denemeye degermi?

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
kizlar yine ve yeniden ben..

kafam karman corman, akil danisacak bir sizlerim varsiniz..

gelecegimle ilgli plan yapmak istiyorum, eylülde bosaniyorum insallah, yurt disinda dogdum ve büyüdüm, ailemden ayri yasiyorum, onlarda burda, moda ve tasarim okudum, güzel bir sirkette calisiyorum, maasim süper olmasada yetiyor bana,

turizim otelcilik egitimimi yarim biraktim, ama o konuda tecrübem var, garsonluk ve rezepsiyonda görev aldim, yabanci dilim almanca, hollandaca ve inglizce.. bu dilleri sorunsuz bir sekilde konusabiliyorum, cok az italyanca biliyorum.

bunlari size kendimi tanitmak amacli anlattim,

bu ayin sonunda türkiyeye gidiyorum, tatil icin, memleketim denizli, insallah kabul ederlerse babaannemi fln ziyaret edicem, kuzenlerimi görücem, olursa onlarla denize gitmek istiyorum, olmazsa tek basima.. (korkmuyor degilim tek basima) neyse..

benim asil sorum su: ben türkiyede yasiyabilir miyim? egenin tatillik bölgelerinde, otellerde calisabilir miyim?? orda bana oda verirlermi? aylik ne Kadar alirim? zorlanir miyim? tekin olur mu benim icin?

gemide calismayi düsündüm ama yapamam gibime geliyor.. denemek istemiyorum ..

sizce bu türkiye Fikri denemeye degermi? sonucta beni bu sehirde tutan hic birsey yok.. sansimi ülkemde denemek istiyorum..?? sizce hayal mi kuruyorum? olmayacak is mi bu?

Türkiye de tek başına nasıl yaşarsın bilemem sonuçta bilmediğin bir ülke, bilmediğin bir şehir ama yine de denemeden bilinmez

Turistin çok olduğu yerler oralar. Turist rehberliği falan olabilir. İşi öğrenince..

Onun dışında dilin olduğu için otellerde iş imkanın daha fazla. genelde sezonluk olur yoğunlukları

Sen mercedes e başvuru yapsana Türkiyede alıyorlar çok güzel parada veriyorlar.yalniz istanbul ve aksaray da çalışabilirsin...birçok kişi yurt dışından gelip iyi işlere girdi. ..Yabancı firmalara olabilir. ..

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

yenı sevgılı yapmak yerine böyle düşüncelerle gel,canımı ye..

bence deneme değer ve işsiz kalacağını sanmıyorum bu özellıklerınle..

Türkiye'ye uyum bakımindan zorlanabilirsin ama iş bakımindan havada kaparlar seni benden soylemesi..

Türkiye'ye uyum bakımindan zorlanabilirsin ama iş bakımindan havada kaparlar seni benden soylemesi..

alisirim diye düsünüyorum, kolay diye birsey yok sonucta..

benim korkum, o Kadar üniv. mezunu issiz geziyor, ben is bulurmuyum, ve kimsenin hakkini calmam insallah.. Yurt disindan gelip bir is sahibi olursam..

O kadar universite mezunu var ama bu kadar yabanci dil bilen yok,bu senin icin cok büyuk bi avantaj Turkiye gibi bir ülkede,özellikle de turizm sektöründe kesinlikle bosta kalmazsın,herkesin kısmeti ayrıdir, başkalarinın hakkını çalarmayım diye düşünme..Sonucta sende Türk'sün,külturümuze yabancı değilsin, alışma sürecinde özellikle modern yerlerde daha kolay tamamlanır, yani bence hiç tereddüt bile etme sadece ekonomik sartlarin, alıştığından daha zor olacak büyük olasılıkla, buna hazırmısın?

alisirim diye düsünüyorum, kolay diye birsey yok sonucta..

benim korkum, o Kadar üniv. mezunu issiz geziyor, ben is bulurmuyum, ve kimsenin hakkini calmam insallah.. Yurt disindan gelip bir is sahibi olursam..

Burası Türkiye canım avrupayla karıstırma.Sen o 3 dil + az buz ıtalyancanla türkiyede master yapmıs işsiz universite mezunlarından daha kalıfıyelısın ve rahatlıkla iş bulursun.Ama turızm için geç kaldın biraz.İşletmeler daha mart-nisan ayında tüm elemanlarını toplarlar.Baska yerlere başvurursan olur ama.

yurtdışı derken nerde yaşıyorsun hollanda da mı, ben olsam gelmem
sonuçta tr de olup farklı şehirlerde olanlarda ailesini sene de bir iki görüyor, avrupada olup ailesi tr de olanlarda neden geleyim ki bu durumda bence düzenini bozmaya değmez

ha pardon ailende aynı yerdeymişiniz ben olsam hiç gelmem

Son düzenleme:
Otelcilikten ziyade modaya bulaş derim moda tasarım okunuşun madem
Otellerde şartlar ağır

Issiz kalmazsiniz fakat aile ozlem gurbetlik vb sorunlariniz yoksa donmeye degmez bence.

Yabancildil kurslarinda da calisabilirsiniz...
Uluslararasi bi firmada da sekreterlik vb isler yapabilirsiniz.
Fakat tasariminiz iyi degilse okudugunuz alanda tutunmaniz zor, bunun yerine sizi iletisim bolumune alirlar.

Orada aldiginiz maas bulundugnuz ulkenin aclik siniri mi yoksulluk sinirinda mi?
Gelirinize gore giderleriniz sıkınti oluyor mu?
Bunlari hesaplayin.
Cunku ilk etapta burada asgari ucrete tamam demek zorunda kalirsiniz. Yukseldiginizde dahi hollanda daha iyiydi deme ihtimaliniz var. Hic yukselememe ihtimaliniz de var.
Ama tr.de 3dille ac kalmazsiniz BENCE.

Orada bosandiktan sonra evi dagitmayacaksaniz rahatinizi hic bozmayin, acele etmeyin, yazisarak is gorusmesi yapip oyle gelin derim.

Ben de Almanya veya Hollanda'ya kapağı atabilmenin, insan gibi yaşayabilmenin yollarını arıyorum sen oralardan buralara mı geleceksin? Gel de gör gününü, senden açılan pozisyon varsa oraya da beni alsınlar =))

senin yorumlarini hep severek okurum, merak ettim neden dönmezsin türkiyeye sen olsan?

benim ailemle iletisimim yok, yalnizim.. arkamda biraktigim kimse olmayacak.. endisem, kurda kusa yem olurmuyum, tekin midir, calisirim ama hakkimi alirmiyim..??

Bende yurtdisinda dogdum ve BENCE konularindanda yolla cikarak alisman gercekten cok zor olur. Burdaki sistemi Türkiye´de bulamazsin. Benim bi is arkadasim ki Universite mezunu bile degildi gitti (sözlesmesi bitiyordu uzatilmayinca gitti) is bulmasida sansidigimiz kadar olay olmadi, 4 ay kadar calisti bi si arkadasiyla problem cikinca o is yerinden ayrildi. Is aramasina ragmende bullamadi sonra bir yil demeden geri döndü. Ki simdi yaklasik 2 yildir issiz döndügünde is de bulamadi (muhtemelen baska sebeblerden) Bence gercekten cok zorolur senin icin

Anladigim kadarilya hayatina yeni bir yön vermek istiyorsun. Peki bulundugun yerde baska imkanlar kullanmayi düsünmedinmi?

zaten yalnizsin, geride biraktigin birsey yok denemeye deger. ama ben ankara izmir gibi buyuk sehirleri oneririm. guney sahilleri sezonluk isler ve cok da tekin degiller.

​Otel işleri sezonluk olur sezon bitince ne yapacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…