Demirtaş’tan Erdoğan’a: Dağ çözüm olsaydı giderdim, zor olan burada seninle mücadele

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında açılan soruşturma ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ağabeyi malum, dağda yetişmiş, kendisi de fırsatı bulunca oraya koşar” sözlerine yanıt verdi.

Konuşmalarının hiçbirinin ırkçı ve şiddet içeren söylemler taşımadığını savunan Demirtaş, dokunulmazlık zırhına sığınmak istemediğini ve hesap veremeyeceği hiçbir şeyinin olmadığını söylerken, Erdoğan’a,“Eğer dağın çözüm olduğuna inansaydım ben de dağa gitmiş olurdum. Burada seninle yüz yüze mücadele etmek daha zor ve biz zor olanı seçtik” sözleriyle yanıt verdi.

demirtas-reuters2.jpg

Fotoğraf: Reuters

‘Erdoğan’ın yüreği yetiyorsa onun da dokunulmazlığını kaldıralım’
AFP’ye konuşan ve bir kez daha 550 milletvekiline dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı yapan Demirtaş, Erdoğan’a seslenerek,“Cumhurbaşkanının yüreği yetiyorsa o da başvursun, dokunulmazlığını kaldıralım. Bizim savunamayacağımız hiçbir faaliyetimiz yoktur. Onlar da kendilerine yolsuzluk, rüşvet, ihaleler dahil olmak üzere güveniyorlarsa, buyursunlar hep birlikte mahkeme huzuruna çıkalım. Biz korkmuyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’la kişisel bir husumetinin bulunmadığını belirten Demirtaş,“Yaptığı yanlışları eleştiriyoruz. İktidar hırsıyla ülkeyi ateşe atmasına karşı çıkıyoruz. Tek başına bu ülkede saltanat kurmasına karşı çıkıyoruz. Bu eğer kendisinde bir öfkeye, kişisel bir öfkeye dönüşüyorsa, bu onun sorunudur. Psikolojik durumunun, ruh halinin iyi olmadığı anlaşılıyor” diye konuştu.

‘Oy ne olursa olsun ölümler dursun’
Olası bir erken seçimde oy kaybetme korkularının olmadığını ifade eden Demirtaş, “Derdimiz oylarımızı artırmak da değil. Ölümler dursun istiyoruz oyumuz ne olursa olsun” dedi.

“PKK’nin siyasi kolu olarak kurulsaydık söylemekten çekinmezdik”diyen Demirtaş, şöyle konuştu: “Sinn Fein ile IRA arasındaki ilişki gibi bir ilişki yok PKK’yle bizim aramızda. Biz kesinlikle PKK’nin partisi, siyasi kolu, kanadı değiliz. PKK de bizim askeri kolumuz, askeri kanadımız falan değil. Ayrı ayrı bambaşka iki örgütüz.”

EDEP YAHU EDEP

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca ,laf etti bal kabağı olmuş resmen...
Herhalde daha alenisi toptan eylemde görünmek olurdu. Demirtaş daha ne kadar süslü cümle kuracaksın Allah aşkına bırak martaval okumayı. Eylem görelim.

Oy ne olursa olsun ölümler dursun’
Olası bir erken seçimde oy kaybetme korkularının olmadığını ifade eden Demirtaş, “Derdimiz oylarımızı artırmak da değil. Ölümler dursun istiyoruz oyumuz ne olursa olsun” dedi

Cok sempatizan oyun sana :KK8:

ben anlamıyorum bu işleri siyasetçilere kızıp bizim askerleri öldürüyorlar gidip siyasetçilere çatın kardeşim.... neden seçimlerden sonraya denk geldi acaba bunlar ? yoksa akp bizi seçmezseniz böyle olura mı getiriyor? danışıklı dövüş mü acaba kafam da deli sorular... yine yani iki kişi bıg bıg ötüyor diye insanlar ölüyor?

ben anlamıyorum bu işleri siyasetçilere kızıp bizim askerleri öldürüyorlar gidip siyasetçilere çatın kardeşim.... neden seçimlerden sonraya denk geldi acaba bunlar ? yoksa akp bizi seçmezseniz böyle olura mı getiriyor? danışıklı dövüş mü acaba kafam da deli sorular... yine yani iki kişi bıg bıg ötüyor diye insanlar ölüyor?

Ben de böyle dusunuyorum. Bakın bizi iktidar yapmadınız ortalık karıstı kaos basladı imajı vererek insanları korkutmak amaçları. Zaten deli gibi anket yaptırıyorlar oylar arttı mı diye.

Selo dağlar çok güzel gelsene:KK53:
O degilde kendi hırsları yüzünden ulkeyi bi güzel kaosa suruklediler.Erken seçime gidilsin akp tek parti olsun ve baskanlik sistemine geçilsin yani bana 400 vekili verin bu iş huzur içinde çözülsün..
:KK9::KK9::KK9::KK9:bravo tam da istenen bu,bu yaşananların tek nedeni de bu:KK51:

dağlara gelll dağlaraaa canımmm,seni saklar vermez eleeee,dağlara gel dağlaraaaa selom,şarkının sözleri diyor..

Demirtas oylama zamaninda Erdogan`a : seni baskan yaptirmayacagiz, cümlesine, birde barajida gercekten gecmesiyle bu bizim RTE cok büyük trauma yaratti ve akabinde cok büyük hirs yapti. Dilerim cabuk kendisine gelir, hirsi yüzünden daha cok insanlar ölmez.
Gercekleri bir an önce kabul edip bir kenara cekilse RTE, bu Türkiye` nin huzuru ve mutlulugu olacak.
Tüm insanlarin tespitide bu yönde, sadece benim düsüncem degil ama tabiki bir kesim hale anlamamakta direniyor !

Demirtas oylama zamaninda Erdogan`a : seni baskan yaptirmayacagiz, cümlesine, birde barajida gercekten gecmesiyle bu bizim RTE cok büyük trauma yaratti ve akabinde cok büyük hirs yapti. Dilerim cabuk kendisine gelir, hirsi yüzünden daha cok insanlar ölmez.
Gercekleri bir an önce kabul edip bir kenara cekilse RTE, bu Türkiye` nin huzuru ve mutlulugu olacak.
Tüm insanlarin tespitide bu yönde, sadece benim düsüncem degil ama tabiki bir kesim hale anlamamakta direniyor !
Dogru. HDP kendi bindigi dali kesti. Ne guzel koalisyon kuracaklardi, Demirtas Tayyip'i baskan yapacakti, cozum sureci de ulkenin eyaletlere bolunmesi ve Guneydogunun basina Aponun getirilmesi ile sonuc bulacakti. PKK da bugun azip kudurmayacakti. Herkes sevdigine kavusacakti. ah Demirtas, nettin sen?

Saraylim Saraylim , bu kafanda ürettigin senaryo gercekten cok korkunc ve hic kimsenin istemedigi bir senaryo diye düsünüyorum. Tabiki her Türk vatandasi gibi, bu senaryonu ne ben nede sen istemiyoruzdur.
Ben oyumu CHP`ye verdim ve koyu bir Atatürkcüyüm, ama hdp`de baraji gecmeseydi eger, sen tek bir adamin altinda yönetiliyor olacaktin su an. Belki bunu istiyorsundurda, bilmiyorum.

X