişmesi zor ha diyince değişemiyorki insan. ama eşinizi çok abartılı buldum kıskançlık bir yerden sonra hastalığa dönüşür..sizin hatanız yok bence.. rahatsız olduğunuzu söylediğinizde eşiniz ne diyor? terapiye gitmek iyi olabilir

en başından beri böyleyse değişmesi zor ha diyince değişemiyorki insan. ama eşinizi çok abartılı buldum kıskançlık bir yerden sonra hastalığa dönüşür..sizin hatanız yok bence.. rahatsız olduğunuzu söylediğinizde eşiniz ne diyor? terapiye gitmek iyi olabilir
Çok dedim gel psikiyatriye gidelim diye ama hep şakaya vuruyo. Elimde değil diyo bazen oda rahatsız oluyo kendi hareketlerinden ama hala yapmaya devam ediyor

Kızlar herkese iyi akşamlar direk konuya giriyorum. 1 buçuk yıllık evliyim 3 aylık bi kızım var. Sorunum eşim şöyle ki; birbirimizi severek evlendik önceden böyle olduğunu biliyordum. Eşim aşırı derece kıskanç ve takıntılı bi insan kendi kardeşlerinden bile kıskanır beni. Yolda yürürken biri bana baksa,bakan adama ters ters bakar ben engel olmaya çalışırım. Adam uzaklaştıgi halde kurcalar durur neden baktı diye. Huyunu bildiğim için kendime,hareketlerime çok dikkat ediyorum fakat hala yaranamıyorum. Onu çok seviyorum biliyorum oda beni çok seviyo fakat artık bu durum huzurumuzu bozmaya kadar gidiyo malesef. Sizce eşimı değiştire bilir miyim? Ne yaparsam bu hareketlerinden vazgeçer ?
Değişmez.

degismez üzülerek söylüyorum hatta dahada kötüye gider.
egerki önlemini simdiden almazsaniz paranoid sizofreniye kadar gider.
(sekil A ben)

Değişir evet. Can çıkar huy çıkmazmış hesabı canı çıktığında değişir

Ne yapmam lazım peki nasıl düzelir ?
ozellikle seni sucluyormu ona cok dikka et birinin sana baktigini düşünüp sanada bakiyormu ona baktin diye vede seni sık sık kontrol ediyormu ne yaptin nerelere gittin kimle konstun ne konustun v.s.
egerki bunlarda varsa hrmen bir psikayatir gidip tedavi olmasi lazim

Benim babamda tam olarak anlattığınız gibi hatta annem bi yere baktığında bile niye bakıyosun ne var orda bile derdi. Ama yaşlanmaya başladıkça azaldı tabi. Kolay kolay değişmez. Destek alabilirsiniz belki. Bu arada sadece anneme karşı öyledir bana asla karışmaz. Takıntı bence başka bişey değil.

ozellikle seni sucluyormu ona cok dikka et birinin sana baktigini dönüp sanada bakiyormu ona baktin diye vede seni sık sık kontrol ediyormu ne yaptin nerelere gittin kimle konstun ne konustun v.s.
egerki bunlarda varsa hrmen bir psikayatir gidip tedavi olmasi lazim
Yok onlara karışmaz bişey demez. Ara sıra bana da bakıyo nereye bakıyorum diye

Benim babamda tam olarak anlattığınız gibi hatta annem bi yere baktığında bile niye bakıyosun ne var orda bile derdi. Ama yaşlanmaya başladıkça azaldı tabi. Kolay kolay değişmez. Destek alabilirsiniz belki. Bu arada sadece anneme karşı öyledir bana asla karışmaz. Takıntı bence başka bişey değil.
Diyorum destek alalım diye ama kabul etmiyo dalgaya vuruyo hep

Değişmez çok yakınımda bir tanidik var 45 senelik evliler ilk günkü gibi kıskançlığı devam ediyor! Belki tedavi olursa hafifler fakat bu şartlarda değişeceği pek mümkün değil çünkü adamın mizacı bu.

Hatta şunu söyleyeyim bu yakınım teyzem 65 yaşında, düğünde bayramda vs dayim dışında hic kimsede kalmasina izin vermez diğerleri damatmış olmazmış kadin 65 yaşında arayıp kontrol eder:kızgın:

Back
X