Deneyimli anneler yardım: Uyku meydan savaşı

Gece ne yapmalıyım uyanınca? Benimki henüz konuşulacak durumda değil :)

Su içer misin diye soruyorum red ediyor genelde. Hadi uyuyalim diyorum. Direniyorsa besiginde yada kucağında pış pışliyorum.Kararli olmanizi tawsiye ederim.Cabuk ogreniyorlar bence çocuklar.

Su içer misin diye soruyorum red ediyor genelde. Hadi uyuyalim diyorum. Direniyorsa besiginde yada kucağında pış pışliyorum.Kararli olmanizi tawsiye ederim.Cabuk ogreniyorlar bence çocuklar.
Bakalım yine dayanamadım uyandırmadan emzirip koydum susama ihtimaline karşı. Uyuyana kadar kararlıyım da o kadar susuz kalma ihtimaline dayanamadım. Dün gece su verdiğimde kıyamet kopardı. Bir de uyumayıp minnak boyuyla bana kafa tuttu ya aslında hoşuma da gitti :)

oğlum 2,5 yaşına akdar emerek uyudu

ama emdi ve uyudu

memeden bırakınca uyanmadı ve gece de düzenli olarak kalktı emdi ve yattı

sonra uykuyu kreşte öğlen uykusunda öğrettiler

meme vermedim gece yatırdım bizim yatağa aramıza ve onunla konuşmadık hiçbir şekilde muhatap olmadık sızdı götürüp yatağına bıraktık uyanmadı da gece

sonra Cumartesi oldu ve gündüz ben vardım yine kımıldamadım kapadım gözlerimi biraz direndi ve uyudu

takip eden günlerde de bir süre yanında yatarak uyuttum sonra da kitap okuyarak

kitabı okuduk ve ışığı kapattık

3 yaşında tamamen alıştı bu düzene

sizinkini memeden kesmeyecek iseniz müzikle vs uyumaya alıştırsanız

uyumadan önce emmeyi bırakıp yatıp müzik açmak vs işe yarayabilir belki

ama germeden ve gerilmeden çünkü o zaman daha fazla direnir ve uykuya dalamaz

Benim minik oglan da 3,5 aylik sadece emerek uyuyor naapsam bilmiyorum,sizi takipteyim

Haklısın insan dayanamıyor. Onlar için iyi olani yapmaya çalışıyoruz :) bnce sen yine de sor belki sonradan kabul eder. Susamis olsalar iciyorlar zaten.

Merhaba.ben normalde hep okuyorum ama hiç yorum yapmıyordum.ama sizin konunuzu görünce yazmadan geçemedim.kuzunuzu Alın koynunuza mışıl mışıl uyuyun.6 yaşonda oğlum var ve hep sizin gibi uykuyla cebelleştim.9aya kadar Odasında mekik dokudum.sonra uzman pedegog Adem Güneş'in programlarını dinlemeye başladım ve 9aydann sonra Yanıma aldım.ama biraz geç kalmıştım meğer iki yaşına kadar anneyle yaymalıydım bebek.oğlum nerdeyse 4 yaşına kadar uyku problemli oldu.gece ağlamaları gece terörleri çok sorun yaşadık.şimdi aklıma geldikçe hep mi benimle yatacaktı kaçırdım güzelim yolları diyip çok üzülüyorum.güvenli bağlanma için gerekliymiş bu iki yıl ve sonraki 4 yaşa kadar olan dönem.fırsatınız varken Adem Hoca'yı dinleyin.şimdi iki yaşı bitmek üzere olan kızım var ve doğduğundan beri beraber yatıyoruz. Çok farklı bi çocuk Oğluma göre.gerçekten daha Güvenli.sabaha kadar kaç defa Uyanıyor memeyi Alınca uyuyo ve iki Dakka edip bırakıyor.alışırsa nasıl bırakır diye düşünmeyin Güvenli bağlanma olunca kolay bırakır.zaten hep bizimle yatacak değilya

2 yaşa kadar emzirdim, asla emerek dalmadı yalnızca sabaha karşı emerek uyuyordu. Bizim kız sallanma delisiydi,salla babam salla başka türlü imkansız uyumadı. Çok zorlandım emmeyi bırakınca artık ipleri elime alayım dedim. Kendi odasına geçti bu dönemde. İlk başta çok ağladığı için bende yanına yatarak uyumasını bekledim. Bir süre çene yapıp dönüp dönüp şak diye uyuduğunu farkettim. Zamanla sure azaldı ama bir sorun vardı. Gece uyanıp beni yanında aramaya başladı. Bende sandalyeye geçiş yaptım ve gönlü olsun diye elini tuttum. Bir süre böyle uyudu ama sonra yine bir sorun oldu gece uyanıp elimi aramaya başladı ( zamanla uzaklaşmalıydım ama yüklenmek istemedim) bende el tutmadan uyumaya geçtim. Şuan 4 yaşında ben sandalyeye oturuyorum o uyuyunca çıkıyorum. Odadan çıktığımı biliyor kendi yatağımda olacağımı biliyor. 2 senedir bu şekildeyiz. Henüz odada kendi başına kalarak uyuma aşamasına gelmedi. Ama zaten maksimum 15-20 dk sürmüyor uyuması.

canım ben gunduzlerı halıya yastık koyuyorum kendi uyuyor uykusu gelince zorlamıyorum önce bebeği zorlama baskı kurma geceleride tüm ışıklar söner ve yastıkta kendi uykuya dalar hatta uykusu gelince benım oğlan kendini kaşıyor

Bu gece neler oldu açıklıyorum. 3.kere uyandı 3ünde de biraz emip uyumaya devam etti. Sonuçtan memnunum umarım böyle devam ederiz. Herkese çok teşekkür ederim. Yalnız bana hafif bozuk gibi geliyor. Küsmez bana değil mi

Emerek uyutma işini hemen bırak,artık gerek yok ama oral dönemde olduğu için sen verdikçe emer aç olduğundan değil,oğlum 21 aylık 1 ay oldu memeden keseli yüzümü tutup dudağımı emiyo, süt mü var orda hayır, amaç emmek, bıraktırmazsan ne kendi uyur ne seni uyutur

Emmesin, 1 hafta dayan sonucu gör, olmadı ilk günler su ver

Geçen gece su verdim kıyameti kopardı 3 saat uyumadı korktum su vermeye :)

aglatmayin bebeginizi,bugunleri geri gelmiyor.
bende yaptim o hatayi..
uyku egitimi diye bisey yoktur.
uyku ihtiyactir ve cocuga bunu gostererek ogretirsiniz,anneden kopus ayrilik anlamina gelen uykuya direnir cocuk.
uzanin yanina,kapatin isigi 10 dk icinde sizar zaten,bunun savasini neden veriyorsunuz?

Emzik emmiyomu benimde oğlum memede uyuyo ama arada emzik sokuyorum ağzına uyuyo

Oğlum bir yaşında diş sıkıntılarımız var çok uyanıyor emerek rahatlıyor sabrediyorum.Her bebeğin fıtratı farklıdır birine uyguladığınız yöntem ötekinde işe yaramaz.bebek nasıl uyumak istiyorsa annenin gücü el verdiği sürece öyle uyutmalı.zaten 2 yaşından sonra yetişkinlerin uykusuna benzemeye ve düzene girmeye başlıyor.

2 yaşa kadar oğlumla sarılarak uyumayı tercih ediyorum beekliğinin tadını çıkarmak kokumla uyusun sonra inşallah odasına geçecek.Adem güneşin yaZılarını çok beğeniyorum annelere tavsiye ediyorum.güvenli bağlanma için birlikte uyumayı tavsiye ediyor.

Neyse uzatmayım sorunuzla ilgili kim west metodu aklıma geldi,emerek uyumayı kesmek için bir anda radikal bir kararla kendi kendine uyumasını beklemeyin diyor,yumuşak bir geçiş yapın uyandıkça başka türde uyutun sallamak,kucakta pış pış gbi..

Yatağa bırakıp gitmiyorum zaten ben de yanına uzanıyorum. Beraber uyuyoruz ben sadece emerek uyutmaktan vazgeçirmeye çalışıyorum. Bu gece bir saat debelendi uyumadı yatakta. En sonunda emzirdim uyuyakaldı ben pes ettim. 70 cm lik bir bebeğe yenildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…