Deneyimli anneler yardım: Uyku meydan savaşı

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
Merhaba kızlar size bir soru soracağım. Şu anda yanımda benim minik cadı kızım uyuyor ama nasıl?
Benim kızım doğduğunda emmedi hep sağıp verdim sonra emmeye alıştı ama emerek uyumaya da alıştı. Dün gece 9da yatırdım emerek uyudu tabi. Sonra 12.30da uyandı 3.30a kadar ben uyutup yatağına koydum ben kendi yatağıma gelmeden uyandı. 3 saat uğraştım. Baktım bu iş böyle olmayacak. Karar verdim uyku eğitimine.
Kendi beşiğinde başladık çok ağladı kollarıma yapıştı al beni diye. Ben de aldım kendi yatağıma getirdim kendini oradan oraya attı falan bir saat sonunda bayıldı.
Şimdi sorum şu. Bu gece ne yapmalıyım ağlarsa emziriyim mi? Emerek uyuyacak muhtemelen yine uyanırsa ne yapmalıyım? 1 yaşında olacak 15 gün sonra. Yol haritam konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Sevgiler hepinize.

1 yaş civari ben de denemistim besiginde aglatip uyutmayi,ama hala gozumun onune gelir yarim saat boyunca beni al lutfen dercesine aglayisi. Velhasil ben dayanamadim o zaman,akışına birakmaya karar vermistim. Uzun zaman emerek uyudu benimki de. Allah yardimciniz olsun zor iş ama muhakkak bir olur u vardir

Ben de dayanamam da o kadar ağladı bari boşa gitmesin dedim. Peki sizinki ne zaman kendi kendine uyuyup gece uyanmamaya başladı?

Bir ara televizyonda super dadi diye bir program vardi. 1 haftada cocuklar yemek, uyku gibi problemleri duzene sokuyordu. Bir bolumune rast gelmistim, ne olursa olsun cocugu kendi yatagindan kaldirmamisti. Saatlerce aglasa bile. Bence uzman bir pedegogla gorusun. Nasil hareket etmenizi anlatir, dogru bir yol hatirasi cikarmanizi saglar. Ya da internetten programin bolumlerini izleyin.

Programın her bölümünü izledim hatta digiturk ten kaydettiğim iki bölümünü izledim bugün kendimi gaza getirmek için. Bir bölümde küçük bebeğin annesi ile birlikte uyumasına destek olmuştu ben sadece sırtını okşayıp destek oldum. Kendi yatağında uyumayacaktı beşiğin kenarlarına tutunup kalkıp daha çok ağlıyordu. Benim sıkıntım bu gece ne yapmalıyım?

Ben de dayanamam da o kadar ağladı bari boşa gitmesin dedim. Peki sizinki ne zaman kendi kendine uyuyup gece uyanmamaya başladı?

O gun kendi kendime bi daha uyku egitimi denememeye karar vermistim zaten. 1.5 yasinda memeden kestim uyku problemleri yuzunden. Hic dinlenemiyordum,meme uclarim yara falan oluyordu artik saatlerce emdigi icin. Memeyi kestik keseli sorunsuz uyuyoruz. Bazen gece 1 kere falan kalkiyor, ama her zaman degil. O kalkislarini da ya ruya gorup korktugu icin,yada gunduz beni goremedigi icin benimle uyumak istemesine bagliyorum. onun disinda genelde uyur uyanmadan.Su anki durumdan rahatsiz degilim yani.

Darısı başıma. Demek o sıkıntılar unutuluyor ki ikinciye karar vermişsiniz:) Gece bir kere emzirsem mi diyorum ben de susuz kalmasın diye.

Darısı başıma. Demek o sıkıntılar unutuluyor ki ikinciye karar vermişsiniz:) Gece bir kere emzirsem mi diyorum ben de susuz kalmasın diye.

O ikincinin olmasi ile bizim emmeyi birakmamiz cok yakin oldu zaten:) simdi 2 yasindayiz,yani epi topu 6 aydir uyuyor geceleri. Bence cok sıkıntı yapmayın,calisiyor musunuz bilmiyorum ama hele ki calismiyorsaniz zaten cok bi sure kalmamis,bence biraz daha buyuse iyi olur. emmeyle iliskisi azalinca uykusu da duzene girer. Aslinda bastan cocuklari memeye cok bagimli buyutuyoruz,sonra da egitim vericez diye catliyoruz-buna ben de dahilim-.

Anne degilim ama 2 yasinda yegenim var. Memesiz asla durmaz oyun oynarken bile gelir emerdi. Memesiz uyumaz asla enistemin kac kere koltuklarda yattigini bilirim. Ama gecen hafta memesine kolonya surduk bidaha da memeyi agzina almadi. O gunden sonra da uyku düzeni oldu. Oglenleri uyumayan cocuk belli saatlerde kendi kendine uyuyakalmaya basladi. Anne olmasamda azicikta tecrubemi paylasayim dedim. :))))

Cok zor allah yardim etsin. 3yasina giricek oglum ve emmiyoda baya oldu birakali. Gece en az 4kere uyaniyo anne su ver anne korkuyorum. Anne yanina gelcem cisim geldi. Boyleee gidiyo sabaha kadar. Bide cok terliyo onun icin kalkiyorum. En az 2kere ustunu actigi icin kalkiyorum. Dun gece 5kere orttum ustunu bende muzdaribim bu konuda. Calismiyorum cok sukur gunduz dinleniyorum. Calisan annelere allah sabir versin.

Benom kizim 8 aylik gunduz3 kere uyur toplam 3 bazen 4 saat olur aksamlari cogunda yanimda yatiyo ona sarilip uyumak esiminde benimde hosuma gittigi icin egitim vermeye calismadim cunku en ufak aglamasina dayanamiyorum ama kizim 2 haftadir emiyo memeyi birakip diger tarafa donuyo sirtini oksayip ninni soyluyorum uyuya kaliyo sayet gunduz uyumazsa gecede uyumuyo dr a sordum gunduz uykusunu almayan bebekler gece huzursu uyurlar dedi o yuzden gunduz uykusuna dikkat edin

Ben normalde çalışıyorum da devlet memuru olmanın bana verdiği hakka dayanarak 2 sene izin aldım bir daha kızımın bu günleri geri gelmez çok şükür ekonomik durumlar izin verdi tabi en önemlisi.2 yaşına kadar emsin istiyorum o yüzden memeden vazgeçmesin istiyorum bir yandan. Aman ya en zor iş annelik :)

Gündüzleri toplamda 3 saat civarı uyuyor iki erken kalktıysa 3 seferde. Ben de yanıma alıp uyumak isterdim de eşim çok korkuyor ezeriz diye:)

Benimde 19 aylik oğlum var. Emerek uyuyordu bnde dur dedim artik bu işe :) bir haftadr geceleri emmiyor gündüz uykusuna geciste de emmiyor. Bn konuşarak çözdüm işi. Biraz agladi baslardi. Kucagimda sakinlestrdim uyuttum öyle yatrdim bazen besigine. Hâlâ şansını deniyor gece uyandiginda

Gece ne yapmalıyım uyanınca? Benimki henüz konuşulacak durumda değil :)

Benim annemde memurmus sizde oyleymissiniz.Abimde kiziniz gibiymis surekli memesine yapisikmis annemin.Mahalleye rezil ederdi bizi diyor gece gunduz aglarmis surekli annem diye.Cok zor olmus memeyi birakmasi uyku duzeni olmamis zaten Umarim siz asarsiniz bu durumu..

Bide ben bir besik tipi gordum mesela sizin yataginizla bitisik bir sekilde ama yataklariniz ayni gibi gorunuyor besigin korumasi yok.Bebek uyudugunda hic yerinden kaldirmadan ayiriyorsunuz yataklari.Resim bulursam ekleyeyim

Aynı durumdayız sizinle.bizimkide 10 gün sonra bir yasinda olacak.suan besiginde uyuyor.fakat gece sık uyanıp yattığı yerden emerek uyumak istiyor. Bazen sabaha kadar ortamızda ve emerek uyuyor. Bende kiyamiyorum emerek uyutuyorum.uykusunda bile emiyor yanımda sık sık. Şuan bişey yapmayı düşünmüyorum. Bahara doğru uyku eğitimi ve yaza doğru emmeyi kesmeyi düşünüyorum. Gece dışında uykusu düzenli ve besiginde uyur.saat 2 den sonra bu problem başlıyor bizde.emmeye çok düşkün acaba ondanmi diyorum.oynarken gelip ayakta bile emmeye çalışıyor.ve uyandi yine emmek için. Bende çözüm bulamadım. Şimdilik devam edicem boyle

Bu iste canim.Anne yani besigi deniyormus

Eklentiler

• images.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 52
Oglum 22 aylik dogdugundan beri sadece emerek uyudu. Son zamanlarda geceleri pek kalkmamaya baslamisti zaten. Kalktığı zamanlar da yine emzirerek uyutuyordum. Bu aralar bir turlu uykuya dalamamaua basladi ve 3 gece once emzirirken uyumayinca ani bir kararla uyku eğitimine baslamaya karar verip besigine koydum. Yaklasik 1 saat sonunda uyudu. Basta cok direndi agladi o kalktikca ben yatirdim agladikca kucagima alip sakinlestirip yerine koydum. Tam artık olmayacak bu is dediğim anda gidip yastigina yatti ve uyudu gece de kalkmadi.
Ertesi gun ogle uykusuna 2 saatte yatirabildim ama bir onceki gun kadar aglamadi. Gecesinde de hic aglamadam yarim saatte uyudu arada kalkti yatirdim yine. Dun gunduz 25 dakikada uyudu itiraz etmedi gece 35"dakikada uyudu ama agladi malesef basinda biraz. Bugun gündüz uyutmaya çalıştım uyumadi aksam 6 buçukta uyudu. Az once uyandı emzirmeden tekrar yatirdim hic aglamadan 20 dakika civarında uyudu tekrar.

En taze deneyen olarak bende durum bu. Kendimi suclu hissediyorum agladigi zaman ama eninde sonunda uyumayi ogrenmesi gerekecek. Zaten memeden kesmeye de az kaldi bir sekilde uyumayi ogrenmesi gerekiyor.

Ben neredeyse hic emzirmedim mamayla buyudu malesef 4.5 ayliktn sonra gece mamasini kestim uyandiginda su icirip yatiriyordum oyle oyle alisti 6 aylik simdi dun aksam 9.30 tn sabah 9 a kadr uyudu emzigi dusunce agliyordu cogunlukla gece 2 haftadir faln uyanmiyor kendi yatakta bulup emzigi agzina koyuyormus bi sabah uyandigimda eli emzikte emzikte ters agzinda oldugunu gordugumde farkettim sesi ondan cikmiyomus ama uyurken zorlaniyoruz illa bir destek lazim ya sallanmak istiyor ya oksanmak yada pispislanmak . Aglarsa emzirmeyin bence sirf uyutmak icin aksam ne yediriosaniz yedirin son olarak ondan sonra hicbirsey vermeyin once memesiz uyumayi ogrenmesi gerek bence uyutcak baska yontemler bulun isiklari sondurun yanina yatin sacini oksayin ninni soyleyin yada hafif ses tonuyla konusun birseyler anlatin uyku duzeniniz gun icerisinde nasil bilmiyorum ben sabah uyandiktn sonra 2 saatte bir uyutuyorm en son aksam 6 yada 7 ye uyanmasi denk geldiginde yatirmiyorum uykusu iyice gelene kadar 1 yasina gelmis artik duzeni oturtmak dahami zor acaba simdi bilemedim benm yaptiklarim bunlar
Gunduz uyanik kalma sureleri ben bunu uyguladim basindan beri her 3.5 4 saaten sonra uyumasi gerekiyor yani senin cadinin :)

Yeni Doğan: 50-60 dakika
1 -2 Aylık: 1 saat / 1 saat 15 dakika
2- 3 Aylık: 1 saat / 1 saat 20 dakika
4-6 Aylık : 1.5 / 2 saat
7-9 Aylık : 2 saat 45 dakika / 3 saat
10-12 Ay: 3 /4.5 saat
13 Ay + : 5/ 6 saat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…