- Konu Sahibi eSmerimSin
-
Bende yurtdisinda dogdum ve BENCE konularindanda yolla cikarak alisman gercekten cok zor olur. Burdaki sistemi Türkiye´de bulamazsin. Benim bi is arkadasim ki Universite mezunu bile degildi gitti (sözlesmesi bitiyordu uzatilmayinca gitti) is bulmasida sansidigimiz kadar olay olmadi, 4 ay kadar calisti bi si arkadasiyla problem cikinca o is yerinden ayrildi. Is aramasina ragmende bullamadi sonra bir yil demeden geri döndü. Ki simdi yaklasik 2 yildir issiz döndügünde is de bulamadi (muhtemelen baska sebeblerden) Bence gercekten cok zorolur senin icin
Anladigim kadarilya hayatina yeni bir yön vermek istiyorsun. Peki bulundugun yerde baska imkanlar kullanmayi düsünmedinmi?
Burda kalirsam, heryer kötü hatiralar ile dolu.. dünkü actigim konu gibi, siginacak liman arayislarina giricem cünkü cok yalnizlik cekiyorum, yeni bir yer: yeni bir ortam, yeni bir heyecan demek, umut demek ne bileyim..
umudum kalmadi, bazen elim kolum tutmuyor..
neden hata olur? :26:
Ben sana burada 1500 tane neden yazarım üşenmesem.Birine de Türkiye'de hayvan gibi mi yaşıyorsun diye sormuşsun, Türkiye'ye yabancı olduğun daha burda belli. Bazı zamanlarda hayvanlar daha iyi yaşıyor zira. Yurtdışında büyümüşsün, bu durumda bir Ortadoğu ülkesine alışman zor olacak. Orada bir işin varmış, onu büyütmek ya da geliştirmeye çalışmak yerine burada sıfırdan başlamak istiyorsun. Bu çok mantıksız. Dünyanın en pahalı benzini, en ucuz insan hayatının olduğu yer burası. Belli yerler haricinde kadınların istediklerini giyip dolaşamadıkları yer. Onun bunun arkanızdan konuşacakları bir yer. Boşanan kadınlara hala ve hala kötü yakıştırmalar yapılan bir yer. Aile ve sosyal yapısının kokuştuğu bir yer. Sadece yemekleri eşsiz. Hiç rahatını bozma. Bütün bunlara rağmen buraya tatil haricinde gelirsen bile bile lades. İnsanca yaşamayı seç.
,bulundugun ülkede baska bir sehire gitmeyi düsünmezmisin? Yeni bir is yeni bir sehir sana iyi gelebilir.
sifirdan baslayabilirim cünkü bir ayakbagim yok ve yasim henüz cok genc, o yüzden bir kac aydir aklimi kurcaliyor gitmek buralardan.. cünkü insanin yasi ilerledikce cesareti azaliyor..
onun bunun arkasindan konusma burdada var.. Hemde tahmin edemeyecegin bir sekilde..
burdada insan Hayati o Kadar ucuz ki, 5 euro icin Adam bicaklaniyor, sehre ac romanlar ve bulglar dolusmus durumda, hic bir sekilde can güvenligin yok, ne Kadar Burda dogmus ve ana dilin gibi buranin dilini biliyor olsanda, isminden, tipinden yabanci düsmanligi görüyorsun, türkler sevilmiyor.. avrupanin hangi ülkesine gidersen git.. türkler dislaniyor.. benim kötü gecmisimin en büyük sebeplerinden biride, nereye ait oldugumu bilmememden geldi..
tutturmussunuz bir avrupa... bir Yurt disi..
nereye gidersen git, calismak zorundasin, hic biryerde yasamak kolay degil..calismayana ekmek yok..
E işte orada çalışmaya devam et o zaman. Ben Avrupa'da yan yatarak milyonlar kazanılıyor mu demişim?
Sen de tutturmuşsun bir Türkiye. Belki de orada kendini kapattığın için, aklının bir köşesinde Türkiye olduğu için hala böyle muamele görmüşsündür.Tipin düzgünse, adamların ülkesine tam uyum sağlamışsan bir sorun olmaz. Türkler dil konuşurken hebele hübele ettikleri, apaçi gibi giyindikleri ve uyum sağlamadıkları için sevilmiyor. Ayrıca isim konusu da haklı. Oraya yerleşip her şeyi arkanda bırakmayı göze aldıysan çocuğuna da ordakilerin dilinin döneceği Avrupai bir isim koyarsın. Hollanda'daki çocuğa tutup da Abdulrezzak ismini verirsen bunların olması normal.
ben kendimi daha cok alman gibi hissediyordum tamam mi?cünkü annem calistigi icin beni 3 yasinda krese Verdi, oranin dili ile büyüdüm, orali cocuklar ile büyüdüm, dogal olarak hal ve haraktlerimde onlar gibiydi, yada hayata Bakis acim.. büyüdükce, fln ama bu sekilde kendi ailem ve sülalem tarafindan dislanmaya basladim.. sen türksün, sen bunu yapamazsin, sen bunu diyemezsin, ailemin benden utanmalari, piskolojik baski.. sonra ne mi oldu? iki dünya arasinda skisip kaldim, evde baska, disarida bambaska birisi oldum.. evde masum, hanimhanimcik kiz rolu verildi bana bende oynadim, ah su elalimin dili yokmu..
arkadaslarim hep oraliydi, ailem buna karsiydi, türkler beni disliyordu.. hep böyle yalnizlik ve dengesizlik icinde gecti yillarim.. elimde bir tek diploma ve ehliyetim var iyki onlara sahip olmusum zamaninda..
sonra benim ex-meni bulunca yalnizlik bitti dedim, ailem yine olmaz dedi, türk bul dedi, denedim, yapamadim, bunlada yapamadim..
yani bir türlü aileme yaranamadim, denedim ama olmadi.. simdi böyle dimdizlak kaldim..
Hah, Esmerimsin, tam da bunu anlatmaya çalıştım işte. Madem ailen oraya yerleşti temelli, seni de tamamen oranın kültürüyle büyütmeliydiler. Ama sana baskı uygulayarak, seni Türkiye'deki ailelerin yaptığı gibi kısıtlayarak sende ikilik yaratmışlar. Bunun zararı da sana olmuş. Ailen madem bu kadar adet, örf meraklısıysa oralara neden gitti o zaman? Hem imkanlarından faydalanalım hem de bildiğimizi okuyalım. Bu çok yanlış. Yurtdışında böyle aileler çok var, işte tam da bu yüzden sevilmiyoruz.
Bunu bir nebze de olsa düzeltebilirsin. Türkiye'ye dönmek yerine orada başka bir şehre git bence.evet aynen öyle, olan cocuklara oluyor.. sonra ne oluyor, bazi seyleri otturtmus, ne istedigini bilen bir genc bayan olmak yerine, halen kendisiyle savas icinde olan, dengesi ve psikolojisi bozuk bir ben ve niceleri yetisiyor..
yazikkkkk bizee..
Bunu bir nebze de olsa düzeltebilirsin. Türkiye'ye dönmek yerine orada başka bir şehre git bence.
Dubaide tur rehberliği yapmayı düşünür müsün?Bu kadar çok dil biliyorsunHem dubai de iş alımı var bu alanlar için Zaten gelen turist kaliteli olduğu için tur firmaları da kaliteli oluyorÇalışma koşulları ve maaş da kaliteli oluyorHiç düşünür müsün acaba :44:
Dubai enteresanmis gercekten..
bilmiyorum hic düsünmedim.. türkiyeye gidip geleyim bir, sakinlessin bir kafam sonra insallah bir sekilde yönümü bulurum..(aminn insallah allahimmm noluuuuuur)
türkiyede hayvan gibi mi yasiyorsun? anlamadim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?