Deneyimli anneler bir derdim var

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Herkese hayırlı akşamlar..

Şubat 6 da 2.5 yaşını bitiriyor kızım nasipse. Kızım Mayıs ayı başında soğuk havale geçirdi 1 gün yoğun bakımda 5 gün normal serviste yattık. MR EEG Kan tahlili sonuçlarımız temiz çıktı ama kendi doktorumuza gösteremedik daha kendisi kaza geçirdi önümüzde ki 2 ay yok Allah şifa versin.

Kızımı biraz da korktuğumuz için tekrar nöbet geçirir diye odamızdan ayırmadık. Şu an hamileyim ve artık odasını ayırmak istiyorum eşim bunun için erken yaz'ı bekleyelim diyor. Ama bebeğimiz doğduğunda kızım kendini dışlanmış gibi hissetmesin diye ne kadar erken olursa o kadar kârdır diye düşünüyorum.

Kızımın odasını yapacağız şu an park yatağı var yeni doğacak bebek için sandal beşik var 7 8 ay idare ederiz.

Tecrübeli anneler önümüz yaz malum cam çerçeve açık yatacağız kizima normal çocuk yatakları alsam biz uyuyunca kalkar cama balkona çıkar diye endişe ediyorum nasıl olacak bilmiyorum acaba odasına alışana kadar tek kalmaya alışana kadar park yatakla idare mi etsem aklım çok karışık :( siz nasıl geçirdiniz bu süreci bana neler tavsiye edersiniz lütfen destek olun bana endişelerim gitsin. Şimdiden okuyan herkese teşekkürler..

Bence uzun süre kullanabileceği bir oda yapın kızınıza eğer maddi durumunuz da yerindeyse balkon cam gibi bir yere yakında da demir parmaklık yaptırın ama yerini kimliğini bilsin çocuk o odanın kendi alanı olduğunu bilsin.bizim süreç nasıl oldu derseniz benim oğlum doğduğunda anne yani yataginda yatti hareketli bir çocuktu 5.5 aylıktı odasındaki büyük yatağına geçirdik yani 5.5 aylıktan beri kendi yatağında uyku eğitimi de vermiştim şimdi sıkıntısız ilerliyoruz şükür

Bence uzun süre kullanabileceği bir oda yapın kızınıza eğer maddi durumunuz da yerindeyse balkon cam gibi bir yere yakında da demir parmaklık yaptırın ama yerini kimliğini bilsin çocuk o odanın kendi alanı olduğunu bilsin.bizim süreç nasıl oldu derseniz benim oğlum doğduğunda anne yani yataginda yatti hareketli bir çocuktu 5.5 aylıktı odasındaki büyük yatağına geçirdik yani 5.5 aylıktan beri kendi yatağında uyku eğitimi de vermiştim şimdi sıkıntısız ilerliyoruz şükür
Kızımı yatağına koyunca uyuyor cok şükür uyku eğitimi bende 1 yaşında itibaren verdim. Sadece yatağını çok seviyor ondan ayrılınca bizim yanımızdan ayrılınca ne tepki verir diye düşünüyorum. Önce ayırıp odasına alıştırayım sonra da yatağını değiştireyim diye düşündüm yanlış mı düşünüyorum acaba :/

Evim kira olmasa 3. Kata demir yaptırırım çünkü biraz panik biriyim kızım hic cama tirmanmadi bu güne kadar olmayacak diye bir garanti yok :( ev sahibiyle konuşayım mümkünse çift yönlü yaptırsın camları
Balkon kapısını açmazsınız camlar pimapense çift yönlü oluyor bazısı sadece yukarı kısımdan açıp havalandırırsınız:KK66:

Kilitte varmis camlarda korkmayin bu kadar benim kizinda 3 bitti aldim by yatak ayirdim odasini öncesinde heveslendirdim onu burasi senin odan diye simdilik bir sorun yok zamanla ikinizde alisirsiniz

Kilitte varmis camlarda korkmayin bu kadar benim kizinda 3 bitti aldim by yatak ayirdim odasini öncesinde heveslendirdim onu burasi senin odan diye simdilik bir sorun yok zamanla ikinizde alisirsiniz
Ya bir de korkutuyorsa beni çocuğu şimdi ayırma ya nöbet geçirirse anlamazsınız diyen bir k validen var eşimi de korkutuyor sürekli ben de iyi tamam ama bebek doğunca mecbur ayiracagiz diyorum o zaman başka diyor.

gecmis olsun. peki kiziniz hala atak geciriyor mu? yoksa rahatsizligi gectimi

Kardeş ben kızlarıma şuna benzer bir ranza yaptırdım. Ama bu gereksiz yükseklikte.
Sadece 3 çekmeli merdiven. Alt tarafta raf falan yok. Ve alt yatağın da korkulukları var.
genc-odasi-ikili-ranza-modelleri-7kucluranza.com-62-800x468.webp

Ya bir de korkutuyorsa beni çocuğu şimdi ayırma ya nöbet geçirirse anlamazsınız diyen bir k validen var eşimi de korkutuyor sürekli ben de iyi tamam ama bebek doğunca mecbur ayiracagiz diyorum o zaman başka diyor.
Yatağı 180×80 yaptırın bebek uyandığında yanına gidip uzanabilirsiniz sizde.
Ya da kocanız horlayınca kaçıp gidersiniz :)

Yatağı 180×80 yaptırın bebek uyandığında yanına gidip uzanabilirsiniz sizde.
Ya da kocanız horlayınca kaçıp gidersiniz :)
Aslında çok güzelmiş ben şu yeni çıkan yer yataklarını çok beğendim kızım uyurken bile çok hareketli bir çocuk düşmesin diye düşündüm :) ama bayıldım odaya

Bende kenarı korkuluklu yatak yaptırdım kendim. Güzel nevresim takımları aldım bak kızım bura senin odan filan diye heveslendirdim.hiç sorun yaşamadık.şimdi o yatağın korkuluksuz olanını yaptırdım o orda yatıyor.diğer yatağı da yanına koyduk 1 sene sonra oğlumu da Oraya alıştırcam.

Bende kenarı korkuluklu yatak yaptırdım kendim. Güzel nevresim takımları aldım bak kızım bura senin odan filan diye heveslendirdim.hiç sorun yaşamadık.şimdi o yatağın korkuluksuz olanını yaptırdım o orda yatıyor.diğer yatağı da yanına koyduk 1 sene sonra oğlumu da Oraya alıştırcam.
Canım normal bazalimi yoksa şu tahta yataklar var ya alçak onlardan mi

Kızımı yatağına koyunca uyuyor cok şükür uyku eğitimi bende 1 yaşında itibaren verdim. Sadece yatağını çok seviyor ondan ayrılınca bizim yanımızdan ayrılınca ne tepki verir diye düşünüyorum. Önce ayırıp odasına alıştırayım sonra da yatağını değiştireyim diye düşündüm yanlış mı düşünüyorum acaba :/
Bence yatağını ve odasını aynı anda ayırın çünkü çocuklar herşeye alışıyorlar kademe kademe değil biran da yapın olsun bitsin siz de çocuk da rahat edeceksiniz h8c ikilemde kalmayın bence

Canım çok şükür yoğun bakımda kaldığı gun 6 defa atak geçirdi sonra hiç tekrar etmedi ilaç kullanıyoruz doktor bırak diyene kadar
yaa kiyamam.bence dogumuna daha var eylulde dogcakmis bebek.
yaza kadar yaninizda kalabilirde. seninde icin rahat eder.
mayis - haziran gibi alistirmaya baslarsin boylelikce kendini dislamazda.
bebek dogar dogmaz odadan gonderirseniz dislanmis hissedecekdir. ama yazin baslarsaniz bikac aya alisir.
o zamana kadar kendinide heveslendirin burasi senin odan,istedigin gibi susleyebilirsin kullanabilirsin vs diyin.

yaa kiyamam.bence dogumuna daha var eylulde dogcakmis bebek.
yaza kadar yaninizda kalabilirde. seninde icin rahat eder.
mayis - haziran gibi alistirmaya baslarsin boylelikce kendini dislamazda.
bebek dogar dogmaz odadan gonderirseniz dislanmis hissedecekdir. ama yazin baslarsaniz bikac aya alisir.
o zamana kadar kendinide heveslendirin burasi senin odan,istedigin gibi susleyebilirsin kullanabilirsin vs diyin.
Dimi yani ben de çok ikilemde kaldım ne yapsam diye Nisan ayında bez bıraktırma operasyonu var :) hani 2 alışkanlığı elinden alınınca psikolojik olarak etkilenir diye üzülüyorum kıyamıyorum :(

Back
X