• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

delimiyim neyim

misafirin döktüğü kırıntıları gözlemek, bozulan yastıklara takmak, terliklerin koltuğun kenarlarında gezmesinden rahatsız olmanız... bunlar bence normal değil.. titiz olabilirsiniz tamam ama bu takıntısını yaptığınız şeyler de aşırıya kaçıyor.. yani sizin sorunuza göre cevap veriyorum, bence bu konularda anormalsiniz.

Bende bir takinti varki belki normalim sizde bisoyleyin nolur.cokmu titizim normalmiyim bilmiyorum evim hep toplu olsun istiyorum hergun dikey supurgemle gunluk dupurup viledayla silerim evi toz alirim 2 gunde bir.haftada 1 kerede koltuklari cekip buyuk makinamla supururum evi.mesela dunde buyuk temizlik yaptim aksama aniden caya misafirim geldi misafiri yedirmeyi cook severim aninda ne varda yapar koyarim onlar yemezse mutsuz olurum ama onlar yerken kirinti dokulurken gorunce kendimi oraya odakliyorum icim icimi yiyor sehpa koyuyorumya cay tabagina koymayip direk sehpaya koyuyolar yastiklar bozuluyor otururken alip yere koyuyolar,verdigim terlikleri koltugun altinda birakiyolar cikarken daha neler neler hatta dun gittikten sonra koltuga uzanfim sanki parfum kokulari yastiga sinmis kalktim makineye attim heme.abdest almaya gidiyolar ayakhavlusu veriyorum sanki dus almislar banyo sirilsiklam:( benmi kuruntuluyim ya aklima grlmeyen cok sey var ama bu yuzden kimse gelsin istemiyorum ev batti sanki .ben misafirlige gittigimde kalkarken cocuklarin daginikliklarini toplarim terlik verdilerse kapinin orda birakirim falan off

benim bir arkadasim da senin gibiydi. Hatta kocasi bir gun bardak yikayip tezgahin ustune ters birakmis. tezgaha degdi diye cope atmisti bardagi.

Sonra ne mi oldu? cocugu oldu, bakti basedemiyor, mecburen birakti :)

Ben hiç dertlenmem çünkü annem çok titiz bir insan evde hep bir dikkat etme şu bu vardı rahat değildik yani şimdi kendi evimde gündüz süpürüyorum oturduğumuz yeri akşam eşimle yer içeriziz hatta kuzenleri gelir pes falan oynarlar dağıtırlar dökerler ama hiç şikayet etmem çünkü rahat olmamanın nedemek olduğunu iyi bilirim gayette mutluyum süpürürüm olu biter :34:

Normal değilsiniz.Misketlerimi ayrı ayrı koyuyordum diye ağlayan çocuk da normal değil.1 kere ağlasa tamam ama çocuk dediğinin bu kadar ciddi düzen takıntısı olur mu.

sizi yadirgadim acikcasi..

Herşey ev mi toplanır bir saate mis gibi olur ama herkes cayini içip eğlenirken kendinizi uzdugunuz anlar saadece kndinize zarar başka kimseye değil..

Önemli olan hayattan zevk almak misafir geliyor ama sizin gozunuz yastiklarda boşverin ya keyfinize bakin... Sohbetinizi edin..

sizin için evin toplu olması bir amaç haline gelmiş.. Kendinizi skmayin bu kadar hayat kisa keyfinize bakin azicik;)

merhaba

Sadece asiri titiz diye evlerine gitmek istemedigim, kendi evime de gelmelerini istemedigim insanlar var.Asiri titizlik insanin sadece psikolojik olarak degil fiziksel olarak da hastalanmasina neden olabilir.Zira vücudun her türlü mikroba bagisiklik kazanmasi gerekir.

Gelelim size. Sizinkisi de bana göre asirilik.Sizi kinamiyorum cünkü bu bir takinti.Yanliz eger dikkat etmezseniz bu takintiniz daha da ileriye gidebilir ve tedavi olmaniz gerekebilir.

Nacizane tavsiyem henüz o kadar ilerlememisken bu durumdan kurtulmaya calisin...

çok titizsin canım ya..ben hiç umursamam valla..hatta gelenler rahatsız olur çocuklarından özür falan diler..benim umrumda olmaz kırsın döksün dağıtsın..yeter ki misafirim mutlu ayrılsın bizden.. sanırım ben de çok rahatım:52:

Büyük ihtimal OKB'lisiniz. Bir an önce bir psikoloğa görünmenizde fayda var. İleride daha kötü takabilirsiniz. Allah kolaylık versin...

Bende bir takinti varki belki normalim sizde bisoyleyin nolur.cokmu titizim normalmiyim bilmiyorum evim hep toplu olsun istiyorum hergun dikey supurgemle gunluk dupurup viledayla silerim evi toz alirim 2 gunde bir.haftada 1 kerede koltuklari cekip buyuk makinamla supururum evi.mesela dunde buyuk temizlik yaptim aksama aniden caya misafirim geldi misafiri yedirmeyi cook severim aninda ne varda yapar koyarim onlar yemezse mutsuz olurum ama onlar yerken kirinti dokulurken gorunce kendimi oraya odakliyorum icim icimi yiyor sehpa koyuyorumya cay tabagina koymayip direk sehpaya koyuyolar yastiklar bozuluyor otururken alip yere koyuyolar,verdigim terlikleri koltugun altinda birakiyolar cikarken daha neler neler hatta dun gittikten sonra koltuga uzanfim sanki parfum kokulari yastiga sinmis kalktim makineye attim heme.abdest almaya gidiyolar ayakhavlusu veriyorum sanki dus almislar banyo sirilsiklam:( benmi kuruntuluyim ya aklima grlmeyen cok sey var ama bu yuzden kimse gelsin istemiyorum ev batti sanki .ben misafirlige gittigimde kalkarken cocuklarin daginikliklarini toplarim terlik verdilerse kapinin orda birakirim falan off

merhaba cnm benzer seyleri bende yapıyorum. :9::9:
psikolojik destek alabilirsin.obsesif takıntı demişti bana bi psikolog arkadaşım :31:
ilerlemiyorsa şükret.artık bel fıtığı olacak kadar ilerlemiştim ben.şimdi daha rahatım.
ama hala vazgecemedim huylarım var.. ama temizlik gibi yookk yaaaa :52::52::52::52:

oğlunuzun oyuncakları gruplarına ayırarak toplaması, dağılacak diye saklamak istemesi çok normal gelmedi. alışkanlıklarınız oğlunuza da geçmeye başlamış sanırım...

bencede biraz abartiyorsunuz gibi geldi bende yastiga oturulmasindan felan hoslanmam ama oyle cocuklarin doktugunede bisey denmez cocuk onlar ayrica 18aylik bebeginiz varmis benim kizim 2bucuk yasinda ve dinlemiyor cogunlukla masada yediriyorum ama eline alip dolastigida oluyor hergun supurge aciyorum bazen gunde 2 3sefer bile oluyor sizin cocugunuz hic eline almazmi

bende tıpkı senin gibiydim, sana ek olarak birde misafir gittikten sonra temizlik yapardım:37: hem misafir gelsin hemde dağılmasın ortalık istiyordum:1: üstelik bu hareketlerimle eve gelenleri rahatsız ettiğiminde farkındaydım ama napayım engel olamıyordum kendime:17:

sonra çocuğum oldu, bu düzeni sadece bir yıl götürebildim, çok yoruluyordum, günde 2-3 saat anca uyuyordum, yeter artık dedim, ve akışına bıraktım, önceleri pek alışamadım bu yeni duruma ama sonra çok rahat ettim. artık gerektiği kadar yapıyorum temizliğimi, abartmıyorum, hem gereksiz yere kendimi yormuyorum hemde gelenler rahat ediyor... sende böyle yapmaya çalış, gör bak çok rahat edeceksin:34:

ben pek masum yorum yapamayacağım kusura bakmayın..haklısınız diyemeyeceğim malesef...
misafirlik kültürünü biraz irdelemenizi ve örnek almanızı tavsiye ederim..çünkü türk kültüründe misafirin çok özel bir yeri vardır...misafir geldiğinde ne kadar güleryüzle sevecen ve mütevazilikle karşılar hizmet ederseniz, o misafir 10 kat getirir, evin bereketine 9 katını koyar gidermiş giderken...
açıkçası ben size misafir olsam gözünüz sürekli döktü mü saçtı mı, terliği çıkardı mı vs diye üzerimde olsa birdaha asla gelmem...
bizde misafir evin en güzel yerinde ağırlanır, allah ne verdiyse önüne konulur, yemese bile zorla yedirilir, içmese içirilir zorla...
terlik zorla verilmez misafire...giymek isterse giyer, istemezse çıkarır, terliği nereye koyduğuna kadar takıldıysanız bence bir daha misafir kabul etmeyin....
misafir birşey mi döktü, surat asmak da ne demek....bilakis onu teselli edecek şeyler söylenir bizde...dökülsün ne olacak hiç önemi yok, sileriz geçer hiç üzülme vs gibi şeyler söylemek gerekir ki mutlu ayrılsın, suçlu ayrılmak yerine...
yok yastık düştü, yok koltuk arasına mısır gitti, yok bardağı tabağa değil de sehpaya koydu....ben çok acıdım size...bukadar takıntı yapıp böyle bir şeyi hastalık haline getirmişsiniz...ne acı....
allah geleni gideni eksik etmesin arkadaşım, yapayalnız yaşayıp o evde tertemiz misler gibi oturmak daha cazip geliyorsa, umarım öyle bir hayata kavuşursunuz...unutmayın ki, misafir gelen evin huzuru bereketi kat kat artar....bundan mahrum kalmaya yol almak da ne kötü...

Misafir Varken Yastık Bozulması

Yastığa Parfüm Sinmiş Deyip Yıkamanız Normal Değil Bunlar Gerisi Normal Yani Ne Güzel İşde Mis Gibi Parfüm Kokmuş Yastık Ne Var Bunda?

ben pek masum yorum yapamayacağım kusura bakmayın..haklısınız diyemeyeceğim malesef...
misafirlik kültürünü biraz irdelemenizi ve örnek almanızı tavsiye ederim..çünkü türk kültüründe misafirin çok özel bir yeri vardır...misafir geldiğinde ne kadar güleryüzle sevecen ve mütevazilikle karşılar hizmet ederseniz, o misafir 10 kat getirir, evin bereketine 9 katını koyar gidermiş giderken...
açıkçası ben size misafir olsam gözünüz sürekli döktü mü saçtı mı, terliği çıkardı mı vs diye üzerimde olsa birdaha asla gelmem...
bizde misafir evin en güzel yerinde ağırlanır, allah ne verdiyse önüne konulur, yemese bile zorla yedirilir, içmese içirilir zorla...
terlik zorla verilmez misafire...giymek isterse giyer, istemezse çıkarır, terliği nereye koyduğuna kadar takıldıysanız bence bir daha misafir kabul etmeyin....
misafir birşey mi döktü, surat asmak da ne demek....bilakis onu teselli edecek şeyler söylenir bizde...dökülsün ne olacak hiç önemi yok, sileriz geçer hiç üzülme vs gibi şeyler söylemek gerekir ki mutlu ayrılsın, suçlu ayrılmak yerine...
yok yastık düştü, yok koltuk arasına mısır gitti, yok bardağı tabağa değil de sehpaya koydu....ben çok acıdım size...bukadar takıntı yapıp böyle bir şeyi hastalık haline getirmişsiniz...ne acı....
allah geleni gideni eksik etmesin arkadaşım, yapayalnız yaşayıp o evde tertemiz misler gibi oturmak daha cazip geliyorsa, umarım öyle bir hayata kavuşursunuz...unutmayın ki, misafir gelen evin huzuru bereketi kat kat artar....bundan mahrum kalmaya yol almak da ne kötü...

gazelcim doğrusun haklısın da konu sahibinde okb var muhtemelen çünkü ben de onun gibiydim. hatta ilaç kullanmıyorum artık ara ara geliyorlar yine. elinde olan bir şey değil yani insanın. bence konu sahibi de uzman yardımı almalı :34:

gazelcim doğrusun haklısın da konu sahibinde okb var muhtemelen çünkü ben de onun gibiydim. hatta ilaç kullanmıyorum artık ara ara geliyorlar yine. elinde olan bir şey değil yani insanın. bence konu sahibi de uzman yardımı almalı :34:

valla bilemiyorum agualily'cim, hastalıksa bişey diyemem tabi ama konunun içeriğinde hastalığım var falan yazmamış..ona istinaden böyle yazdım ben...hastalık varsa işin içinde tabiki bişey demeye hakkımız olmaz...keşke belirtseydi..
birde temizlik hastaları bildiğim kadarıyla, temzi olan yerleri tekrar tekrar temizler...yalnız başına bile olsa temizlik yapar durur..ama bu arkadaş sadece misafirden dolayı böyle...bilemedim ki..

Bardağı koltuk kenarına veya masaya direk koyanı uyarabilirsin neden dersen geçen ben aynısını kendi evimdeki masada yaptım sonuç kahverengi masanın o kısmı bembeyaz halka oldu sıcaktan iki dakika anca durmamasına rağmen.

Kaldı ki gelenler akrabanmış zaten samimi bi'şekilde söylesen kim niye bozulsun.

Ama onun dışında malesef pek hak veremedim. Misafirliğe gittiğimde diken üstünde olacaksam şahsen gitmem ben bi'daha o eve.
Yastık düşse nolur veya mısır koltuğa düşse?

Çocukların makyaj malzemesini bozmalarına hak veririm zira misafirde en sevmediğim huy çocuğunu ortaya salar bu çocuğun içerde hiç sesi çıkmıyo deyip de kalkıp çocuğunu kollamaz, yaramazlık yapsa bi'çocuğum otur demez. Sonra ev sahibi uyarınca ayıp olurmuş hiç de olmaz valla bize gelen çocuklar bıraksan evi başımıza yıkacaklar anneleri çene yapmakla meşgul:44:

Mesela geçmiş gün misafir geldi çocuğu ev telefonunu aldı oynuya telsizde değil kabloyu uzatıyo telefonu bikere düşürecekti uyardım annesi oturduğu yerden kılını kıpırdatmadan "ay oğlum ellemesene :1:" modunda, çocuk annemlerin yatak odasına giriyo yarım saat çıkmıyo kadın napıyosun demiyo.

valla bilemiyorum agualily'cim, hastalıksa bişey diyemem tabi ama konunun içeriğinde hastalığım var falan yazmamış..ona istinaden böyle yazdım ben...hastalık varsa işin içinde tabiki bişey demeye hakkımız olmaz...keşke belirtseydi..
birde temizlik hastaları bildiğim kadarıyla, temzi olan yerleri tekrar tekrar temizler...yalnız başına bile olsa temizlik yapar durur..ama bu arkadaş sadece misafirden dolayı böyle...bilemedim ki..

deli miyim demiş ya başlıkta :) şey gibi düşün senin bi düzenin var ve birileri gelip senin düzenini bozuyor insanın içi içini yiyor gitseler de evi temizlesem toplasam diye. çok iç sıkıcı durum aslında yaşayan bilir, ben şimdi iyiyim şükür eskiye göre.

bende düzen takıntısı vardı mesela; her şey yerli yerinde olacak, bir de kırıntı saç kıl olmayacaktı yerde, elimde süpürge geziyodum :))

Back
X