- 20 Mart 2008
- 142.025
- 214.089
- 1.423
- 60
Sanada afiyetler olsun anneye hürmetler benden ne yemekler vardır şimdiAfiyet olsun
Bende anneme gideceğim.Bugün yemek derdim yok
Sağ ol ablamSanada afiyetler olsun anneye hürmetler benden ne yemekler vardır şimdi
Sende sağol nevoşcumSağ ol ablam
Gaz ağlayışı ama belki kum da olabilir dediğin gibi, doktor kumlar ona sancı verecek büyüklükte değil demişti ama düşüyorsa belki canını acıtıyor olabilir. Kolik ninni diye bı şey olduğunu bile bilmiyordum bak çok teşekkür ederim bakayım onaGaz mi yoksa kumunu dusuruyorsa o da ağrı yapmış olabilir ya da yer degistiriyorsa...
Çok çok geçmiş olsun.
Bu arada şiddetli aglamada kolik ninni aç 'buzuki orhan' benim çocukda çok faydası olmuştu. Nefesi kesilen kadar ağlardı bir tek bu sustururdu.
Nasıl oldu bebeğin durumu doktor bakacak demiştin sonuç belli oldumu.Gaz ağlayışı ama belki kum da olabilir dediğin gibi, doktor kumlar ona sancı verecek büyüklükte değil demişti ama düşüyorsa belki canını acıtıyor olabilir. Kolik ninni diye bı şey olduğunu bile bilmiyordum bak çok teşekkür ederim bakayım ona
Ahh canimmm onu kolik bebeği olanlara sorGaz ağlayışı ama belki kum da olabilir dediğin gibi, doktor kumlar ona sancı verecek büyüklükte değil demişti ama düşüyorsa belki canını acıtıyor olabilir. Kolik ninni diye bı şey olduğunu bile bilmiyordum bak çok teşekkür ederim bakayım ona
Kum için ilaç tedavisi başlamak istemem çok küçük bebeğin onun yerine her emzirmeden sonra 3-4 kaşık su içir 2 ay sonra getirin bakalım tekrar dedi. Bundan bağımsız Kreatinin Kinaz değeri yüksek çıkıyordu ona da yine bakılacak düşmüş mü diye.Nasıl oldu bebeğin durumu doktor bakacak demiştin sonuç belli oldumu.
Sorma psikolojim bozuldu gerçekten. Kimi çocukta hiç gaz olmuyormuş neden Allah im diye düşünüyor insan neden ben diye yani. İsyan değil tabiki bugünümüze hamd olsun dermansız dert vermesin Allah ama gerçekten bu gaz da çok yıpratıcıymış çok..Ahh canimmm onu kolik bebeği olanlara sorbenim ilk canımdan can aldı büyürken şuan 3 yaşına girecek çok şükür.
Su iyidir böbrekler için çalışmasınada destek olur zaten,artık suyu vermiyor doktorlarda sen ver yine.Kum için ilaç tedavisi başlamak istemem çok küçük bebeğin onun yerine her emzirmeden sonra 3-4 kaşık su içir 2 ay sonra getirin bakalım tekrar dedi. Bundan bağımsız Kreatinin Kinaz değeri yüksek çıkıyordu ona da yine bakılacak düşmüş mü diye.
İki gündür gündüzleri de huysuz artık geceleri olurdu önceden sadece. Ben artık saldım
Sen nasılsın
Canim seni çok iyi anlıyorum insanı aşırı yıpratıyor özellikle uyuyamamak. Bir de 1 saat bile olsa yerinize bakacak kimse yoksa sabirdan başka bir kacisiniz yok ama 8 aydan sonra atak yapıyor bebekler dehşet degisiyorlar. Nasıl büyüdü 1 günde diyorsun.Sorma psikolojim bozuldu gerçekten. Kimi çocukta hiç gaz olmuyormuş neden Allah im diye düşünüyor insan neden ben diye yani. İsyan değil tabiki bugünümüze hamd olsun dermansız dert vermesin Allah ama gerçekten bu gaz da çok yıpratıcıymış çok..
Senin kızında da kum tarzı şeyler mi çıkmıştı da. Ya ben vermeye çekindim önce 2 aylık bebek hani ama nefroloji doktoru ver dedi, kendi çocuk doktorumuza da danıştım ver dedi öyle başladım zararı olmuyordur inşallah vücuduna. Günlük kaynatıp ılıtıp veriyorum.Su iyidir böbrekler için çalışmasınada destek olur zaten,artık suyu vermiyor doktorlarda sen ver yine.
Kızımda vermemişti gizliden veriyordum hep bide sıcak yani,sonradan böbrekte bişiler olmaya başlayınca dr su ver dedi zor alıştı sonra suya şimdi acayip içiyor.
İnşallah diğer tahlililde iyi çıkar.
Bende iyiyim ne ılsun hep aynı işte
Annemle baktık 50 gün kadar sonra kendim bakmaya başladım eşim de yardımcı oluyor ama çoğunluk benim üzerimde tabi doğal olarak. Bazen güzelce uyutuyorum gaz sancısı girip uyanıyor ya ona da çok üzülüyorum uykusu var halbuki mesela. Amann neler neler anlatmama gerek yok sen zaten geçmişsin bu yoldan...Canim seni çok iyi anlıyorum insanı aşırı yıpratıyor özellikle uyuyamamak. Bir de 1 saat bile olsa yerinize bakacak kimse yoksa sabirdan başka bir kacisiniz yok ama 8 aydan sonra atak yapıyor bebekler dehşet degisiyorlar. Nasıl büyüdü 1 günde diyorsun.
Ohhh, miss gibi olmuştur. Ellerine sağlık ablamYaso gaza getirdi buzdolabını sildim,papates oturtması yaptım bide sonrada makarna yaparım yanına
Kiz sudan bir şey olmaz ben hep veririm. Sindirilmesi zor bir şey değil ve vücudu rahatlatır. Bakma sen DSÖ her dedigini yapsak her bebeği aynı görmemiz gerekir. Benim çocuk 5 aylık kendi kendine oturuyor şuan ilki 7 buçuk aylıkken duvarlardan tutanark giderdi ne yapsaydım ay senin ayın gelmedi diyip geri mi yatirsaydim.Senin kızında da kum tarzı şeyler mi çıkmıştı da. Ya ben vermeye çekindim önce 2 aylık bebek hani ama nefroloji doktoru ver dedi, kendi çocuk doktorumuza da danıştım ver dedi öyle başladım zararı olmuyordur inşallah vücuduna. Günlük kaynatıp ılıtıp veriyorum.
Aminn inşallah güzel haberler veririm burda size düşmüş kumları diye
Allah iyilik versin
2 buçuk aylıkken azaldı, 3 ayda neredeyse yoktu 4 ayda diş başladıAnnemle baktık 50 gün kadar sonra kendim bakmaya başladım eşim de yardımcı oluyor ama çoğunluk benim üzerimde tabi doğal olarak. Bazen güzelce uyutuyorum gaz sancısı girip uyanıyor ya ona da çok üzülüyorum uykusu var halbuki mesela. Amann neler neler anlatmama gerek yok sen zaten geçmişsin bu yoldan...
Peki ne kadar sürdü sizin. 3.aydan sonra rahatlıyor diyorlar inşallah öyle olur çok uzamaz diye dua ediyorum da ben.
Oldu oldu aradan çıktı en azındanOhhh, miss gibi olmuştur. Ellerine sağlık ablam
Yok daha süt liman heryer gazozcu gelsin önce
Allahım inşallah benimki de 3 aydan fazla sürmez yaa. Veriyorum bakalım suyu şifa olur da düşer inşallah kumlar bakalım. Diş kısmı da korkutuyor beni ama kaçış yokKiz sudan bir şey olmaz ben hep veririm. Sindirilmesi zor bir şey değil ve vücudu rahatlatır. Bakma sen DSÖ her dedigini yapsak her bebeği aynı görmemiz gerekir. Benim çocuk 5 aylık kendi kendine oturuyor şuan ilki 7 buçuk aylıkken duvarlardan tutanark giderdi ne yapsaydım ay senin ayın gelmedi diyip geri mi yatirsaydim.
Bebeğe gıda verilmemesinin tek sebebi
1 Büyük lokma yutma refleksi ilk doğduklarında yok zamanla alisiyorlar. Ayrıca başını tutamadiklari için yemekte problem olur
2 bağırsaktaki bakteriler 4 aylıkken tamamlanır.
2 buçuk aylıkken azaldı, 3 ayda neredeyse yoktu 4 ayda diş başladı2 buçuk yaşına kadar aynı gazi var gibi devam ettik ama daha kolay tabii artık büyüdüğü için ağlama krizi yerini daha normal ağlama alıyor sonra kremlerle de hafifletebiliyorsun.
Sonra bütün dişler çıktı ve şuan rahatız, biraz kardeş kıskançlığı var o kadar o da babasına yabda bana değilde başkalarına karşı.
Kendine bebek dışında başka uğraş bul ama bebekle yapabileceğin. Ben oğlumda filmlere kızımda dizilere başladımAllahım inşallah benimki de 3 aydan fazla sürmez yaa. Veriyorum bakalım suyu şifa olur da düşer inşallah kumlar bakalım. Diş kısmı da korkutuyor beni ama kaçış yokElbette her çocuğun gelişimi farklı, verilen gelişim aralıkları da ortalama yani sana daha var şimdi bağımsız oturma yapamazsın deyip yatırmamak lazım çocuğu haklısın Rahata ermişsin ne güzel bak darısı bana
O uyurken kitap okumaya çalışıyorum eğer ev işinden zaman kalmışsa. Bı de emzirirken burda takılıyorum iste sosyal medyada falan, kafam dağılıyorKendine bebek dışında başka uğraş bul ama bebekle yapabileceğin. Ben oğlumda filmlere kızımda dizilere başladıminsanin kafasını dağıtıyor rahatlatıyor vallaha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?