Deliricem gercekten bu cocuk ne zaman yuruyecek

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Kizim 13 bucuk aylik yatar vaziyetten oturur vaziyete gecemiyor dizleri ustune kalkamiyor.Yatiyorsa sadece yuvarlaniyor,oturuyorsa da asla bir yerlere tutunup kalkmaya calismiyor.Biz elinden tutarsak yuruyor hatta bazen kosuyor.Inanin hic guc vermiyoruz parmak ucumuz bile degsin yurumesine yetiyor cok korkak elini biraktigimiz an kendini yere atiyor.Neler denedik neler asla tek basina ayakta durmak istemiyor.Koltuklarda siraliyor,duz duvardan destek alip yuruyor bunlar iyi tabi ama beni en cok endiselendiren hala yatar vaziyetten oturur konuma gecemiyor olmasi biz kaldirmazsak asla kendi kalkmaya calismiyor sadece aglayip bizim kaldirmamizi istiyor.Dr. goturmeye korkuyorum ya kotu birsey soylerse diye hep erteliyorumNe olacak boyle bilmiyorum.Cesaretimi toplayip P.tesi dr gotursem mi ne yapsam tecrubeli anneler yada bilgisi olanlar cvp yazsin lutfen

Bence bir sorun yok çünkü güç vermeden tuttugunuzda kosuyormus.muhtemelen korkuyor.bazi çocuklar geç yürür ama yinede bir doktora gidin içiniz rahat etsin

Bana ya düşünce birisi abartılı tepki vermiş ya da kullanmaya alışmış gibi geldi

Çok sevdiği bir şey olsa ve siz odada olmasanız da yatarken kalkmıyor mu ya da otururken yürümese de emekleyerek vs gidip almıyor mu

Bu arada yürümek için geç kalmış değil daha

Sanirim doktorlar 18 aydan once detayli tetkik yapmiyorlar sadece genel fizik muayenesi yapilir ama o da sizi rahatlatmaya yeter bence, o yuzden goturup bir uzman gorusu alın.

Yatarken asla kalkmiyor doğrulmuyor yatar vaziyetteyse sadece yatiyor elleri ustune kalkiyor,bazende sadece dizleri ustune kalkiyor ama bir turlu ikisini bir arada yapamiyor.Bir yerlere tutunup asla kalkmiyor ben ellerini koyuyorum arkadan itekliyorum kalk diyorum agliyor istemiyor

Benimki yürüyor hatta koşuyor ama hala yatarken hop diye oturamıyor. İlle bi yere tutunup destek alacak. Bence endişelenecek bir durum yok :) Ama endişelerinizi doktorla paylaşmak her zaman fayda getirir tabi.

Ama zorlayınca kalkmaz

Yani böyle sevdiği oyuncak yiyecek vs olunca almak isteyince çaba göstermiyor mu

Oğlum ilk yürüdüğünde evin koridorunda pazardan gelen sebzeler vardı

Patlıcanı merak etmiş koştu gitti baktı ve ilk yürümesi oldu

Gec yuruyebilir fakat yatar durumdan oturma pozisyonuna gecebiliyor olmasi lazim. Bence doktora goturmeniz lazim.

Benim oğlum 16 aylikti yürüdü arkadaşımın kızı 10 aylikti yürüdü hepsi farklı bir sorun olsa elini tutunca da yürümez merak etmeyin yinede doktora götürün tabi içiniz rahat eder

Kızım 15 aylıkken yürüdü ki öncesinde emeklemedi bile hep oturdu yuvarlandı o kadar tembeldi sağolsun kilolu olunca da geç yürüyebiliyo bazen dert etme yürür yakında inşallah annesi

Yattigi yerden kalkamamasi beni de dusundurdu. Bu yuzden bir doktora giturmekte fayda var. Onun disinda 13-18 aylar yurumek icin gec degil. Muhtemelen korkuyordur. Korkusunu yendigi zaman bir kerede yurur siz bile anlamazsiniz

Benim büyüğü on aylık yürüdü ama düştüğü yerde kalırdı. Yani emeklememişti hiç. Emeklemeyi bilmediğinden de oturup kalıyordu. Hatta yatıyorsa kalkamıyordu sanki çok net hatırlamıyorum sekiz yıl geçti. :)) On beş on altı aylıktan sonra emeklemeye başladı. O zaman işini halletti kendisi. Küçüğü de 15 aylık yürüdü. Temkinliydi. Hala öyle. Büyük de hala uçar gibi her an yere yapışacak gibi yürüyüp koşar. Yeni yürüdüğünde de aşırı düşüyordu zaten.

Takip edin biraz daha. İçiniz rahat etmezse gösterirsiniz.

Yapısı gereği üşengeç miskin vb olabilir her insanin bi yapısı var yapacak bi sey yok bizim bi akraba cocugu da kilolu ağır kanlı bi çocuk 18 aylık yeni adım atmaya başladı ama yinede doktora götürün ne olur ne olmaz

Çocuğu biraz insan içine çıkarın sosyallestirin bence. Hani sosyal degul demiyorum ama sosyal lik çok önemli yürüme ve konuşmada. Benim 2 yeğenim var biri 1bucuk yaşından daha geçkin yürüdü konuşmadı uzun süre hala aynı yaşıtlarına göre geri kaldı bence 6 yaşında ama 3 yaşında gibi davranıyor.bu yeğenim asosyal yetişsin annesi babası çok sakindi aman hasta olmasın diye evden dışarı çıkarmadılar.

Diğeri insanlarla konu komşu anneanne dede babaanne akrabalarlar büyüdü kalabalıkta 10 aylıkken yürümeye başladı. Ve konuşmasında gayet iyiydi diğerine göre erkenden dersini anlatmaya başladı.

Bu dediklerimi bence gözden geçirin. Daha sık akraba ziyaretlerine gidin etkisini göreceksiniz.

Her cocugun gelisimi farklidir illa bir seyi o ay icinde yapacak diye birsey yok kurallar cok katı ama gercek bu değil. Kimisi erken yapar kimisi geç ama içini rahatlatmak icin doktora gotur kizini. Bazi cocuklar bide tembel oluyor benimkide bazen oyle hareketleri oldu mesela kendisi yapmasi gerekirken agladi ben onu kaldirim diye vs. Bir baktim aliskanlik haline getiriyor yapmadim kendiside kalkti. Benimki 14-15 aylık yürüdü geç değil normal dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…