Demir hapi hk.

Narcoleptic insomniac

Gözümün biri söndü kör oldum..
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2016
3.948
3.612
83
Arkadaslar bir sorum olacak. Doktorum gunde 2 tane olmak uzere demir hapi verdi fakat kan degerlerim normal cikinca gunde 1 taneye dusurebilecegimi soyledi. Yalniz 1 taneye bile dayanamiyorum zaten halihazirda bulanti ve kusma icin zofer kullanmaktayım fakat demir hapini alinca yine kusmaya basliyorum. 1 haftadir demir hapimi icmiyorum. Acaba bu hapi icmesem zarari var midir?

Kızlar bu durumunuzu dr larinizla paylastiniz mi? Bebek kan yoluyla beslendiginden demir hapi da kan olusumuna fayda sagladigindan önemli. Hapi icemiyosaniz pekmez sakatat gibi kan yapici gidalarla takviye yapmanizi oneririm ama dr unuzla paylasin bu durumu.

Dogal yollardan almayi deneseniz ?
Mesela kirmizi et yaninda c vitamini demir emilimini arttiriyor. Bu sekilde beslenebilirsiniz.
Yumurta (taze sklmis portakal suyu ile )
Köfte ( limonlu salata ile )
Findik veya ceviz ( 2 adet cilek ile )
Diye belirtiyolar demir hastalarina ve demir iceren besinleri yemeden 1 saat yedikten sonra 1 saat süt urunu ( ayran yogurt peynir süt ) kullanilmamali. Çayda ayni sekilde. Bildigim kadariyla hamside de demir varmiş onu da bol limonlu tuketmeniz bebeginiz icin ve siizn icin daha iyi olacaktir boylece hap kullanmak zorunda kalmassiniz. Ama yinede doktorunuza danisin.

Arkadaslar bir sorum olacak. Doktorum gunde 2 tane olmak uzere demir hapi verdi fakat kan degerlerim normal cikinca gunde 1 taneye dusurebilecegimi soyledi. Yalniz 1 taneye bile dayanamiyorum zaten halihazirda bulanti ve kusma icin zofer kullanmaktayım fakat demir hapini alinca yine kusmaya basliyorum. 1 haftadir demir hapimi icmiyorum. Acaba bu hapi icmesem zarari var midir?
Merhaba hamileligimin başında benimde kan degerlerim normaldi ve günde 2 kere demir hapı kullanıyordum. Duzenli kullanmama ragmen son kan tahlilimde maalesef kan degerim 4e düşmüş doktorum düzenli kullanmazsam dogumdan sonra ciddi boyutlu anemiye cevirecegini soyledi. Ne kadar dogal yollarla da almaya calissam kan degerlerim yukselmiyor. O yuzden siz de mideniz bulansa da ilacinizi mutlaka düzenli olarak kullanın. Bulantim oldugu donemler ben de birini sabah birini de yatmadan önce kullaniyordum.

Yani hap kaçınılmaz diyorsunuz :( ben kan degerlerim normal kalir diye ümit ediyordum ama o zaman bulantiya kusmaya ragmen icmek zorundayım.. Verdiginiz bilgi icin teşekkürler.

Yani hap kaçınılmaz diyorsunuz :KK43: ben kan degerlerim normal kalir diye ümit ediyordum ama o zaman bulantiya kusmaya ragmen icmek zorundayım.. Verdiginiz bilgi icin teşekkürler.
Rica ederim, keşke doğal yollarla demir depolarimizi doldursak ama maalesef olmuyor, ilacinizi düzenli kullanın lütfen, insallah bebeginizi sağ salim kucaginiza alırsınız

Ilk ictigimde ac karnina sabah icmistim Allahim ölüyordum berbat bisey simdi azcik tok olarak iciyorum rahatim bide oyle deneseniz

Once tok olarak denedim ama aldigim bulanti hapina ragmen birkac dakika icinde kustum. Dun gece yatmadan aldim sabah gozumu acmadan safra cikarmaya başladım. Bu demir hapi beni baya bir yoracak anlasilan..:( sıkıntılar varsın bende olsun bebegim saglikli olduktan sonra sayılı zaman cabuk gecer diye teselli ediyorum kendimi.

Ilacı birakmadan önce doktorunuza sorun kızlar. .. bende demir hapı kullanıyorum ama cok şükür bulantı yok ama verdigi vitamin ilaci beni benden alıyor. 15.haftaya kdr sürekli bulantı ve kusma yaşadığım icn artik azicik olan bulantiya tahammül edemiyorum. O sebepten bende demiri sabah ac karnına vitamini de gece yatmadan alıyorum. Hamilelik sürecinden beridir uyku ağırlığı oldugu icin de uyanmiyorum cok şükür. Herkese hayırlı hamilelikler

14. Haftadayım demir +folik asit+b12 içeren gyno ferro sanol verdi, bugün ilk kez kullandım. Bakalım kusturacak mı. Çünkü progestan da dahil herşey kusturuyor beni malesef
Canım o beni mahfettiydi ya şiddetli karın ağrısı ve ishal yapmıştı. doktoru (kemal beyi) aradı eşim, bıraksın demiş bıraktım onu. başka bir doktora gittim o da maltofer diye küçük şuruplar verdi 1 defa içtim o da aşırı yorgunluk yaptı :KK57: bakalım 23ünde kemal beye randevum var 2li test sonucu için o zaman detaylıca soracağım.

Back
X