Deneyimli Ağustos Annelerinden Yeni Ağustos Annelerine Kulakta Küpe Öneriler...

Birazda doğumdan bilgiler verilse .. Mesela normal doğum yapanlar anlatsa .. ney nasıldı nasıl gerçekleşti .. O anki durum ve duygular Çok meraklar içerisindeyim

benim normal doğum değildi..sezaryandı..ama hiç bir olumsuz yönünü görmedim..çok rahattı doğum sonrası eve 2 gün sonra geldim..hiç yatmadım..evimin işini bile yaptım..bana yan etkisi olmadıu yni..ya benden ya dr.umdan kaynaklı bilmiyorum...

çok açıklayıcı yazmışsınız çok teşekkürler

çok açıklayıcı yazmışsınız çok teşekkürler

sederk seeni görmüşken canım şu banyo malzemeri için aldıklarını markalarıyla birlikte listeleyebilir misin...çok kararsızım sabamed alcam ama nelerini almam gerekiyo bilmiyorum...köpük şampun sabun pişik kremi hangileri gerekli pudra alacak mıyım gibi....yardımcı olursan sevinirim..banyo ihtiyaçları var bebişimin sırada ...

pişik kremi olarak
hem pişik önleyici krem alın hemde
pişiği tedavi ettirici krem mutlaka evinizde bulunudurun
bepanthem travozol gibi kremlerde pişiğe çok iyi geliyo bilginiz olsun
ben nıvea pudra kullanıyorum çok memnunum koltuk altlarına boyun altlarına bazende poposunada sürdüğüm oluyo pudrayı
şampuan gibi ürünleri sebamed kullanıyorum hiçbi dezavantajını görmedim çok memnunum tavsiye ederim
konak içinde mustellanın konakla ilgili bi şampuanı var sanırım biraz göz yakıyomuş ama ilk denemede çok etkiliymiş bilginiz olsun.
banyo filesi aldım ama kullanamadım çünkü bebek suyun üstünde kalıyo ve üşüyebilir en güzeli eski yöntem başının altına üzerinden çıkardığını kıyafeti koyup yastık şeklinde yapıp üzerine yatırmanız(tabi sizin kolayınıza nasılı gelirse)
bebeğinizi yıkarken kulak arkalarını yıkamayı unutmayız oralar birbirine yakın olduğundan kulakla kafa arasında yara yapıp kabuk bağlayabilir buna dikkat edin banyo sırasında yıkayım sonra kurulayıp pudralayın
cnm sen başkasına sormuşsun ama bende görünce bilgilerimi yazmak istedim.

*küvet
*kova
*maşrapa
*banyo termometresi(ben hem dirseğimle hem de bununla ölçmeyi planlıyorum pimpirikli oluncaarzuya göre değişebilir alınıp alınmama)
*sebamed şampuan
*sebamed banyo köpüğü
*sebamed vücut losyonu
*Hametan pişik kremi(tek geçerim bepanthen bile bu kadar etkili değil)
*küvet içi sünger aldım filelerden su aşağı sızıyor ve bebek üşüyor diye bir de filede bebeğin vücudu nokta nokta iz oluyor diye
*kundak şeklinde havlu
*banyo lifi olarak sakallı ipten örülmesini tavsiye ediyorlar banyo lifleri bebeğin vücudunu çiziyor diyorlar
*pudra ben vücut losyonu ve pişik kremi kullandıktan sonra gerek olmadığını düşünüyorum
şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım

deneyimli ağustos anneleri merhaba

forumda okudum doğum için hastaneye gecelik mi pijama mı alalım.
sezeryan veya normal olacağımız belli değil.lütfen deneyimli anneler öneri yazsın.ve sezeryan mı n. doğum mu olduklarını belirtsin

cnm benim dığumum normalle başlayıp sezeryanla sonuçlandı
ama ben gecelik sevmediğim için 2 tk pijama götürmüştüm,
her ihtimale karşı birde gecelik
ama pijama ile daha rahat ettim geceliğe dokunmadım bile
birde çok sıcak oluyo çok terleniliyo 2 pijamayı dönüşümlü giydim terledikçe

kızlar bende ağustos 2011 annesiyim (ama kızım dayanamayıp 29 temmuzda dünyaya geldi) 4 ağustosdu muhtemel tarihimiz neyse doğumla alakalı sormuşsunuz 29 temmuz gecesi saat 3 civarıydı kan geldi sabah 9 a kadar bekledim sancı falan yoktu doktoruma tel açtım hemen gel dedi muayeneden sonra 4 cm açıklık olduğu anlaşıldı sancıda geliyordu ama ben kasılma dışında hiçbir ağrı hissetmiyordum akşamüstü 5 e kadar bekledik açıklık hiç ilerlemedi bebeğimin kafasına doğum kanalına girmedi doktorum suni sancı verelim ama şimdiye kadar açılmadıysa suni sancıylada zor deyince korkup sezaryene kadar verdim akşam saat 9 da Duru'm dünyaya geldi ama ben çok zorlandım:2: o gün hastanede birtek ben sezaryen olmuştum herkes normal doğumdu ve herkes bebeğiyle çok rahat ilgileniyordu,emzirebiliyordu misafirleriyle aileleriyle şakalaşıyorlardı ama ben çok ama çok zorlandım.sizleri korkutmak istemem ama sonuçta ameliyat oluyosun ve onun dezavantajlarını çok yaşıyosun doğumun tadını çıkaramıyorsun,bebeğinle ilgilenemiyorsun, sütün gelmiyo strese giriyosun bebeğimi doyuramadım diye,doğrulamıyosun bile acıyo çünkü herkese tavsiyem zorunlu olmadıkca sezaryene karar vermeyin benim yaptığım hataya düşmeyin...bol bol uyuyun, hamileliğinizin tadını çıkarın, doğumdan sonra her kafadan bir ses çıkıyo buda ayrı bir kabus ama kendi iç sesinize güvenin hiçbişey bilmesenizde o annelik içgüdüsüyle inanın bebeğiniz için en doğru kararı verirsiniz,iyi bir çocuk doktoru edinin onun dediğinin dışında hareket etmeyin eş dost iyilikle söylüyor ama hııı deyip geçin siz doktorunuzun dediğine bakın.kilolarınızı dert etmeyin inanın emzirdikce siz bile şaşırcaksınız nasıl kilo verdiğinize birde yaza denk geldi bizim hamilelikler ben tam 20 kilo almıştım tabi ödemde çok oldu bende normalde 36 dır ayak numaram 41 numara terlik almıştım düşünün son haftalarda yürüyemiyordum bile ama inanın hepsi gidiyo (şu anda 60 kiloyum) birde pamuklu iç çamaşırı alın bol bol çünkü deli gibi ter atıcaksınız herkese hayırlı doğumlar inanın süper bir duygu annelik,muhteşem bişey birde 32.hafta gibi eşyalarınızı hazır edin derim çünkü belli olmuyo bizim topikten erken doğum yapan arkadaşlar oldu hazırlıksız yakalanmayın aniden bişeyler gelişebiliyor...

kızlar benden sıze tavsıye bend eyanımda koca 2 akdınla alışverıs yaptım kalın kalın zıbınlar almısız bende anlamadım.. sıornadan cıkıp bıssürü alısverıs yaptım.. dıcem o ki alsıgınız penye tulum cıtcıtlıların peneysıne ıyı bakın kesınlıkle ınce olsunlar.. ben hastne cıkısı almıstım 2 tane gıydıremedım yavruıma.. buna dıkkat edın bıde cıtcıtlılar sıfır kol olsun..

selam kızlar ben 2011 ağustos annesiyim gerçi benim kız erken geldi temmuzda oldu ama :)
hepinizla bebişlerinizi kucağınıza alın inşallah
öncelikle doğumdan hiç korkmayın derim kim ne anlatırsa anlatsın herkes kendi kadrini yaşıyo ister normal olsun ister sezeryan olsun senin ne yaşaman gerekiyosa onu yaşıyosun kimisi normalden memnun kalırken kimiside sezeryandan kalıyo yada tam tersi ben normal doğumu çok isteyenlerdendim fakat sezeryan oldum zor olmadı mı oldu tabiki ama anlatılanlar kadar olduğunu düşünmüyorum sonuçta doğum bu normalide sezeryanıda biraz da olsa zor olabiliyo. doğumu hiç düşünmeyin anlatanlarıda dinlemeyin derim sadece bebeğinize konsantre olun. okadar tatlı okadar sevimli oluyolar ki sen nerelerdeydin neden daha önce gelmedin diyosunuz meleğinize gözünüz ondan başkasını görmüyo yaptığı ufacık bişey sizi okadar mutlu ediyoki anlatılmaz yaşanır derler ya aynen öyle büyükler hep derler ya sende anne olunca anlarsın diye hep kızardım onlara ama şimdi diyorum ki az bile sölüyolarmış allhım herkese yaşatsın bu duyguyu çok çok farklı bişey anne olmak bambaşka hiç korkmadığınız şeylerden korkmaya başlıyosunuz hiç sevinmediğiniz şeylerede sevinmeye başlıyosunuz
şimdi size tavsiyelerimden ve sorularınızdan bahsedeyim öncelikle hastane çantanızı erken hazırlayın derim benim erken olmuştu ve bi çok arkadaşımızın erken oldu alışverişinizi gece bırakmayın ağırlaştıkça yürümede zor oluyo ayakta kalmakta zor oluyo bazı arkadaşlar gecelik mi pijama mı diye sormuş ben 2 adet pijama 1 adet gecelik koymuştum normal diye gittim ve sezeryan oldum sezeryan için gecelik şart diyorum ben çünkü hastaneden çıkarken pijama giymiştim ve pijamanın bel kısmı karnımı acıtmıştı. seeryanda şöyle bişey oluyo ızlar sdece dikiş yerin değil karnın komple uyuşuk oluyo ve bu bi kaç ay sürüyo acısı olmuyo ama hastaneden çıkarken karnın daha acıyo ve pijamanın lastiği de acıtıyo hastane için gecelik tavsiye ederim. emzirme konusuna gelince emzirmek tamamen psikolojiktir diye okumuştum ben hep pozitif düşündüm benim düşüncem'ben emziricem benim çok sütüm olucak'tı ki öyle oldu sezeryan olmama rağmen hemen sütüm geldi çok şükür halada emziriyorum ama tek göğüs malesef bu konudada dikkat edin benim çok doluyodu göğüslerim o yüzden tek verdim ama aptallık etmişim sakın siz bu hatay yapmayın dikkat edin en son hangini vediyseniz bi sonrakinde diğerini verin yada bi emzirmede 10 dk birini 10 dk brini verin ilk zamanlar emmeleri uzun sürüyo untmayın emmeyi bilmeyen bebek yoktur eğer bebek emmiyosa bebekten değil sizden kaynaklanıyodur yani ben böyle okumuştum biyerde bebeği memeye doğru yerleştirin. arkadaşlar bol bol uyuyun demiş korkutmak gibi olmasın ama doğru söylemişler bol bol uyuyun dicem ama son aylarda şişkinlikten ve sıcaklardanda pek mümkün olmuyo. bebek ilk zamanlar geceyle gündüzü karıştırabiliyor o yüzden özllikle geceleri dikkatli olun ışığı açmayın konuşmayın sessiz ortam olsun yani gece olduğunu anlayabilisn bebek gündüzlerie daha sesli bi ortam da uyusun yoksa sessizliğe alışırsa daha sonra uyumakta zorluk çekebilir(size anlattıkça o günleri yaşadım sanki :)) birde lousalık psikolojisi olabiliyo kızlar buna dikkt edin herşeyi kafaya takmayın rahat olun her gelen misafir şöyle yapın böyle yapın der kesin :) he he deyin geçin siz bildiğinizi yapın eminim araştırmışsınızdır zaten bide annelik sanki doğuştan var gibi hiç korkmayın sakın bebeğe bakamıycak gibi düşünmeyin elbette bakabilirsiniz hatta en iyi siz bakarsınız ben doğumdan 1 hafta sonra kendim yalnız kaldım yanımda yardımcım yoktu mis gibide baktım hiç korkmayın.gaza gelince ilk 3-4 ay bebeklerde gaz olması çok çok normal yediklerimden geçiyo diye düşünmeyin tabi onlardanda olabilir ama en büyük sebebi sindirim sisteminin oluşmamasıdır 4. ayda tamamlanıyodu sanırım sinsirim sisteminin oluşması. gaz ilaçlarıda muamma bazısına iyi gelen bazısına gelmiyo dediğim gibi.bez konusuna gelince benim kız 3.300 doğdu 1 paket 1 numara kullandım sonrasında 2 bedene geçtim bizim grupta çoğu kişi prima premium beyaz paket kullandı ve memnun kaldı bende dahil olmak üzere prima aktif bebekte güzel ama ilk zamanlar premium öneririm 5 yıldızlı ıslak medil uni baby şampuan ilk olarak mustela 2 si 1 arada şampuan kullandım sonrasında sabamed kullandım ve memnun kaldım konak olayına gelince konak için şampuana gerek yok bence bebek yağı yada zeytinyağı sürüpbiraz bekletin sonrada tersine tarayın banyoda yapınca çıkar hepsi. banyo yaptırırken kapı pencere kapatıyoduk ve küvet üzeri filede yıkıyoduk üşümüyodu zaten sürekli su dökülüyo. badileri kollu mu kolsuz mu diye sormuşsunuz ben 2sinide kullandım hiç bi problem yaşamadım. hastane çıkışı olarak ve gece uyrken tulum daha rahat oluyo alt üst takımlar çokta rahat olmuyo bol bol badi alın derim eldivene gerek yok bence zaten hastane çıkışlarında oluyo onlar yetter ben il bi kaç gün taktım sonra takmadım zaten çok sıcak birde eldiven takınca ellerini daha geç farkedermiş. tırnak kesmekten korkbilirsiniz ilk zamanlar törpülemenizi tavsiye ederim çok rahat oluyo ve sıfır risk
deterjanı ayrı kullanın ben sabun tozunun bi markasını kullnıyorum ama her yerde yok bu marka
kıyafete gelince öyl dah sonra çıkar alırım ne varki diye düşünmeyin sakın öyle kolay kolay çıkılmıyo heleki bebeğiniz emiyosa çünkü yarım saatte açıkabiliyo emzirmek problem olabiliyo. hıım bide badilerde şunu tavsiye edebilirim alttan çıtçıtlı badilerin birde hem alttan çıtçıtı hemde yanlarda olanları var ilk zamanlar için kullanışlı olduğunu düşünüyorum bebek ufak olduğu için giydirmesi zor olabiliyo yani insan korkabiliyo bi yerini acıtmaktan
burun aspiratörünü tavsiye etmiyorum kesinlikle hiç bi işe yaramıyo onun yerine otri bebe mükemmel bişey çok işe yarıyo bebeğ,n burnunu her zaman için açık tutmak gerekiyo
alınan kilolara gelince bünyeyle alakalı olduğunu düşünüyorum hailelikte 18 kilo aldım amziriyorum hepsini ve hatta fazlasını verdim şu an 49 kiloyum
aklıma gelenler bunlar umarım faydalı olur kızlar atladığım bişey varsa sorarsınız
hepinize kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…