ben pek masum yorum yapamayacağım kusura bakmayın..haklısınız diyemeyeceğim malesef...
misafirlik kültürünü biraz irdelemenizi ve örnek almanızı tavsiye ederim..çünkü türk kültüründe misafirin çok özel bir yeri vardır...misafir geldiğinde ne kadar güleryüzle sevecen ve mütevazilikle karşılar hizmet ederseniz, o misafir 10 kat getirir, evin bereketine 9 katını koyar gidermiş giderken...
açıkçası ben size misafir olsam gözünüz sürekli döktü mü saçtı mı, terliği çıkardı mı vs diye üzerimde olsa birdaha asla gelmem...
bizde misafir evin en güzel yerinde ağırlanır, allah ne verdiyse önüne konulur, yemese bile zorla yedirilir, içmese içirilir zorla...
terlik zorla verilmez misafire...giymek isterse giyer, istemezse çıkarır, terliği nereye koyduğuna kadar takıldıysanız bence bir daha misafir kabul etmeyin....
misafir birşey mi döktü, surat asmak da ne demek....bilakis onu teselli edecek şeyler söylenir bizde...dökülsün ne olacak hiç önemi yok, sileriz geçer hiç üzülme vs gibi şeyler söylemek gerekir ki mutlu ayrılsın, suçlu ayrılmak yerine...
yok yastık düştü, yok koltuk arasına mısır gitti, yok bardağı tabağa değil de sehpaya koydu....ben çok acıdım size...bukadar takıntı yapıp böyle bir şeyi hastalık haline getirmişsiniz...ne acı....
allah geleni gideni eksik etmesin arkadaşım, yapayalnız yaşayıp o evde tertemiz misler gibi oturmak daha cazip geliyorsa, umarım öyle bir hayata kavuşursunuz...unutmayın ki, misafir gelen evin huzuru bereketi kat kat artar....bundan mahrum kalmaya yol almak da ne kötü...