delirecek gibi oluyorum yasama istegin gidiyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesela soyle soyliyim. Ya bunu kendime bile itiraf etmesi cok zor ama yine de anlatmak istiyorum. Benim canim cigerim olan arkadaslarim var, bi tanelerim onlar benim. Ama bazen hayatlarinda iyi bir seyler oluyor, ve ben kiskaniyorum hatta bazen nasil desem zoruma gidiyor sanki iyi bir sey yasamalari. Ama o kadar sinirleniyorum ki bunu dusununce. Ama bu benim icimden geliyor. Ben bunu engelliyorum kendimle savasiyorum kavga ediyorum. Soyle soyliyim o kotuluk benim icimden belki bir saniyelik geciyor cok uzun sureler degil. Sonra normal
hislerime geciyorum ya onlar benim canim, cok mutlu oluyorum evet ama saniyelik de olsa ben bu hisle savasiyorum. Ama icimden bu kotuluk geciyor ben bunu tutamiyorum bu neden oluyor? Bunu bana kimse ogretmedi ki, diyorum ki Allah beni boyle yaratti icime bu kotulugu koydu belki de, ama neden?

Naif iç döküşünüzü görünce sizin sorunuz dahilinde konuya cevap vermek istedim.
İnsan bu dünyaya bir sınav vermeye geldi.Ve evet hepimiz muhakkak bir zorlukla savaşacağız.(Bakara/155) de geçtiği gibi.
Bu hayatta iyilik ve kötülük vardır.
Ve fıtratımızda da hem iyiyi seçecek kabiliyet ve akıl;hem kötüyü seçecek vesvese ve nefsi hastalıklar mevcuttur.
İnsan akıl ve vicdanıyla eşref-i mahlukattır.Niyeti ve ameliyle
nice manevî makamlara ulaşır.
Tam aksine vesvese ve nefsin kötü istekleriyle de esfel-i safilin oluverir.

Nasıl ki bir meslek sahibi olmak için yeteneğimiz olan bir alanda dahi hem bir eğitime hem bir sınava maruz kalıyorsak,iyi bir insan olmak için de içimizdeki iyiliğe yönelmeli,vesveseye kulak vermemeliyiz.Şeytandan ve şeytanlaşmış insanların vesvesinden kurtulmak bir bakıma kolaydır.Aslında zor olan içimizde yaşayan nefsi terbiyedir.Buna seyri sülük der tasavvuf erbabı.
İnsan bu zorlu mücadeleyi hem eğitimle,hem mücadele ile kazanırsa meleklerin sahip olmadığı makamlara çıkabilir.

Velhasıl evet hayrı ve şerri yaratan Allah'tır.Bizim Allah'ın bilgisi dahilinde kendi irademizle bu iki yoldan birini seçmemize kader,bu seçimi yaşamamıza kaza denir.
Çok uzun meseleler.Neden bilmem yazmak istedim.Rabbim kalbinizi mutmain eylesin.

Allah kuluna zulmetmez konu sahibi,evet benim de en hassas noktam çocuklar.Günlerce uyuyamıyorum bende böyle haberleri duydukça.Sürekli çevremi gözlemliyorum, çevremde zulme uğrayan bir çocuk,bir kadın yada bir mazlum hayvan var mı diye.
Varsa ona elimden geldiğince müdahale ediyorum.
Allah yaratmış o korusun değil mesele.O zaman biz niye var varolduk?
İmtihan dünyası burası.
Kötüler kötülük yapmaktan dünya yaratıldığından beri biran vazgeçti mi?
Biz de iyiliği aramaktan,dünyaya iyiliği yayma davasından biran vazgeçemeyiz.

Biz iyi insan olacağız,sadece üzülmek yerine o mazlum insanlara kol kanat gerip,din dil ırk gözetmeksizin Allah'ın yarattığı her mazluma el uzatacağız, evlatlarımızı o ahlakla yetiştireceğiz ki İbrahim (as) ın ateşine bir damla su taşıyan karınca misali safımız, derdimiz belli olsun.
Ve evet yine de her zaman Rabbim mazlumları korusun,bizi nefsimize mahkum etmesin.

Benımde kucuk oglum , ecrınle aynı .
Benım oglum 24 aylık olacak neredeyse.
Bende cok cok uzulmustum o garıp yavruma. Gozlerı bıle garıptı hıc oyuncagı bıle olmamıstı cok cok uzulmustum.
Katılı de cıkmadı ortaya, umarım oldugu yerde mutludur

Ben de bunu merak ediyorum. Kotu olarak dogan insan var mi? Ya da birinin kotu olmasi kendi elinde mi? Fesatlik, kin mesela. Hadi bunu kiskanayim fesatlik yapayim hinlik yapayim demez ki kimse. İcten gelmiyor mu bu tur seyler, yani yaradilisa bagli degil mi, ya da yetistirme sekline bagli en iyi ihtimalle. E ben boyle yaratildim, kotuluk yapiyorum bu sebeple. Ben miyim suclusu? Ya da beni yetistiren kotu yetistirdi, yine mi ben sucluyum?
kafamda deli sorular, kolayca cozemiyorum:confused:

Rastladığım bu etryi buraya koymak istedim.🙂

"bizzat bu konuyu çalışan bir neuroscience uzmanının başına gelen bir olayla tartışmaya nokta konmuştur.

sinir-bilimci jim fallon, psikopat katillerin beyin taraması sonuçlarına bakarken orbital kortekslerinde bir hareketsizlik tespit ediyor. bir süre sonra kişisel bir proje sebebiyle kendi ailesinin alzheimer durumunu kontrol etmek için ailesinin ve kendisinin beyin taramaları sonuçlarını alıyor.

tarama sonuçlarına bakarken jim, ailesinin ok'sinin aktivitesini normal olarak tespit ediyor. ama kendisininkini ile psikopatlar arasında aynı aktivite eksikliği var. sonra annesi jim'e aile geçmişini araştırmasını tavsiye ediyor. ve jim, ilki 1673 yılına uzanan ve anne katili olarak üzere ailesinde tam 7 tane katil buluyor!

jim bütün kan testlerinde "katil adayı" olarak çıkıyor, öyle ki o zamanki genetikçiler bu durumu peşpeşe 15 düşeş atmaya benzetiyorlar, jim'in şimdiye kadar katil olmaması garipsenmeye bile başlanıyor. düşünsenize bütün gen haritanız sizi "katil" gösterirken siz şaşkın şaşkın etrafa bakıyor durumunda gibisiniz.

sonuç olarak jim, katil olmuyor ama korkudan kimseyle güçlü duygusal bir bağ da kuramıyor. ileride bir gün şiddetli bir duygusal sarsılma yaşayacağından ürküyor bir yandan.

http//www.wsj.com/articles/sb125745788725531839

defalarca söylendiği üzere, gen size bir "eğilim" verebilir, ancak hiçbir gen sizi tek başına katil yapmaz (xyy bile olsa), suç davranışı çevreden de doğrudan etkilenir."

alıntıdır.

bu nasil bir dusunce ya aklim almiyor.siz inanmiyorsunuz kaza ve kadere hayrin ve serrin Allahtan geldigine ahiret gunune herkesin tek tek hesaba cekilecegi nokta kadar iyilik nokta kadar kotuluk te yapsa ahitette mutlaka karsisina cikacagina inanciniz yok.islam dini hakkinda ne biliyorsunuz fikih siyer hadis ilmihalleri hic okudunuz mu arastirma zahmetinde bulunduz mu???kur'anikerimi okuyup anlamina baktiniz mi bildiginiz sadece aci cekerek olenleri Allah korumadi hasa tobe!!! lutfen sacmalamayin inanciniz yok bu sizi baglar amaaaa burda provakotorluk yapamazsiniz ayaginizi denk alin!!! bu konunun kapanmasi lazim hemde hemen!!!

Provokasyon derken? Ayağınızı denk alın derken???

Niye konu sahibini düşüncelerinden ötürü tehdit ediyorsun? Çete misin sen?

Rastladığım bu etryi buraya koymak istedim.🙂

"bizzat bu konuyu çalışan bir neuroscience uzmanının başına gelen bir olayla tartışmaya nokta konmuştur.

sinir-bilimci jim fallon, psikopat katillerin beyin taraması sonuçlarına bakarken orbital kortekslerinde bir hareketsizlik tespit ediyor. bir süre sonra kişisel bir proje sebebiyle kendi ailesinin alzheimer durumunu kontrol etmek için ailesinin ve kendisinin beyin taramaları sonuçlarını alıyor.

tarama sonuçlarına bakarken jim, ailesinin ok'sinin aktivitesini normal olarak tespit ediyor. ama kendisininkini ile psikopatlar arasında aynı aktivite eksikliği var. sonra annesi jim'e aile geçmişini araştırmasını tavsiye ediyor. ve jim, ilki 1673 yılına uzanan ve anne katili olarak üzere ailesinde tam 7 tane katil buluyor!

jim bütün kan testlerinde "katil adayı" olarak çıkıyor, öyle ki o zamanki genetikçiler bu durumu peşpeşe 15 düşeş atmaya benzetiyorlar, jim'in şimdiye kadar katil olmaması garipsenmeye bile başlanıyor. düşünsenize bütün gen haritanız sizi "katil" gösterirken siz şaşkın şaşkın etrafa bakıyor durumunda gibisiniz.

sonuç olarak jim, katil olmuyor ama korkudan kimseyle güçlü duygusal bir bağ da kuramıyor. ileride bir gün şiddetli bir duygusal sarsılma yaşayacağından ürküyor bir yandan.

http//www.wsj.com/articles/sb125745788725531839

defalarca söylendiği üzere, gen size bir "eğilim" verebilir, ancak hiçbir gen sizi tek başına katil yapmaz (xyy bile olsa), suç davranışı çevreden de doğrudan etkilenir."

alıntıdır.

Cok ilginç! Hemen nette arastirdim. En kisa sürede ted konusmasini izleyecegim. Alkolik olmak içinde bir genin oldugunu biliyordum (predesposition). Yani alkollige yatkinligin cidden var oldugunu ve bu jenerasyonlar gen ile verildigini biliyordum. Ancak ayniside psikopatlik var oldugunu yeni ögreniyorum.

O halde diyorum ki aslinda halk beyin mr'i çektirse ve bu sekilde riskli psikopatlar tespit edilip ona göre terapi verilse? Cok mu big brother olur?

Hanımlar,
duyduğumuz birçok olaya hepimiz üzülüyoruz, bazen neden niye diye sorguluyoruz, bunca kötülüğe isyan ediyoruz, zulüm görenler masum canlılar, çocuklar olunca kötülüklere isyanımız öfkeye dönüyor ama bazı şeyler vardır ki burada tartışılamaz, bunlardan biri inanç, çünkü hangi dine, inanca sahip olursanız olun din herkesin hassasiyeti, üzüntüyle söylediğiniz herşey bir diğeri tarafından yanlış anlaşılır, kırılmasına neden olur ve maalesef tartışmalar çıkar, ki çıkıyor bu nedenle dini konular yasaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X