Deliricem gercekten bu cocuk ne zaman yuruyecek

Iki kizimda 18 aylikkken birden yuruduler ne emekleme ne ayaga kalkma olmadi herseyi cok erken konustular cene coktu ama usengeclikten sanirim e kilolulardida..simdi ne kilo kaldi ne usengeclik

Nörolojik gelisim basamaklidir. Mesela once kafa tutar, sonra oturur, emekler, yürür gibi.
Bir çocuk bir sonraki nörolojik basamaga gectiyse, oncekini niye yapmadi diye endiselenmeye gerek yok. Atiyorum cocuk yuruyorsa, bu cocuk niye emeklemedi diye endise duymak anlamsiz.
Bir bebek yatarken oturur pozisyona yaklaşık 7-8 aylikken ulasir. Ama destekli yürüme asamasi 10. Ay gibi baslar. Sirali yürüme işi ise daha sonraki aylarda olusur. Cocuk bu asamaya geçebildiyse yattigi yerden kalkmama isini büyük ihtimalle istemediği icin yapmıyordur. Kesfetmemis ya da ihtiyaç duymuyor olabilir. Kiloluysa zorlanıyor olabilir gibi.
Tum bu faktörler de genetiksel olarak degisir. Bir siyahi bebek 9 aylıkken yuruyebilirken beyaz bebekler zaten 1 yasinda yürür ortalama. Cocugunuz daha 13 aylikmis. Bu sure 18 aya kadar da uzayabilir. Biraz zaman taniyin, korkmasi cok normal. Belki yürumeyi öğrenir ama sonra tekrar yurumeyebilir. Onun icin bu kadar korkutucu olan bir sey icin bu kadar zorlamaniza gerek yok. Nörolojik olarak hazir olunca yuruyecek zaten. Ha 12 aylikken yurumus ha 15 aylikken.
Siz yine de bir cocuk doktoruna gidin. Bir sey olmadığını o soylesin de rahatlayın.
(Bu arada aylik kontrollerini duzenli yaptirdiginizi, taramalarina dikkat ettiginizi var sayıyorum.)

Doktora götürmeyip delirmek daha mı iyi bilemedim.

Alın çocuğu götürün tedavisi ne kadar erkenden başlarsa o kadar iyi!

Bu Arada bana sorun var gibi gelmesi artık 18 aya kadar bekliyorlar yürümesi için

Endise etmeyin insallah olumlu sonuclar alirsiniz. Ben de kucukken 1 bucuk yasinda yürümüsüm yine ablamda oyle :))

Eşim çok endişelenirdi oğlum için ' bu çocuk emeklerken oturamıyor' diye. Şimdiki hallerine bakıyoruz da o günleri hatırlatıyorum gülüyoruz :)
Ben bir sorun göremedim. Ama tabii sizin içiniz rahatlayacaksa bir doktor görsün , iyi olur.

Kizim 13 bucuk aylik yatar vaziyetten oturur vaziyete gecemiyor dizleri ustune kalkamiyor.Yatiyorsa sadece yuvarlaniyor,oturuyorsa da asla bir yerlere tutunup kalkmaya calismiyor.Biz elinden tutarsak yuruyor hatta bazen kosuyor.Inanin hic guc vermiyoruz parmak ucumuz bile degsin yurumesine yetiyor cok korkak elini biraktigimiz an kendini yere atiyor.Neler denedik neler asla tek basina ayakta durmak istemiyor.Koltuklarda siraliyor,duz duvardan destek alip yuruyor bunlar iyi tabi ama beni en cok endiselendiren hala yatar vaziyetten oturur konuma gecemiyor olmasi biz kaldirmazsak asla kendi kalkmaya calismiyor sadece aglayip bizim kaldirmamizi istiyor.Dr. goturmeye korkuyorum ya kotu birsey soylerse diye hep erteliyorumNe olacak boyle bilmiyorum.Cesaretimi toplayip P.tesi dr gotursem mi ne yapsam tecrubeli anneler yada bilgisi olanlar cvp yazsin lutfen
Anlattıklarınız çok normal yeğenim birden tutarken bıraktık ve yürüdü hala destek alıp kalkmıyor sadece biz elini bırakınca yürüyor korkuyorlar doğal olarak bunlar normal şeyler

Kizim 13 bucuk aylik yatar vaziyetten oturur vaziyete gecemiyor dizleri ustune kalkamiyor.Yatiyorsa sadece yuvarlaniyor,oturuyorsa da asla bir yerlere tutunup kalkmaya calismiyor.Biz elinden tutarsak yuruyor hatta bazen kosuyor.Inanin hic guc vermiyoruz parmak ucumuz bile degsin yurumesine yetiyor cok korkak elini biraktigimiz an kendini yere atiyor.Neler denedik neler asla tek basina ayakta durmak istemiyor.Koltuklarda siraliyor,duz duvardan destek alip yuruyor bunlar iyi tabi ama beni en cok endiselendiren hala yatar vaziyetten oturur konuma gecemiyor olmasi biz kaldirmazsak asla kendi kalkmaya calismiyor sadece aglayip bizim kaldirmamizi istiyor.Dr. goturmeye korkuyorum ya kotu birsey soylerse diye hep erteliyorumNe olacak boyle bilmiyorum.Cesaretimi toplayip P.tesi dr gotursem mi ne yapsam tecrubeli anneler yada bilgisi olanlar cvp yazsin lutfen
Pardon da acelemiz ne
Kızım 16 aylık yürüdü hiç de endişelenmedim

Annesi daha yaşını geçeli 1.5 ay olmuş sıkma bu kadar kendini kızın kendini hazır hissettiğinde yürür siz böyle yaparsanız inat yapar. Davranışlarının sebebi bu. Mesela benim kızım 32 aylık hala kelimeleri yuvarlıyo konuşmuyo ama ben takmıyorum çünkü takıntı haline getirince daha çok inat yapıyor. Sakinleşin o bir anda kalkar yürür

bana dogumhazirlik kursunda

en akilli cocuk gec yürümeye baslayan cocuktur demislerdi.... ilerde beli icin emekliyerek kaslarini simdiden bukadar güclendirmek en iyisiymis.

Bunda delirecek birşey yok..
Hiç bir birey bir değildir.
Kızınız da farklı bir birey ve diğer bebekler ile bir değil. Tamamen kendisi ve özel..
Benim oğlum 13 aylıkken yürüdü ama bir süre yerden kalkmak için destek aldı, duvardan koltuktan vs.. Yaklaşık 3 ay kadar..
Bu işler sabırla olur. Zamanla o da yürüyecek. Siz istiyorsunuz diye bir anda yapacak değil. Tamamen kendi isteği ve iradesi ile olacak.
Ayrıca sürekli anne babadan yardım gördüğü için de tembel alışmış olabilir. Kendi haline bırakın ağlasa da. Ağlamaktan bişey olmaz sonuçta..

Benim yigenim kuzumda korkar di cok.. dusmesi vs coktu denge acisindan zayifti.. bizde cok dusunduk ne zaman yurecek.. bence cocuk kendini hazir hissettigi zaman onemli.. siz guveni eksik etmeyin cocugunuza yuruyecektir insallah belli basli sorun yoktur. Cocuklari bi anda cesaret edip bi anda yurumek isteyebiliyor zaman verin cok gec degil bence..

1e aylik bir bebek icin versiginiz tepki biraz abartili olmus ustunde baski hissediyorsa da yurumuyor olabilir biraz kendi haline birakin. Iciniz hic rahat etmiyorsa doktora goturursunuz ama diyecegi sey belli, her cocugun gelisimi farkli ilerler. Illa yurumesi gereken bir yasta degil keza.

Siz istediğiniz zaman değil kendisi hazır olduğunda yürüyecek hanımefendi, bence bu konuda evhamlanıp bebeğinize psikolojik baskı yapmayın, birakın yatarken doğrulmasın, birgün bir bakarsınız tıpış tıpış yanınıza gelmiş :)

Bilimsel bilgim yok kizim cok erken yurudu.erkek kardesim cok gec yurudu.erkekler gec konusup gec yuruyor gözlemlerime gore kizlar yasi gelmeden konusup yuruyor.
Doktora sormadiniz mi

Oglum 17 aylik hala yurumuyor siraliyor elinden tutunca yuruyor dusmekten cok korktugu icin yurumuyor muhtemelen sizinkide korkuyor. Ama beni dusunduren yatarken oturamamasi sirf bunun icin bir cocuk druna goturun iciniz rahat etsin.

Yurur hic endiselenmeyin, tecrubeli anne olarak konusuyorum, niye emeklemedi, niye yurumedi, niye konusmadi, sunu ne zaman yapcak bunu ne zaman yapcak derken en guzel anlari stresle anlamadan geciriyoruz. 13 ay yurumedi diye endiselenmek icin erken.

Back
X