• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmek Üzereyim...!

Bende hayret ettim.Annelerimiz bizi asla ikisi birbirine karışmaz diye yetiştirdi.İnsan herşeye kuşkuyla yaklaşacak artık.Gerçi kirpicim,mutfak bıçağıyla tırnak keseni de duydum,artık hiçbir şeye şaşırmamamm gerek.Bunu yapan da,kimselerde yiyemez titizlıkten:KK11:
Deme yaw :olamaz: Mutfak bicagiyla ekmegi zor kesiyorum ben tebrik etmek lazim o arkadasi. Herkesi kendi gibi biliyorsa yiyemez baskasinin yemegini:kızgın:

Konuyu okurken midem bulandı. Ben de ne kimsenin evinde iş yaparım ne de annem kayınvalidem dahil evimde iş yapılmasını isterim. Hele gelip biri evimde kafasına göre bişeyler yapınca sinirden kafayı yiyorum eşim sakinleştiriyor sürekli kalplerini kırma yılda bir kere geliyorlar diye. Senin yaşadıklarına benzer şeyleri de yaşadım.
Bence en doğrusu söyleyebilmek ama ben kimseye söyleyemedim bu güne kadar çünkü sinirlendiğim bir şeyi yumuşak bir dille söyleyemiyorum:sopa:Ancak sen artık annesin bebeğin için söylemelisin. Çok iş yapmak istiyorsa sen kullanmayacak bile olsan bebeğe kışlık bişeyler örsün.
Bu arada yılda iki üç hafta böyle pis bir kadının evinde kalabildiğin için seni tebrik ediyorum.

Allah sabır versin. Benim bi tanıdığım var böyle iyk yani gerçekten.
Ayrıca kara cahil saygısız nedemek kendine ait olmayan bebeğı emzirmek!eşiniz duruma müdahele etse iyi olur zira gönlü olsun diye bebekli evde mikrop içinde yasayamassiniz.
Benim Kv sizin gibi değil ama ilk evlendiğim zaman bana sormadan süpürge açıyordu . Ne münasebetse bende inatlasip kapatmasını talep ediyordum . Ve eşyalarımın yerine karışıyordu ben inatla düzeltip hoslanmadimi dile getiriyordum. Eşim ozaman işi gereği sehir dışında olmuştu ve beni sindirmeyemi çalıştı bilmiyorum ama çok şükür geldi geçti. Bende inatçı biriyim kimse benim düzenime karisamaz.

Ya şimdi çok fazla temizlik ürünü var ya acaba ne işe yaradıklarını mı bilemiyor. O kadar koşturmasının sebebi aklınca sizin ağzınıza laf vermemek içindir.

Benim de böyle misafirlikte iş yapma anım var ama özel talep üzerine:cool:Kayınvalidem ve eşimle onların uzun zamandır görüşmediği bir akrabalarına gitmiştik yeni evliyken...Evin geliniyle iyi kaynaştık.Sabah lavaboya kalktığımda.sesimi duymuş,bana seslendi.odasına çağırdı,denizcim ya,ben biraz daha uyuyacağım,patatesler kovada,soy sen,çayıda koyuver dedi:KK45::KK45:Çay tepsisini bile misafirim için akşamdan hazırlayan ben,şaşkın misafir ev sahibini ağırlar misali ev sahibini ağırladım:KK70::KK70:Ama o kadar.eğlendim ki bu duruma,hala aklıma geldikçe gülüyorum.
Ama kayınvaliden sanırım bu umursamazlığa bozuldu.O.gün,benim gelinim çok marifetlidir,bilmediği yoktur,misafir ağırlaması çok iyidir dedi durdu:KK45:

Aman Allahim :dua::dua::dua: kolay gelsin vallaha yatak odama girmesine bende cinnet gecirirdim bu ne ya pislik resmen annemi kac kere fircaladim bezlerime dokunma yere bisey dokulse bile alma ben titizim diye zor vallaha zor

Noluyo yaaaa:kusmuk:
Verin numarasını şu kadının arıcammm..
Evi su bastı yangın çıktı dicemm hemen dönsünler.
Ya bu kadınlar teknolojiyi yanlış anlamışlar. Bizim zamanımızdaaaaaa......
Herkez evine herkez evinee

Merhaba kizlar.
Kv evime 9 seneden sonra ilk defa geldi.
Suana kadar yazlari 2 3 haftaligina biz oraya gittigimizden gelmiyorlardi. Bu yil bebegim dogunca kp ile 2 haftaligina buranin yolunu tuttular.
Gelgelelim ben daha 2. gunden sinir krizi gecirme asamasina geldim.
Saat gece 1'de ucaklari indi. Bavuldu yoldu sohbetti derken 3'te uyuduk. Bu sabahin 6'sinda kalkip (biz uyuyoruz 8.30'a kadar) butun evi alt ust etmis guya temizlik yapiyor.
Sanki ondan is isteyen var, sanki ben evimin isini yapamiyorum.

Beni delirtme asamasina getirdigi konular:
- Mutfaktaki el bezlerimle yerleri silip yer bezi yapmis.
- Viledayi alaturka wc'ye sokmus.
- Dosek, yorgan ne varsa acip yununu yikayip balkona serdi. Esinti ile butun tozu tuyu iceri geldi 2 aylik bebegim var.
- Yerleri sildigi bezleri mutfak lavabosunda yikamaya kalkiyor.
- Kimsenin yaninda emzirmedigimi bildigi halde kapiyi calmadan iceri daliyor ki ben de hemen ustumu kapatiyorum ve bebegim bagirmaya basliyor.
- Yastik veriyoruz salondaki kirlentlerde yatiyor.
- Karni tokken bebegimi ziplatmaya kalkiyor dinc olsunmus.
- Kucucuk bebegi bile elestiriyor.
- Ben salonda bebekle ilgilenirken yatak odama girip halimi alip banyoda yikamaya baslamis. (Bunu yaptiginda artik yeter deyip onu odadan kovdum. Ayip degil mi yatak odamda ne isin var diye.)
- En son sutumun yetmemesiyle bile dalga gecmeye kalkip beni hepten cileden cikardi ve azari yedi.

Kizlar bu kadarla da kalmiyor. Bunlar daha bindr biri yani. 9 yildir bir defa geldiler diye esimin hatri icin katlaniyorum ama tasma noktasina getirdi beni.
Cimrilikten olecek neredeyse. Bir sise tursum vardi bozulup kokmus. Onun icindeki tursuyu dokup siseyi yikayacakmis. Kokusu gidince onu kullanacakmisim. Gerek yok cope aticam diyorum ne gerek var gidip tekrar 2 3 liraya onu mu alacaksin diyor. Olur musunuz oldurur musunuz?

4 agustosta Allah'in izniyle gidecekler cok sukur. Ama ben o 9 gunu nasil geciricem hic bilmiyorum.

Keske zaman makinesi icat olsaydi.

Onerisi olan var mi? Ne yapilir boyle tiplere?

Temizlik anlayışı o kadar demekki yapacak birşey yok. Eşinizin hatrına görmezlikten geleceksiniz. Bezleri de çöpe atın, bunlar yere temas ettiği için mutfakta kullanamam deyin. Odanızı da kitleyim emzirirken. Çabucak geçer insallah

Konuyu okurken midem bulandı. Ben de ne kimsenin evinde iş yaparım ne de annem kayınvalidem dahil evimde iş yapılmasını isterim. Hele gelip biri evimde kafasına göre bişeyler yapınca sinirden kafayı yiyorum eşim sakinleştiriyor sürekli kalplerini kırma yılda bir kere geliyorlar diye. Senin yaşadıklarına benzer şeyleri de yaşadım.
Bence en doğrusu söyleyebilmek ama ben kimseye söyleyemedim bu güne kadar çünkü sinirlendiğim bir şeyi yumuşak bir dille söyleyemiyorum:sopa:Ancak sen artık annesin bebeğin için söylemelisin. Çok iş yapmak istiyorsa sen kullanmayacak bile olsan bebeğe kışlık bişeyler örsün.
Bu arada yılda iki üç hafta böyle pis bir kadının evinde kalabildiğin için seni tebrik ediyorum.

Ben acikcasi pek titiz bir insan degilim ama bu temizledigini zannederken aslinda daha da batiriyor.
Kislik seyleri yeterince ormus or de diyemiyorum cunku dedigin gibi giydirmiycem.
Ben de orada nasil kaldigima hayret ediyorum.

Allah sabır versin. Benim bi tanıdığım var böyle iyk yani gerçekten.
Ayrıca kara cahil saygısız nedemek kendine ait olmayan bebeğı emzirmek!eşiniz duruma müdahele etse iyi olur zira gönlü olsun diye bebekli evde mikrop içinde yasayamassiniz.
Benim Kv sizin gibi değil ama ilk evlendiğim zaman bana sormadan süpürge açıyordu . Ne münasebetse bende inatlasip kapatmasını talep ediyordum . Ve eşyalarımın yerine karışıyordu ben inatla düzeltip hoslanmadimi dile getiriyordum. Eşim ozaman işi gereği sehir dışında olmuştu ve beni sindirmeyemi çalıştı bilmiyorum ama çok şükür geldi geçti. Bende inatçı biriyim kimse benim düzenime karisamaz.

O keci inadi bende de var.
Ben bin defa uyardim sert olmamaya calisarak. Ama duvara anlatsam anlardi inan.

Derincim sayılı gün geçecek az daha sabır. Bence gidene kadar hiç elleme ne yapıyorsa yapsın temizlik anlamında o gittikten sonra bir yardımcı alır bütün bez vileda ne varsa çöpe atar sil baştan bir temizlersin evi. Bebişine de yansır senin stresin , bebiş üzülmesin.

Ama emzirme konusunda yalnız olmak istediğini sert bir dille söyle. Odanın kapısını kitlemek de güzel fikirmiş onu da deneyebilirsin

Derincim sayılı gün geçecek az daha sabır. Bence gidene kadar hiç elleme ne yapıyorsa yapsın temizlik anlamında o gittikten sonra bir yardımcı alır bütün bez vileda ne varsa çöpe atar sil baştan bir temizlersin evi. Bebişine de yansır senin stresin , bebiş üzülmesin.

Ama emzirme konusunda yalnız olmak istediğini sert bir dille söyle. Odanın kapısını kitlemek de güzel fikirmiş onu da deneyebilirsin

Kapinin kilidi bozuk kuzum ya. Kilitlesem bu sefer kirip girer. Catiya cikip balkona atlar falan :D

Kadın bence sıkıyor evden özellikle apartanda yaşıyorsanız ve kv niz de müstakil evde yaşıyorsa sebep bu olabilir ikinci sebep de bebeğiniz oldugu için size yardım etmeye çalışsabilir.Kızmak yerine kibar bir dille uyarın ayrıca pek titiz de değilmiş orası ayrı bir şey anne ben yaparım sen yorulma tatile geldin sonuçta diyebilirsiniz

Sabredeceksin zaten tepkini vermişsin anlarsa anlar artık.

Ben de hamileliğimin son döneminde ev temizliği için yardımcı cagiracaktim görümcem ısrar etti ben yaparim çağırma diye.

Tamam birlikte yapalım dedim ve camları sildiği suyu mutfak lavabosu na döktü ordan şu alıyor kovaya. Tabi bunu görünce dedim ayvayı yedin ev baştan temizlenerek.
Mutfaga sıra geldi siliyor örttüyu seriyor ama yerleştirme kısmı için abla şunu şuraya koyalım diyorum, aman biraz değişik olsun hep aynı mı olacak diyor.

Sonrasında eşimle hepsinin üstünden geçtim topladim velhasılı kelam herkse temizlik anlayışı farklı ve fazla müdahale edilmeyecek konular o yüzden rahat bırakmak lazım.

Hayir tam tersi benim lafimi yapmak icin bence.
Cin gibi o bilmez mi.
İşte aynı mantık; siz eskaza bir şey diyecek olsanız; evini bile ben temizledim diyebilmek için. Yani aklı sıra kv eve geldi hiçbir işe karışmadı dedirtmeyecek size de böyle bir temizlik anlayışı çok garip. Bence ev pis kalsa daha iyi. En azından banyonun pisliği banyoda; mutfağın ki mutfakta olur. Sizinki hakikaten ilginçmiş.

Gercekten hijyen den pek anlamiyormus kv niz.. Siz onceden gittiginizde evlerinde farketmediniz mi kendi evinde de boyle miydi..

Neyse ya sabir diyin. Dediginiz gibi kirk yilda bir gelmisler eşinizin hatri söz konusu.. Onlar gittikten sonra vileda bez ne varsa çope atar yenisini alirsiniz.. Sayili gun sabredin hatir icin

9 yildir ilk defa oglunun evine geliyor, tamam haklisiniz hijyenik degil yaptigi seyler ama kizip azarlamayin.
Sabir, 9 gun nedir ki? Yasli insanlar bugun var yarin yoklar.
Insanlar heves etmis torun gormeye, kv de kendince lohusa geline yardim ediyor.
Bi koseye kurulup hizmet beklese daha da icinize otururdu.
Guzellikle soyleyin

Back
X