Kızım 6 yaşında.
3 ay sonra oğlum olacak Rabbim nasip kısmet ederse.
İlk etapta bebek arabasını aldım kızım içinde oğlumda da. Bence en gerekli kalemlerden biri.
Küvet,küvet filesi,yenidoğan uygun şampuan,ince yumuşak tarak,tırnak makası,burun aspriratörü,bez 1 büyük paket yenidoğan,sonrasında büyük boya geçiliyor,1 pakette ondan alınabilir. Pamuk havlu (alkolsuz,parabensiz yeni doğana uygun),sizin için meme ucu kremi,1 adet emzik,1 adet biberon aldım ben,kızımda kullanmadım ama gerekli olursa diye yine alacağım 1er tane.
Yenidoğana uygun giysi. Tulum yada alt üst olabilir,kolay giydirilebilen tarzda şeyler tercih etmek lazım zira kafasını tutamayan minicik bebek. Çorap,mevsime uygun battaniye yada müslin örtü. Bu giysileri yıkamak için bebek deterjanı,sıvı almanızı öneririm. Granül olanlar erimeyebiliyor. Yıkayıp ütüleyip hazır etmek gerek.
Kendiniz için gecelik ,sabahlık takım. Pijama da tercih edilebilir ama kanama olduğu için ben giyememiştim,gecelikle daha rahat hareket ettim,yine gecelik tercih edeceğim. Tarak,diş fıŕcasi,terlik yine hastanede kullanmak için. Şampuan da alınabilir. Ben kendim için ped götürmüştüm ama hastanede ped ve yatak korucuyu verdiler sürekli,kendi aldıklarımı kullanmadım. Bebek için bezde götürmüstüm yine kullanılmadı,hemşireler gelip bebeği alıp değiştirdiler genelde. Ben yinede hastane cantama koyarım,gerek olursa kullanırım.
İlk aklıma gelenler bunlar oldu. Elzem olanlar bunlar zaten. Lazım oldukça alınıyor hep.