• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmek Üzereyim...!

9 yılda iki hafta idare edebilirsiniz.
Birlikte biraz evin dışında vakit geçirseniz?
Olduğunuz yeri gezdirseniz? Bebeği bebek arabasında koyup yürüyüş vs..
Yada eşinizle akşamdan yemeğe çıkarma. Haftasonu kahvaltıya götürme..
Bir arkadaş daha yazmış kullandığı bütün malzemeleri çöpe atın, yenilerini koyun, koyarken de evde bebek olduğunu, temizliğin dikkatli yapılması gerektiğini böylesinin daha uygun olduğunu söyleyin (yüzüne pis diyemeyeceğinize göre...)

Disari cikma, disarda yemek yeme adetleri yok.
Kac defa cikip gezmeyi teklif ettim cikaramadim.
Hicbir zaman cadi gelin olmadim ama duzenime bu kadar karisilmasindan nefret ediyorum.
Benim kendi annem de 11 sene sonra ilk defa benim dogumuna geldi ama boyle yapmadi. Bana sormadan bir seye dokunmadi.

Asil Allah bana sabir versin.
Siz bu kadar pislige tahammul edebiliyorsaniz tebrikler. Ben etmek zorunda degilim.

zorundasınız diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum.Buraya konu açıp fikir danışıyorsanız yorumlarada katlanmak ZORUNDASINIZ eğerki görüşlere açık biri değilseniz buraya konu açmayıp kafanıza görede yaşıyabilirsiniz.

Ne azimmiş yapmadığı iş kalmamış. Sanki temizlik yapmak için gelmiş. Hoş onu da becerememiş. Eşine söylesen annesine dese iş yapmasa ya da anne ben yapıyorum siz uzun yoldan geldiniz işi gücü boşver keyfimize bakalım deseniz? Bebeği emzirirken de kapıyı kilitlemekten başka çare yok gibi. Sorarsa el alışkanlığı kilitliyorum dersiniz. Düşünmeyin yoksa 9 gün 9 yıl gibi gelir. O bezleri viledayı falan da doğru çöpe atın başka çareniz yok

Attim zaten ama hemen yenisini aldirdi esine.
Tahammulumu tuketti.

Hicbir zaman cadi gelin olmadim ama duzenime bu kadar karisilmasindan nefret ediyorum.
Benim kendi annem de 11 sene sonra ilk defa benim dogumuna geldi ama boyle yapmadi. Bana sormadan bir seye dokunmadi.

Adı üstünde anneniz o huyunuzu biliyor diğeri ise kayınvalide o sizin istediğiniz gibi davranamaz ancak siz güzel dilinizle onu yönlendirebilirsiniz.

Çünkü anneniz sizi daha iyi tanıyor :)
Yapacak bir şey Yok, yerinizde olmak istemezdim, çok haklısınız.. ama idare etmelisiniz.
Eşinizle huzurunuz için çokta söylenmeden yapın bunu...

9 senede ilk kez gelmiş.
Iki hafta idare etmek bu kadar mı zor?

Evet ev hanimligi belki korkunç.
Haklısınız tiksinmekte.
Ben olsam anne 9 yıl sonra gelmissin tatil gibi olsun sana lütfen hiç bir şeye el sürme ben hizmet etmek istiyorum der idare etmeye çalışırdim.
Sayılı gün yahu..
Kalp kırmaya değmez.

Inanin ben de bir sey dememeye calistim ama cok tahammullu bir insan degilim.
9 yilda ilk defa geld diye bu kadar seye goz yumamam ki.
Dilimde tuy bitti sen birak ben yaparim demekten.

Çünkü anneniz sizi daha iyi tanıyor :)
Yapacak bir şey Yok, yerinizde olmak istemezdim, çok haklısınız.. ama idare etmelisiniz.
Eşinizle huzurunuz için çokta söylenmeden yapın bunu...

Elimden geldigince idare ediyorum ama idare edilmeyecek durumlar da var. Yani bu evde 2 aylik bebek yasiyor bu kadar hijyensizlik iyi degil.
Ben de yerimde olmanizi istemem valla Allah dusmanima vermesin.

Inanin ben de bir sey dememeye calistim ama cok tahammullu bir insan degilim.
9 yilda ilk defa geld diye bu kadar seye goz yumamam ki.
Dilimde tuy bitti sen birak ben yaparim demekten.

Ne bileyim temiz yaptığından emin oldugunuz işleri verseniz eline.
Belli ki boş duramıyor.

Benim kvm der ki büyük küçük demem herkesten bir şey öğrenmek isterim. Bak bu işini çok beğendim aferin ben de öyle yapayım artık der.

Siz de güzellikle düzen konusunda fikir verip uygulatsaniz en azından gelecek için bir sorundan hem kurtulmuş olur hem de birine faydanız olmuş olur.

Baktın almaya öğrenmeye meraklı değil ise kalkacak ver eline bebeği torununla ilgilen hadi ben sana hizmet ederim falan kahve yap oturt unutsun işi gücü.
Aç tvde oturup başından kalkamayacagi program gün bitsin.

Denemeye değer.

Kiymayin ne bileyim.
Kötü bir kaynanam olmadığı için belki annelere hiç kiyamiyorum. .

iyi de bunların hiç birine mudahale edemediniz mi? yani yatağı yorganı söküp yününü çıkarırken siz uyuyor muydunuz?

Evimde kimseye birşey yatırmıyorum (annem/kayınvalidem özellikle)güzelce uyarıyorum yapmaya çalışanı.
Benim düzenim var,herşeyin yeri belli,siz oturun ben yaparım diyorum. Bazen kayınvalidem kahve fincanını yıkayıp koyardı sepete ona dahi söyledim anne bırak ben elde yıkamıyorum,koyarız makineye yıkanır,uğraşma diye. Son oldu yapmadı bir daha. Deterjansız suyla çalkalanıp sepete konması beni rahatsız ediyor çünkü.
Annem kaldı biz hastanedeyken birçok şeyin yeri değişmiş mutfakta,eve gelince bazı şeyleri günlerce aradım. Ortalıkta dağınıklık sevmez,titiz kadındır annem ona rağmen böyle oldu birde. Dolayısıyla güzelce söylüyorum anne bırak lütfen,hadı gel kahve yapayım sana kahveni iç ben hallederim diye. Alinan,bozulan olmuyor güzelce soyleyince.
Size gayet hak veriyorum,tertemiz biri dahi olsa işi yapan,düzeninize müdahale oluyor,herşeyin yeri değişiyor ,kaldı ki pis diyorsunuz. Haliyle rahatsız olmanız normal.
Sizde söyleyin çekinmeyin ama bağırarak kırarak değil,güzellikle,bıkmadan yılmadan söyleyin,bir yerden sonra vazgeçer muhakkak.

Ne bileyim temiz yaptığından emin oldugunuz işleri verseniz eline.
Belli ki boş duramıyor.

Benim kvm der ki büyük küçük demem herkesten bir şey öğrenmek isterim. Bak bu işini çok beğendim aferin ben de öyle yapayım artık der.

Siz de güzellikle düzen konusunda fikir verip uygulatsaniz en azından gelecek için bir sorundan hem kurtulmuş olur hem de birine faydanız olmuş olur.

Baktın almaya öğrenmeye meraklı değil ise kalkacak ver eline bebeği torununla ilgilen hadi ben sana hizmet ederim falan kahve yap oturt unutsun işi gücü.
Aç tvde oturup başından kalkamayacagi program gün bitsin.

Denemeye değer.

Kiymayin ne bileyim.
Kötü bir kaynanam olmadığı için belki annelere hiç kiyamiyorum. .

Cok sey denedim ama yaptiklarini degistiremedim.
Bebegi de emanet etmek istemiyorum cunku eltimin bebeginin agzina memesini sokup emzirmeye kalkmisti. Onu yaparsa gercekten istemedigim seyler soylemek zorunda kalirim.

Back
X