Delilik mi ?

Aaaaa ablacım sende kendimi gördüm🤣 mühendisim ocakta doktoraya başlayacağım, ve hayalim olan hukuk okumak için sınava hazırlanmaya başladım bile, valla kimse destek vermesin banane yeter ki ben isteyeyim gerisi tırt ,okumaktan daha güzel birşey var mı🥳

Aaaaa ablacım sende kendimi gördüm🤣 mühendisim ocakta doktoraya başlayacağım, ve hayalim olan hukuk okumak için sınava hazırlanmaya başladım bile, valla kimse destek vermesin banane yeter ki ben isteyeyim gerisi tırt ,okumaktan daha güzel birşey var mı🥳
Bence de yok. Bu kaçıncı diye yüzüme.bakanlar sıkıntı.

Bi arkadaşıma söyledim bugün. Yuh artk bu kacinci dedi. Bende istiyorum dedim. Yapabiliyorsan yap tabi benim 1 kelime okumaya mecalim yok dedi.
Hayallerinizi idrak etme yetisine sahip olamayan hiç kimseye bahsetmeyin bence. Onların içinde azim olmadığı gibi sizin de azminizi baltalamaya çalışırlar.
Bugün yapamazsın, saçmalama, aman sen de vb şeyleri diyenler yarın başardığınız takdirde ya bu lafları diyen onlar değilmiş gibi tebrik ederim der ya da çekememezlik durumuna devam ederler.

Hayallerinizi idrak etme yetisine sahip olamayan hiç kimseye bahsetmeyin bence. Onların içinde azim olmadığı gibi sizin de azminizi baltalamaya çalışırlar.
Bugün yapamazsın, saçmalama, aman sen de vb şeyleri diyenler yarın başardığınız takdirde ya bu lafları diyen onlar değilmiş gibi tebrik ederim der ya da çekememezlik durumuna devam ederler.
Haklisiniz.
Önceki kurumda iken de aynı şeyi yaşadım.ben aslında. Şu.an bulunduğum yere gelmek.istedigimi söyledigim çoğu insanın kaşı kalkmıştı daha neler tarzında.. aradan yIllar geçti. Onlar aynen duruyo. Ama ben çok değiştim meslek degistirdim Şu an cogunun istediği yerdeyim.

Haklisiniz.
Önceki kurumda iken de aynı şeyi yaşadım.ben aslında. Şu.an bulunduğum yere gelmek.istedigimi söyledigim çoğu insanın kaşı kalkmıştı daha neler tarzında.. aradan yIllar geçti. Onlar aynen duruyo. Ama ben çok değiştim meslek degistirdim Şu an cogunun istediği yerdeyim.
Dediğim gibi kim olursa olsun size destek olmayacağını düşündüğünüz, sizi anlayamayacağını düşündüğünüz kişilere hayallerinizden bahsetmeyin. Zaten az çok anlıyor insan kime neyi ne kadar anlatması gerektiğini bir yerden sonra. Çünkü insanın desteğe ihtiyaç duyduğu dönem tam aksini yaşatıyorlar. Bırakın yolun sonunda hayalleriniz gerçekleştiğinde öğrensinler. Ayrıca ister bir meslek ister beş meslek değiştirirsiniz. Bunun söz hakkı da size ve varsa sorumlu olduğunuz aile bireyleri/kişilere aittir. Ki oda bir yere kadar. Hayatı yaşayan sizsiniz. Hayalleriniz olduğu takdirde sevinecek olan da sizsiniz, olmadığı takdirde üzülecek olan da sizsiniz. Elalem hep konuşur. Siz kendinize kulak verin. Ne istediğinize. Mutlu olursunuz umarım..

Delilik değil kimse karışamaz da şu var,kazandınız okudunuz bitirdiniz staj ile 36 olacaksınız canınız o saatten sonra avukatlık yapmak isteyecek mi? Çünkü ciddi anlamda cevre isteyen emek isteyen bir durum.Bence kazanması ve okuması mezun olduktan sonrasına göre cok daha kolay,kazanırsınız da okursunuz da.Sonra o cevreyi olusturmak iyi kazanmak ya da cüzi bir miktarla avukat yanında calısmak.

Elalem ne der diye değil kesinlikle hayalinizse okuyun tabii ki. Ama şöyle bir durum var hazirlandiniz ilk senenizde de kazandınız diyelim 4 yılda okudunuz diyelim. 5 yıl bittikten sonra eğer avukatlık yapıyım diyecekseniz o kadar avukat mezunu var. Onu da geçiyorum. Taninmaniz lazım onun içinde bir kaç yıl belki geçecek. Bunların hepsi kabulünüzse bu mesleği yapmayı düşünün. Ama şunu da diyebilirsiniz. Sadece okumak bile bana yetecek tabi ki hayalinizin peşinden koşun

Elalem ne der diye değil kesinlikle hayalinizse okuyun tabii ki. Ama şöyle bir durum var hazirlandiniz ilk senenizde de kazandınız diyelim 4 yılda okudunuz diyelim. 5 yıl bittikten sonra eğer avukatlık yapıyım diyecekseniz o kadar avukat mezunu var. Onu da geçiyorum. Taninmaniz lazım onun içinde bir kaç yıl belki geçecek. Bunların hepsi kabulünüzse bu mesleği yapmayı düşünün. Ama şunu da diyebilirsiniz. Sadece okumak bile bana yetecek tabi ki hayalinizin peşinden koşun
Sadece okumak bile bana yeter
Adımın önünde avukat yazmasi o cübbeyi giymek bile yeter.. maddi tarafında hiç değilim..

Merhabalar. Sorum basit aslında. Ben daha önce 20 yaşından 30 yaşına kadar bir kurumda memur olarak çalıştım. Bu süre zarfında okudum ve başka bir kuruma atandim. Ancak şimdi hukuk okumak istiyorum. O zaman şartlar uygun değildi yapamadım. Çocukluk hayalimdi aslında benim hukuk.. 1 de çocuğum var. Sizce bu delilik mi ? Daha önce kpss de Türkiye de ilk 1000 e girmiştim ders çalışmayı severim çalışırım da. Ama şimdi çok zor müdür hukuk kazanmak. 39 binlerde sanırım devlet için başarı sırası. Bide elalem ne diyecek diyotlar. HERKES demeyecek mi bu kacinci meslek değişikliği diye.. siz ne düşünüyorsunuz..

Yeterki isteyün neden olmasın sıralamalar gayet geride bence..

yıllar önce 6bininci olmama rağmen girememiştim istediğim hukuk fakültesine şimdi öyle değil ama...
denemekte fayda var 😉

Bi avukat hanımla tanışmıştım iki kızı vardı nasıl genç ama işini hakkıyla yapıyo bana hayatını anlattı çok şaşırdım biliyomusun ben eşimdem boşandım ve boşanmadan önce evde örgü örüyodum ev hanımıydım sonra hukuk okudum iki çocukla demişti böyle örnekler var bence okursun

Kendi özgür düşüncenize kim karışabilir ki?
Kendiniz istiyorsanız okuyun, okumanın yaşımı varmış. Sizin isteğiniz önemli başkalarının söyledikleri değil.

Sizin ordaki"elalemi"bilemiyorum da burda olsa "vay anasını helal olsun kıza" der birde birbirlerine örnek gösterirlerdi deneyin ama kimseye özellikle ailenize söylemeyin kazanırsanız söylersiniz
Kardeşinize gelininize yaranmak için hiç özel bir çaba sarfetmeyin çünkü belli ki ne yapsanız yaranamayacaksınız herzaman bi tık daha fazlası istenecek mesafeli olun boşverin eden bulur zaman alır belki ama mutlaka bulur

elaleme ne, boş verin onları

lakin hukuk kazanmak ve okumak sonrasında elde edeceğiniz bu kadar hayalini kurduğunuzdan farklı olabilir

açın tv ye bakın, biber gazı, boyalı su düşüyor avukatın payına

Sanırım sorun şu; bir meslekte iken okul okuyup başka mesleğe geçmen. Veorada da başka bir okul. Okuyup başka bir mesleğe gecmen. Buna tuhaf bakılıyor. Tüm meslekleri gezeceksin yani dedi arkadaşım da.
Başkalarının sözleri sizin için neden bu kadar önemli? Hayatınız hakkında kararı siz vereceksiniz başkaları değil.Başkalarının sözleri ancak sizin o laflara verdiğiniz değer ölçüsünde sizi üzebilir. 30 geç değil, okuyun.

Merhabalar. Sorum basit aslında. Ben daha önce 20 yaşından 30 yaşına kadar bir kurumda memur olarak çalıştım. Bu süre zarfında okudum ve başka bir kuruma atandim. Ancak şimdi hukuk okumak istiyorum. O zaman şartlar uygun değildi yapamadım. Çocukluk hayalimdi aslında benim hukuk.. 1 de çocuğum var. Sizce bu delilik mi ? Daha önce kpss de Türkiye de ilk 1000 e girmiştim ders çalışmayı severim çalışırım da. Ama şimdi çok zor müdür hukuk kazanmak. 39 binlerde sanırım devlet için başarı sırası. Bide elalem ne diyecek diyotlar. HERKES demeyecek mi bu kacinci meslek değişikliği diye.. siz ne düşünüyorsunuz..
Hayalinin peşinden kos

Bunu yapan bi tanıdığım var. Konudaki elalem olarak dedim ki çocuktaki azme bak, keşke zamanında bende istediğim şeyler için çabalasaydım dedim :))

Back
X