delireceğim doğumdan sonra hiç kilo veremedim :(

Karanlik111

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
312
158
303
rejim yapamıyorum tabii ama çookk fazla da yemiyorum.hani emzirmekle giderdi doğum kiloları 90la doğuma girdim 85 le çıktım 2ay oldu hala 85 evde hiçç durmuyorum uykusuzluk yeme temizlik bebek hep koşturmaca ama kilolarım kaldı böyle
 
Uzulme bende ayni durumdan muzdaribim ustelik ben diguma girdigim kiloya geldim...sanirim suan bebegin iki aylik Allah bagislasin kirkiniz daha yeni cikmis, hele bir uc dort ay gecsin aradan ek gidalara basladigin an sende yavas yavas baslarsin dikkat etmeye suan cok fazla takma kilona.bende iki uc hafta kendime baya takmistim basladim spora ciddi yoruluyordum ama hem yorgunluk hem yemegi azalttigim icin sutum cok azaldi simdi ckk pismanim sende ayni hatayi yapma...suan onemli olan bebegin ona iyi bak biraz buyusun sonra verirsin istedigin zaman kilolari
 
Bende de durum aynı 72 ile girdim doğuma 68 le hamile kalmıştım. doğumdan çıktım bir hafta sonra 63tüm. 42 gün kanamam oldu. 7 ayı doldurdu bebeğim o günden beri regl olmadım henüz. kilom tekrar 70 oldu yüzüm, elllerim, ayaklarım her yerim şiş. Hamileyken geniş gelen yüzüklerim bile olmuyor parmaklarıma. Vejetaryenim yıllardır. Diyetimi seneledir hiç bozmam. Hamileyken bile yememe içmeme sporuma dikkat ettim sadece 4 kilo aldı. Şimdi niye böyle oldum inan hiç anlamıyorum. Emzir zayıflarsın diyorlar ama hikaye. 7 aylık güzel emiyor bebeğim. günde en az 1,5 saat spor yapıyorum ama nafile. Salı günü doktora gideceğim artık.
 
Yalniz değilsin cnm yaa :/ bndede ayni aynalara kustum 1 hafta sonra 40 im cikick. Sporda yapamıyorum sezeryan la dogun yaptim .. bnmde moralim bozuluyo :/
 
3 aya kadar diyet uygulamayın. sütünüzün bir düzene oturması için kendinizi sıkmayın strese sokmayın, yiyin için :))
emzirirken kilo vermek iyi hoş ama kuzucukları da sağlıklı beslemek lazım.
ben tamamen kendi deneyimimi yazacağım.

günde yarım saat 45 dk yürüyüş yapın.
kendinize bir plan oluşturun.
öncelikle neler yiyorsunuz bir not edin.
ona göre sağlıklı olmayan şeyleri listeden çıkarabilirsiniz.

kahvaltıda 2 dilim ekmek (tam bugday) ile haşlanmış yumurta veya az yağda omlet, peynir (abartmadan ama çok da sınırlamadan sonuçta emziriyorsunuz) 7-8 zeytin yeşillik, domates salatalık, maydonoz vs (dereotu da güzel süt yapar) tabi mümkün oldukça çay içmemeli, içiyorsanız da açık tercih etmelisiniz. kahvaltıda bazen tost da tercih edebilirsiniz. bebişten fırsat bulamıyorum diyorsanız, çok sık olmamak şartıyla gerçek müsli ve kuru meyveli sütlü bir kase de işinizi görür.

kahvaltıdan sonra ara öğünde toplam 1 avuç kuruyemiş(fındık, ceviz badem veya birkaç kuru meyveyi(kayısı üzüm) bir bardak sütle içebilirsiniz. malum proteine ve kalsiyuma ihtiyacımız var.

öğlen sebze veya baklagil yiyorsanız akşam et yemelisiniz. ya da tem tersi. yani gün içinde mutlaka bir öğününüz avcunuz kadar et, kıyma, balık veya tavuk olmalı yanında zeytinyağlı salata ve 2 dilim ekmek olabilir. bir kase çorba içecekseniz 1 dilim ekmeği çıkarmalısınız ya da ekmek yerine 4-5 kaşık kadar bulgur pilavı yiyebilirsiniz. ya da bir öğünde bir yufkanın 1/4ü kadarıyla yapılmış sebzeli, peynirli veya kıymalı börek yiyebilirsiniz. kısır yiyebilirsiniz.

akşam yemeğini erken yiyorsanız yemekten sonra veya geç yiyorsanız yemekten önce bir porsiyon meyve yiyebilirsiniz.
bir porsiyon meyve yumruğunuz kadar bir meyvedir.koca bir tabak dolusu meyve değil.

tatlıdan, pirinç pilavından ve abur cuburlardan uzak durarak iradeli olduğunuzda ve bu yukarıda bahsettiğim şekilde beslendiğinizde hem acıkmıyorsunuz, hem emzirmek için gerekli gıdayı almış oluyorsunuz.

ben bu planı diyetisyen tavsiyesiyle uyguladım. hamile kaldığım kilodan daha zayıfım şu anda. kilolarım bebeğim 8 aylıkken tamamen gitmişti.
 

tiroidlerinize bir baktirin..bide adetiniz geldigi zaman o sislikleriniz iner telas yapmayin.
 
teşekkür ederim dediklerinzi deneyim.ne zor işlermiş yahu
 
Kafaniza takmayin, baslarda cok stres yapmis biri olarak söylüyorum. 21 kilo aldim ve hepsini geri verdim en gec 6 ay sonra. Ama ilk aylar kilo veremedim hic. Sadece yürüdüm sonraki zamanlarda. Abur cubur kesin hemen gider kilolar. eger gitmezse sislikler falan doktora görünmek lazim tabi. Iyi beslenmeniz cok önemli. Yararli seyler yiyin, bebeginiz de sizden saglik alsin =)
 
Oyy oyy :)
Daha veremedim diyenler hep yeni anne gordugum kadariyla..

Hic uzulmeyin,6 ay gercekten izin verin kendinize..
O gobek 1 ayda buyumedi ki hemencik gitsin alinan hersey..
Minisler hareketlenmeye basladikca etkiki..

Ben bebegimin 8 ayi bitti ilk adet oldugumda bu durumda cok farketti vucudumda..

55 ile hamile kalmistim
69 ile doguma gittim
63 ile eve geldim
sonrasinda verip aldim vs
9 aylik kizim 56 kiloyum suan
hicbirsey yapmadim,kizim cok hareketli bir bebek etkisi vardir mutlaka
ama 6. ay cok farketti ve regl oldugumda cok farketti vucudum

Keyfinizi bozmayin zaman geciyor,yasadiginiz an'in tadini cikarin derim :)
Saglikla buyusun bebislerr..
 
Sonunda 8,5 aydan sonra regl oldum. Ve bir anda kilolarım gitmeye başladı. Yaklaşık 2 haftadır su diyeti yapıyordum. Çok mutluyum :) Tartıda 4 kilo gitti. Egzersizlere, diyete ve bol bol emzirmeye devaaam :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…