Demir ilacı

norsis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
742
5
96
Zonguldak
32+5 günlük hamileyim ve doktorum hala bana demir hapı falan vermedi,tek kullandığım elevit,en son 7 hafta önce sormuştum kan değerlerin ii olduğu için vermiyorum demişti,benimle aynı durumda olan var mı yoksa ben tek miyim? tüm gebeler kullanmalı diyorlar,sağlık ocağında ki izlenimi yapan hemşire de şimdiye kadar başlaman gerekiyodu dedi,kafam karıştı..

pekmez yiyebilirsiniz onun içinde de demir var
ben kan şurubu içiyorum içinde demir var

Pekmez yiyemem ki,gebelik şekerim var,onda bildiğim kadarıyla şeker oranı bi hayli fazla..Yani çok şey yiyorum ama demir takviyesi almayan tek kişi ben miyim bunu merak ediyorum,daa kullanmıyorum deyince herkes aaa deyip şaşırıyo..

canım benim de değerlerim normal olmasına rağmen 20. haftadan itibaren doktorum demir ilacı verdi. demir anneden ve yediklerimizden yeterli olmuyormuş. takviye gerekiyormuş. bana söylediği bu.

ozaman yiyceklerden alın demiri
bide çay içmeyin fazla içtiğiniz zamanda çok açık için

bende ilk hamileliğimde sadece elevit içmiştim. doktorum, onun içinde hepsi var, başka birşeye gerek yok demişti. ama mesela ablamın doktoru , kan ilacıda vermişti ekstradan, mutlaka içmelisin demişti ona. ben şimdi yine hamileyim 13 haftalık. bu kez başka bir doktora gidiyorum. bende tedirginim açıkçası. cumartesi gidicem ve sorucam. kan değerlerim normal ama gebelikte demire çok ihtiyaç oluyor. fazlasının zararı olurmu bilmem. bakalım artık dr. ne derse. her dr. farklı şeyler söylüyor. mesela bazı arkadaşlarımın dr. ları elevite bile karşıymış. o vitaminleri doğal yoldan almalısın diyorlarmış. ama ben doğal yoldan hiç güzel ve dengeli beslenemiyorum. canım hiç birşey yemek istemiyor. sadece karnımı doyurmak için yiyorum resmen

benim doktorumda bana baya bi geç verdi
etrafımdaki hamilelere bakıyorum 13. haftada bile başlayan var
benim kanım düşük çıkınca çifter çifter vermeye başladı şimdide doktor
git sağlık ocağında kanını ölçtür eğer kanın düşükse kafasına çarparsın sonucu :)
yok kanın düşük falan değilse demekki gerek yok :)

Benim kan değerlerim düşük o sebeple 12. haftada demir ilacına başladım. Ama gelinimiz de hamile, onun kan değerleri normal.O da 12. haftadan beri kan ilacı kullanıyor.

arkadaşlar merhaba.ben de 13. haftadayım.bana da verdi dr.ama sanki onu içtiğimde midem bulanıyor.aynı durumu yaşayan var mı?internetten araştırdım genelde bulantı sorunundan dolayı 16.haftada verilir yazıyor.ben de bugün içmedim. bir de megadyne diye bir vitamin kullanıyorum.

merhaba bende 10 haftalık hamileyim benim doktorumda bana sadece elevit verdi
Günde 1 içiyorum.Bende biraz tedirginim acaba eksik birşeylermi var diye

merhaba arkadaşlar ben de 20.haftamdan beri demir hapı kullanıyorum ve de elevit,kan değerlerim iyi çıkmıştı ama doktor yine de bebeğin bu aydan sonra ihtiyacı olacağını ve de yediklerimizden tam olarak demir alamadığımızı,bunun için almam gerektiğini söylemişti bana.

Arkadaşlar kan değerlerimi ölçtürüyorum sağlık ocağındaki doktor da ii olduğunu sölemişti ama kan değerleri ii bile olsa son aylarda demir takviyesi olmalı diyo herkes,bu yüzden kafam karışıyo..2 hafta sonra hem son ayıma gireceğim hemde muayeneye gideceğim,tekrar soracağım..
İnşallah doktorun unutkanlığından falan değildir

doktorum banada 12. haftadan sonra demir hapı verdi ama ben hiç içemedim çünkü hem midemi bozuyodu hemde kabızlığa sebep oluyordu söyledim iki hafta oluyor serum şeklinde verdi 3 gün yarımşar saat hastanedee acilde taktırdım serumları uyuklamalarım gitti artık bende normal uyuyorum yoksa gün boyu yataktan çıkamıyordum..ama bazılarında alerji yapabiliyomuş demir serumları

kan değerlerim normal olmasına rağmen doktorum 14. hafta itibari ile floc asiti bıraktırıp elevit ve demir hapı verdi. Bebek demirsiz kalmaz ama sen kalırsın dedi onun için kullanmalısın dedi. birde yanı sıra balık yemediğim için balık yağı hapı verdi

ben de 12. haftadan bu yana kullanıyorum demir ve elevit.

ilk hamileliğim de de aynısıydı...hatta bu ikisine doğumdan bir süre sonra da kullandım.1 ay kadarr

Ben de demir hapı kullanıyorum.Değerlerim de iyi. Ama doktor değerler iyi olsa da demir hapı kullanmalısın dedi. :)

Benimkinde bi sorun var o zaman :S bunu en kısa zamanda tekrar dile getirmeliyim,tüm hamişler kullanıyo sonuçta..Demekki benimde kullanmam gerekli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…