Öncelikle Allah bağışlasın, evladınızı sağlıkla büyütün inşallah.
Konuya gelirsek bu yollardan kısa bir süre önce geçmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. (3 yaşında bir kızım var.) Eşiniz anladığım kadarıyla yoğun çalışıyor birde maddi sıkıntılar erkekleri bizden daha çok etkiliyor. Ailesine yetemediğini düşünüp üzülüyor olabilir. Zaten çoğu erkek düz mantıktır, ince düşüneni nadirdir.

O yüzden fazla kafanıza takıp üzülmeyin. Arada siz plan yapın. Benim eşim gezmeyi pek sevmez, çocuktan önce de böyleydi. Çocuk olunca daha da eve kapandık diyebilirim. Çevrenizde kafanızın uyuştuğu çocuklu arkadaşlarınız (ya da arkadaşınız, bazen tek bir arkadaş bile yetiyor insana) varsa birlikte plan yapın. Biriniz termosa çay koysun, biriniz simit alsın. Çocukları arabalarına koyun. Piknik yapabileceğiniz bir çardak yada yeşillik varsa orda hem oturun muhabbet edin, hem çocuklar temiz hava alsın. (Uykuyu da getirir açık hava) En masrafsızından bir aktivite işte.
Eşinizle de güzelce konuşun, duygularınızı ve ondan beklentilerinizi anlatın. Mesela "ben illaki pahalı mekanlara gidelim demiyorum ama çocukla çok bunalıyorum arada deşarj olmak istiyorum, bütçemize uygun yerlere gidelim ailece vakit geçirelim" deyin.
Son bir tavsiye daha.

Sosyal hesapları pek fazla takip etmeyin, en azından bir süreliğine. İnsan illaki etkileniyor. Sanki herkes geziyormuş da bir siz evdeymişsiniz gibi hissetmeyin.