Deneyimli Ağustos Annelerinden Yeni Ağustos Annelerine Kulakta Küpe Öneriler...

sebze meyve bol tuketmelı hamurişi makarna fılan bunlar kılo yapar cıkolata kasık kasık degılde nefsını köreltcek kadar ekmek ben normaldede yemem oyuzden zorlanmadım tam bugday ekmegını denıyebıılırsın tok tutar süt yoğurt peynir gunasırı yumurta mutlaka hergun pekmez ve cevız cok onemli beyın gelısımı ıcın ama pekmezı bole yarım ekmekle yemeyın 2-3 yemek kasıgı sade veee bol su su su su

pekmezi dediğin gibi yiyorum özellıkle sey pekmezı keçiboynuzu meyve bol sebze bol yogurt süt ürünleri yumurta dediğin gibi birşetk ekmeği cok yıyorum ama hıc kılo almadım ben daha bebek gayet ıyı kılosu uyumlu suyuda bol tüketıyorum zaten ömrum billah su içip tuvalete gıtmekden bıkmıstım hamıle olunca daha fenaymıs

Son düzenleme:
Çanta işini araştırmak lazım. deneyimli anneler paylaşın bilgilerinizi :))

çatlak konusu tam bi muamma vücut yapısıyla ilgili kim ne derse desin...
kıyafet konusuna gelince ben istanbulda oturuyorum ama yinede bebeğime altına çıtçıtlı olmak şartıyla üzerine uzun kollu giydirdim ayağınada çorap ve pijama giydirdim
yani yeni doğmuş bebek olacaklar anne karnındaki sıcaklığa alışıklar o sıcaklıkta tutmak gerek ve ben sadece 2 3 gün kısa kollu giydirmiştim sadece
çanta konusuna gelince ben normal bebek çantası aldım elde taşımalı sonra o çantam patlak verince gidip kola takılan kola takma boyu ayarlanabilen gerektiğinde bebek arabasına takma aparatları olan bi çanta aldım
sırt çantası banada saçma geliyo uzun süre bebeği kucağınızda taşıyacaksanız sırt çantası alın ama uzun süre bebek kucaktada taşınmazki bebek arabasına konulur.bebek arabasına konulacaksada normal kola takılan bi çanta yeterli diye düşünüyorum

valla kızlar hem bebeğimin esyalarını sıgdırayım hemde kokoş olayım dersenız bence guzel şık buyuk bır canta alın kendınıze onu kullanın

düşünün arkadaşlarınızla buluşuyosunuz guzel bır yerekahve ıcmeye yada yemeye gıdıyorsunuz gıyınmıssınız suslenmıssınız bebeğinizi guzel gıydırmıssınız elınızde rengarek bır canta olmaaaaazzzzzz ( ya ben bıraz takıntılıyımdır:))) )

Son düzenleme:

o takıntı bendede var sırf o yüzden 2. çantamı siyak şeçtim hafiften üzerinde parlamayan tonda taşlarıda var
hahaha soyumuz kurumasın kız kokoşluk devam etsin.

kilo alma meselesi sanırım kişiden kişiye değişiyor. ama hamile olmadığımız zamanlardaki gibi fazla hamur işi tüketmemek iyidir. canınızın istediği herşeyi yemelisiniz bence. fakat porsiyonlar küçük tutulabilir. hamilelikte sağlıklı kilo sınırları var. onları aşmamak ve altında da kalmamak lazım. doğum sonrası kilolar veriliyor. özellikle emzirme çok önemli. bebek emiyorsa kilolar daha hızlı gidiyor. fakat birden beklemeyin. o kiloları dokuz ayda aldığınızı unutmayın. vermek için de en az o kadar bir zamana ihtiyacınız olacak..

öncelikle hayırlı uğurlu olsun sağlıcakla bebişlerinizi kucağına almak nasip olsun :)
1- çatlak konusunda benim doktorumda kişiden kişiye değiştiğini söyledi iç karnının geniş olup olmamasıyla alakalıymış birde çok hızlı kilo alanlarda olurmuş pahalı kremlerin çoğunun ticari olduğunu vazelininde petrolden kalan hammaddeden yapıldığını kesinlikle sürmemem gerektiğini söyledi badem yağı tüylenme yapar dedi en uygunu bebeyağıydı ben bebek yağı kullandım çok şükür bi çatlağım olmadı :)
2- 2 ağustos doğumlu olduk bizde :) çok sıcak olduğu için sapka tulum vs kullanamadık ilk zamanlar çıtçıtlı badi çorap ve eldiven kullandık zaten erkek bebekler sıcağı hiç sevmiyo hatta isilik olucaktı bizde yan odada klima ile oturduk (direk bebeğin olduğu ortamda çalışmadı tabi ) sonra tulum ve ince altüst (hastane çıkışındaki gibi) takımlar kullandık sonra uyanınca yelek ikinci kat şuan vazgeçilmezimde külotlu çoraplar :)
3- çanta konusundada kendini okadar salıyosunki ilk zamanlar hersey pratik hersey pratik yavaş yavaş bunalıma geliyosun bencede şık bi çanta al bebek arabaları ve kocişler ne güne duruyolar dimi onlar tasısınlar :)

Çanta deyince aklıma hastane çantası geldi direk.Ben 6. aydan sonra hazır etmiştim ne olur ne olmaz diye.kendime ayrı bebeğe ayrı poşetler vapıp küçük bir valize koymuştum.Şu an da ise siyah kocaman bir kol çantası kullanıyorum her kıyafete uyuyor taşıması da kolay herşeyi de içine alıyor.önünde bir kaç fermuarlı gözü de var anahtar telefon felan atıyorum oralara da.

slmmm lar , ben belki biraz erken ama bebek şampuanı olarak ne ve nasıl kullanıyorsunuz , ben mustellanın ürünü düşünüyorum ama yalnız saç şampuanımı ? yoksa saç ve vücut şampuanı bir arada olan mı ????

ben mustellanın hem saç hem vücut için olanını yani ikisi bir arada olanı kullanıyorum ve memnunun biraz pahalı ama bayağı gidiyor.

ben mustellanın hem saç hem vücut için olanını yani ikisi bir arada olanı kullanıyorum ve memnunun biraz pahalı ama bayağı gidiyor.

teşşekkür ederim cevap için, kaç ml.ortalama ne kadar süre gidiyor ? fiyat dün sorduğumda bana da yüksek geldi ama , düşününce uzun süre kullanılabilirse fiyat normal olur sanki

teşşekkür ederim cevap için, kaç ml.ortalama ne kadar süre gidiyor ? fiyat dün sorduğumda bana da yüksek geldi ama , düşününce uzun süre kullanılabilirse fiyat normal olur sanki

biz bebek doğmadan küçük boy almıştık sanırım 20 ml olmalı 35tl idi yanlış hatırlamıyorsamiki buçuk ay gitmişti bide düşün her gün yıkıyorsun bebeği, daha sonra 50ml aldık yaklaşık 3 aydır kullanıyoruz daha bayağı var bide bebeği daha az yıkıyoruz şimdi hava soğuk olunca

kızlar selam

şu ay seklınde olan yastıklar varya emzırme yastıgı şiddetle tavsıye ederım emzırırken sızı sırt agrısından kurtarır bazen mamasınısa onda yedırıyorum eger ımkanınız varsa alın yada nette yapılışı var elınızden gelıyosa dıkın

bebeişler için ayrı çamaşır deterjanımı kullanıcaz

ewwweet,o bile allerjik olabiliyor,ben dalinin deterjanını kullanıyordum,bir de yumuşatıcısını almıştım,kızım 2.ayında kabardı,tüm vücudu kızardı,meğer ii durulanmamış çamaşırları,üstelik yumuşatıcı direk durulanmadan çamaşırda kaldığı için sakıncalıymış,ben de yumuşacık olsunlar die koydum da koydumdu:18::18:
Şimdi yumuşatıcı kullanmıyorum ve kızımın çamaşırlarını extradan bir daha durulatıyorum makinede

Mustelanın saç ve vücut şampuanını kızım allerji olunca doktor bize önerdi,ama onu kızımın vücuduna değdirdiğim anda başlıyor ağlamaya,kullanamadık üstelik de büyük bir tüp almıştı eşim duruyor ölee,aldığınız herneyse küçüğünü alın derim sonra kullanamama ihtimaliniz var

sebamed şampuan ve bebe yağı kullanıyorum.sabununu da kullanıyorum ama hiç köpürmüyor.çok hassas tenli olduğu için dr tavsiye etti.yüz ve vücut nemlendiricisi olarak da emolium önerdi.çamaşırlarını yıkamak içinde sabun tozu kullanıyorum.özellikle iççamaşırlarını ütülüyorum.

merhaba tatlı anne ve anne adayları :)
bende 2010 ağustos annesiyim ve ayrıca 2012 ağustos anne adayıyım :)))

çatlak önleyici krem kullananız varmı annecikler?
doktorum bana sadece badem yağı önermişti. ilk 4 ay sabah akşam gögüs ve karın bölgesine sürmüştüm ama hiç karnım olmadığı için artık boşa yağlanmaktan sıkılıp bırakmıştım...
şuan hiç çatlak yok karnımda sadece basen bölgemde var biraz o da son an çatlamış ve hiç akıl edememişim o bölgeyide yağlamayı.. belki bünye, belki ilk 4 ay kullanılan yağ bilmiorum ama karnım mis gibi bikini bile giymiştim :)

uras doğduğunda hastane çıkışı giyidirildi akşama üzeri hafifletildi ertesi sabah bakım için aldı hemşire geldiğinde bir sıfır kol çıtçıtlı badi ve bir çift çorap vardı üzerine :) havalar soğuyana kadar böyle gittik.. serin havalarda uzun kol giydirmek istediğimde aldıklarımın hepsi küçülmüştü :) bazılarını 1 kez bazılarını hiç giydiremedim. o yüzden kısa alın derim uzunlar biraz büyük olmalı.. ortalama 2 3 aylıkken giyecek kadife tuluumları yada uzun kolluları... birde yarım kollu çıtçıtlı alırken omuzları çıtçıtlı olan modeller ideal.. diğer çıtçıtsız modeller omuzdan düşüo ve güzel durmuo..

sanırım buda bünye ile ilgili bi konu :)
ben tam 20 kilo alıp 2 ayda hepsini vermiştim. nasıl derseniz bende bilmiorum.. hiç kısmadım diyet yapmadım dikkat etmedim ama günden güne eridim bittim.
ödemim yoktu yani şiş değil resmen 70 kilo ile doğuma girmiştim. inş istediğiniz forma hemencik ulaşırsınız :)

bende canta konusunda cok kararsızım aslında bende öle bebek cantası modellerını sevmıyorum değişik bişe olsun ıstıyorum
klasik bebek çantası almıştım ben.. genelde araçla gittiğim için heryere sıkıntı olmadı ama şuan kol çantamla bile otobüse binmek zor gelio.. yandan takmalı çantalar kullanıorum yada sırtçant

biz hep dalin kullandık yağı pişik kremi şampuanı sabunu vs. gerçek bebek kokusu dalinde var bence :) diğerlerini hiç kullanmadım ve kokusu dalin gibi güzel gelmio bana.

bebeişler için ayrı çamaşır deterjanımı kullanıcaz
onuda dalin kullandım :) sıvı det ve yumuşatıcı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…