Deliricem gercekten bu cocuk ne zaman yuruyecek

Kizim 13 bucuk aylik yatar vaziyetten oturur vaziyete gecemiyor dizleri ustune kalkamiyor.Yatiyorsa sadece yuvarlaniyor,oturuyorsa da asla bir yerlere tutunup kalkmaya calismiyor.Biz elinden tutarsak yuruyor hatta bazen kosuyor.Inanin hic guc vermiyoruz parmak ucumuz bile degsin yurumesine yetiyor cok korkak elini biraktigimiz an kendini yere atiyor.Neler denedik neler asla tek basina ayakta durmak istemiyor.Koltuklarda siraliyor,duz duvardan destek alip yuruyor bunlar iyi tabi ama beni en cok endiselendiren hala yatar vaziyetten oturur konuma gecemiyor olmasi biz kaldirmazsak asla kendi kalkmaya calismiyor sadece aglayip bizim kaldirmamizi istiyor.Dr. goturmeye korkuyorum ya kotu birsey soylerse diye hep erteliyorumNe olacak boyle bilmiyorum.Cesaretimi toplayip P.tesi dr gotursem mi ne yapsam tecrubeli anneler yada bilgisi olanlar cvp yazsin lutfen
Çok ilginçsiniz. Kötü birşey duymaktansa sorunu yok saymayı tercih ediyorsunuz.

Doktora götürün tabii ki ama her çocuğun fizyolojisi farklı bunu da unutmayın lütfen.

Delirmeyi gerektirecek bir durum yok
siz aynen burada yazdığınız gibi pimpirikli davranıyorsanız ve
stresinizi geçiriyorsanız çocuğunuza bunları yaşamanız çok normal.
Rabbim yürü der ve yürür. demek ki daha zamanı var.
her çoçuk yaşını karşılarken yürüyecek diye birşey yok.
Şu evhamlı halinizden vazgeçin beni bile gerdiniz.
dr luk bir durumuda yok çocuğunuzun.

Doktor ne diyor yani biz babasıyla karşılıklı oturduk yAkın mesafe tabi hadi kızım gel bana diye öyle öyle alıştı ama kötü haber şimdi başlasa 15 aylık yürür zor bi süreç sabırlı olun o daha bir bebek

Hiç canını sıkma. Ben de aynı sorunu yaşadım. Doktora gittim o kendi zamanını bilir dedi ve gerçekten surunmeden yürüdü şimdi durduramiyoeum. 15 aylıkken yürüdü canım. Ben de çok dert etmiştim ama simdi yetişemiyoruz sürekli peşindeyiz

Benim de ikiz bebeklerim var 10 aylık.Biri yürümek üzere diğeri sürünmüyor bile.Tutmasi uzanması kavraması oturmasi hep geriden geldi.Biraz da kilolu.Nazli ve zor toparlanan bir bebek küvezdeki Dr böyle demişti. Daha yeni yeni desteksiz oturuyor düşün.

Geçenlerde nöroloji kontrolü vardı 34 haftalık doğdular.Rutin bir kontroldu.Nöroloji profu her bebek aynı anda her şeyi yapacak diye bir şey yok dedi.Cocuk gelişim uzmanı ise kaba motor 3 hafta kadar geri olduğunu söyledi. Bana kalırsa 5-6 hafta geri ama.
Bebek jimnastiği verdi. Korkulacak bir şey yok bu çözümü olan, gerekirse fizik tedavi ile halledilen bir durum endişe etme dedi.

Siz de korkmayın bir doktora gidin.yüreğiniz ferahlar

Doktor kötü bir şey söylemesin diye bebeği doktora götürmemek?
Yapmayın etmeyin yahu. Götürün bebeği varsa bir sıkıntısı tedavi edilir, bir çaresine bakılır.
Bir sorun varmış gibi gelmedi bana. Ya tembel ya da korkuyor.

Benim yeğenim çok üşengeçti hayatta emeklemezdi bile. Hadi gel oyuncağı al derdik, oyuncağa gel gel yapardı ayağına çağırırdı :)) sonra düzeldi tabi. Bence bir sorun yok. Her çocuk farklıdır.

Bu kadar zorlamayın. Yürümesinde bi sorun yok diyorsunuz. Tutunca koşuyormuş bile. Ne gibi bir sorun hem yürütüp hemde kendiliğinden oturmasını engelleyecek ki? Düşerse ani tepki vermeyin. Tek yürütmeyi deneyim ama ısrar etmeyin. Sizden babaya, babadan size kısa mesafeli yürütmeyr çalışın. Kızım 12. ayında evi turluyordu tek. Birden kesti ve 2 ay tek başına hiç yürümedi. Asıl yürüme tarihini 15. ayın başı olarak aldık biz. Sorun değil şuan yani yürümemesi.

Sorulara cevap vermek cok mu zor?

Kilosu onemli, yürüteç kullandıysanız etkiler. Düştüyse cesaret edemiyor olabilir. En önemlisi her cocuk farklıdır.

Kizim 13 bucuk aylik yatar vaziyetten oturur vaziyete gecemiyor dizleri ustune kalkamiyor.Yatiyorsa sadece yuvarlaniyor,oturuyorsa da asla bir yerlere tutunup kalkmaya calismiyor.Biz elinden tutarsak yuruyor hatta bazen kosuyor.Inanin hic guc vermiyoruz parmak ucumuz bile degsin yurumesine yetiyor cok korkak elini biraktigimiz an kendini yere atiyor.Neler denedik neler asla tek basina ayakta durmak istemiyor.Koltuklarda siraliyor,duz duvardan destek alip yuruyor bunlar iyi tabi ama beni en cok endiselendiren hala yatar vaziyetten oturur konuma gecemiyor olmasi biz kaldirmazsak asla kendi kalkmaya calismiyor sadece aglayip bizim kaldirmamizi istiyor.Dr. goturmeye korkuyorum ya kotu birsey soylerse diye hep erteliyorumNe olacak boyle bilmiyorum.Cesaretimi toplayip P.tesi dr gotursem mi ne yapsam tecrubeli anneler yada bilgisi olanlar cvp yazsin lutfen
bazı bebekler anne baba ilgisine çok alıştıkları zaman sürekli herşey için anne babayı kullanmayı seçiyor bu nedenle de normalde yapabileceği şeyleri de erteliyor etrafına sevdiği şeyleri biraz uzağına koyup siz işinize bakın ilgilenmeyin bi kaç kez ağlayıp size yaptırmaya çalışıp sonunda kendisi bişeyler yapacaktır

Benim kızım 17 aylikken yürüdü hic panik yapmadim.. 16 aylik sonlara dogru pat pat yurudu 17 aylikken tam yurumeye basladi..

Asla kizima kaslarina baski yapmadim bir gun kendi kendine ayaga kalkti bi baktim yürüyor... hic kollarindan tutup yurutmedim bile.. cevreden herkescook konustuuu aaas yürümüyor mu diye bende yürümüyor daha vakti var derdim....

Ne oldu canım bebeğin yürüyor mu şu an..

Back
X