deneyimli anneler lütfen yardım edinn....

rozer

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
98
2
298
İstanbul
oğlum dün tam 7. ayına girdi ve yoğurt dışında pek bişi vermedim sadece hafif tattırdıklarım var...şimdi ne yapıcam ,nasıl yapıcam bilmiyorum .devam maması ,yoğurt ve kendi sütümü veriyorum...

tavuk kıyma falan yazıyor sağlık ocağından aldığım listede ama nasıl yicekki onları,hadi yedi diyelim midesi nasıl hazmedicek ki???birde zaten ne versem aynen alttan çıkıyore diş yokki:)...domates emdirdim aynen kırmızı kırmızı parçacıklar geri çıktı:))

elma suyu, kayısı püresi, kabak çorbası vs ile başlayıp bunları küçük parçalar halinde verebilirsiniz. sonra örneğin kabak çorbasına kıyma koyup, önce suyundan vermeye başlayıp, bir ay sonra kıymalarından da azar azar verin derim. ben oğluma 7 ay olmuştu daha birşey yedirmemiştim. yemek konusunda titiz bir çocuk oldu çıktı. 4. ayda ek besine başlayan annelerin çocukları maşallah güzel yiyor. sağlık ocağının listesini beğeniyordum ben. uygulayamamıştım o ayrı. ama bu aylarda yemeğe alıştırmak lazım. çünkü aynı aylarda dış dünyaya ilgisi arttığından yemeğe ilgisi azalıyor. sonra alışması zor olmasın. sevgiler :)

oğlum dün tam 7. ayına girdi ve yoğurt dışında pek bişi vermedim sadece hafif tattırdıklarım var...şimdi ne yapıcam ,nasıl yapıcam bilmiyorum .devam maması ,yoğurt ve kendi sütümü veriyorum...

tavuk kıyma falan yazıyor sağlık ocağından aldığım listede ama nasıl yicekki onları,hadi yedi diyelim midesi nasıl hazmedicek ki???birde zaten ne versem aynen alttan çıkıyore diş yokki:)...domates emdirdim aynen kırmızı kırmızı parçacıklar geri çıktı:))

domates çilek bamya şeftali gibi besinler alerjan olabilir. ama maşallah domates de yemiş, yedikten sonra döküntü, huzursuzluk belirtileri çıkmadıysa ne ala alerjisi yok demekki :)

elma suyu, kayısı püresi, kabak çorbası vs ile başlayıp bunları küçük parçalar halinde verebilirsiniz. sonra örneğin kabak çorbasına kıyma koyup, önce suyundan vermeye başlayıp, bir ay sonra kıymalarından da azar azar verin derim. ben oğluma 7 ay olmuştu daha birşey yedirmemiştim. yemek konusunda titiz bir çocuk oldu çıktı. 4. ayda ek besine başlayan annelerin çocukları maşallah güzel yiyor. sağlık ocağının listesini beğeniyordum ben. uygulayamamıştım o ayrı. ama bu aylarda yemeğe alıştırmak lazım. çünkü aynı aylarda dış dünyaya ilgisi arttığından yemeğe ilgisi azalıyor. sonra alışması zor olmasın. sevgiler :)

kayısı püresi ve kabak çorbasını nasıl yapıcam peki? meyvessularını sulandırmalı mıyım yoksa ezip onları vermem yeterli midir ??

Doktor ek besinlere geç dediğinde ilk olarak kabak çorbası telaffuz etmişti. sanırım lifli ve hazmı kolay olduğu için. sağlık ocağının listesinde de vardı. önce yarım kabağı kp küp doğrayıp, bir bardak suda haşlayıp, onu bir öğün verebilirsiniz. ertesi günler yavaş ve azar azar tanelerini çatalla ezerek küçük parçalar halinde vermeye başlayın. bir hafta sonraki çorbaya biraz patates doğrayıp çorbayı zenginleştirebilirsiniz. çorbayı pişirdikten sonra servisten önce bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyince daha rahat hazmediyor.
ertesi ay -bununla doyması mümkün olmadığından- çorbaların içine 1-2 tatlı kaşığı irmik ekleyebilirsiniz.
meyve püresi-önce meyve suyu demek daha doğru olur- her gün bir meyvenin suyunun artırarak, daha sonra püresine geçebilirsiniz. bebeğin bağırsak sisteminin alışması için azar azar başlanıyor.
sanırım bu aylarda kahvaltıda katı haşlanmış yumurta da başlanıyordu. oğlum 3,5 yaşında olduğu için o listeyi attım ama hatırladığım kadarıyla, önce 6-7-8. aylarda sarısı le başlanıyor. yumurta sarısı sekizde birle başlanıp, dörtte bir ve yarım şeklinde 1-2 haftada bünyesine alıştırabilirsiniz. umarı yardımcı olabilmişimdir selamlar :)

çok teşekkür ederim tarif ve yardımın için..hemen bugün yapıcam...e artık başlamak lazım bi yerden:)

Back
X