• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deliricem bu gidisle bacilar

Neyin nafakası ben de anlamıyorum bu işi. Sırf evlendiniz, bir kağıda imza attınız diye o adam neden ömür boyu size bakmak zorunda olsun? Tazminat konusunda az da olsa katılıyorum, ama yine de yaptıklarının karşılığı para ödemek olmamalı. Kusura bakmayın ama böyle kadınlar asalak gibi görünüyor gözüme.
Hasta oldgu halde kimsenin hakkina giremezzzzz

Sizinle sevişmedi ya da sevişemedi diye ömür boyu size bakmaya mahkum yani... Zihniyete hayran kaldım.
Konuyu okudum ama anlamadım. Bayan mı sorunlu ve tedaviye yaklaşmamış, yoksa adamın mı cinsel problemi varmış?

uygulanan şiddetin, psikolojik baskıların karşılığı para olamaz tabi ki ama konu sahibi de mi gidip aynısını yapsın adama? 15ay bana bunları yaşatan insan 15yıl her ay para gönderse bile kar olur ona..

Adamın cinsel problemi varmış sanırım.
Arkadaş bu sorulara net cevap vermediği için ben tersini düşündüm.

Şimdi bakıyorum, bazı evlilikler var, mesela adamı yıllarca tanıyorsun, süper güveniyorsun, büyük aşkın falan, ama evlenince içinden bir canavar çıkıyor. Tüm sülalesine kızı ezdiriyor. Böyle bir boşanma olursa, ödesin bence o nafakayı. Bir insanın yıkılan hayalleri için bir nebze de olsa ceza babından. He ben olsam, ellemem öyle bir adamın parasına, ama inadına alırım ve bir fakire maaş bağlarım.
Ama yok, denediniz olmuyor. İki tarafta belli oranda hatalı. Sırf bir süre aynı ismi paylaştık diye, adamdan öbür boyu para talep etmek, bence de tuhaf.

"Kız duruyorum hala" cümleni itici buldum kusura bakma. Bayan değil kadın, kız tartışmasından nefret ediyorum ama 26 yaşında kadınsın işte. 15 ay boyunca sevişmedik problemler vardı de geç biz anlarız.
Kocanın seni darp etmesi falan çok yanlış şeyler ama 500 tl nafaka bana da saçma geldi. Darp için tazminat alırsın onu anlarım da..

Arkadaş bu sorulara net cevap vermediği için ben tersini düşündüm.

Şimdi bakıyorum, bazı evlilikler var, mesela adamı yıllarca tanıyorsun, süper güveniyorsun, büyük aşkın falan, ama evlenince içinden bir canavar çıkıyor. Tüm sülalesine kızı ezdiriyor. Böyle bir boşanma olursa, ödesin bence o nafakayı. Bir insanın yıkılan hayalleri için bir nebze de olsa ceza babından. He ben olsam, ellemem öyle bir adamın parasına, ama inadına alırım ve bir fakire maaş bağlarım.
Ama yok, denediniz olmuyor. İki tarafta belli oranda hatalı. Sırf bir süre aynı ismi paylaştık diye, adamdan öbür boyu para talep etmek, bence de tuhaf.

Anlattığına göre eziyet etmiş kıza sanırım ama bunun karşılığı nafaka değildir bence. Tazminat davasıdır. Diğer türlüsü konu ne olursa olursun, ne yaşanmış olursa olsun hoş değil.

Eğer esinizin cinsel problemleri varsa ve bunu belirtmeden evlilik yaptıysa sizi kandırmış oluyor tazminatı ödemeli tedaviye yanasmadiysa ekstra suclu... Kimse kimsenin hayatini mahvedemez...

26 yaşında bir kadının hayatını mahvetmiş bir adam..
Cinsellikle ilgili sorun kimde olursa olsun bunun yolu dayaktan geçmiyor.
Kadın bu travmayı nasıl atlatacak.
Üstelik bir de dedikodu mekanizması devreye girecek ve yıpratılacak.
Attığı bir tokatın bile karşılığı değil nafaka..
Ama asıl doğru olan ciddi bir tazminat almanızdı.
Sürekli bir nafaka değil bence..

Oncelikle rabbim hepimizin yardimcisi olsun ... aglayarak yaziyorum suanda 15aylik ewliligimi 3 ay once bitirme karari aldim ailemin yanina gittim orsa yasiyorum bosanna davasi actim. Bosanma sebebim aramizda hic birsey olmadi kIz duruyorum hala ustune dayak yedim ve ac birakildim 15ay dayandim en sonunda pes ettim simdi iste bosanma suresi basladi awukata wrrdim darp raporu aldim kendisi beni awukata wermis cinsel birleesmeye ben yanasmamisim tedawi olmamisim sorun bendeymis .. mahkeme nafaka bagladi bana 500lira onuda iptal edin diye dilekce wermis warmk boyle bi durumla karsilasan yada awukat tanidigi olan bana bi akil werin allah askina dua edin
canım ya boşanmışsın, bence nafakası falan da onda kalsın ben olsam istemezdim hiçbişeyini böyle insandan 5 kuruş girmesin cebime derdim. tüm ilişkiyi kesip yoluna bakman daha mantıklı.

evliyken adamdan hayır gelmemiş boşanınca parasından ne hayır gelir.

Cnm birsuru dukkani 2ar vincleri falan hali durumu ii merak etme sen orasini
sanırım siz de bu 5 ay içinde bunlara kanıp evlendiniz??
cinsel sorununuzu spormuş herkes yanıtlamamışsınız.evet şiddetin sebebi olmaz ,haklısınız yüklü bir tazminat alın zaten..ama nafaka ne için?adamın cinsel sorunları için mi?

Cnm birsuru dukkani 2ar vincleri falan hali durumu ii merak etme sen orasini

Mesele maddi olarak nafakayı ödeyecek gücü olup olmaması değil ki. Nafaka sisteminde kadına uygulanan pozitif ayrımcılık nedeni ile erkeklerin eski eşleri evlenmediği sürece bir ömür sosyal güvenlik kurumu misali ödeme yapmaya zorlanmaları.

Evliliğinizde yaşadıklarınızı küçümsediğimi sanmayın. Ancak siz nasıl ki bir evlilik yaptı iseniz o eşinizde bir evlilik yapmış oldu. Cinsel yönden yaşadığınız sorunlar nedeni ile de ayrıldınız.

Bence de tazminat alin ama nafaka alarak bi omur bu adamla baska boyutta bi iliskiye imza atmis olacalsiniz. Neden tamamen hayatinizdan cikartmiyorsunuz ki. Bakmaniz gereken bi cocugunuz veya calismaya engel bi durumunuz yoksa sevmediginiz bir insanin parasini yemek ne hayir getirir ne de size huzur verir.

Ya vinçleri değil isterse vinç fabrikadı olsun. Bir yıl evli kaldığın adam sana nafaka ödemek zorunda değil. E ozman bir sürü vajinusmuslu kadınlarda her olmadığında onun diyetini ödesinler para olarak.
Çocuk da yok arada. Valla hala neyin nafakası anlamıyorum. E şiddetle karşı çıkıyorum

Olay cinsellik degil si oraya cektiniz suan ben 15 ay bounca datak yedim ac kaldim soguk odalarfa yattim aileme gonderilmedim teyzesine kadar bana el kaldirdi kac kere intahar ettim size uzakdan hos geliyo hersey rabbim kimseye yasatmasin bunalri adam olsaydi dayak atmasaydi el ustunde tutaaydi bir omur beklerdim ben onu hastaligi umrumda bile degil

Back
X