• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi deneyimli anneler yardimmm

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Öncelikle cocugun hazir olmasi cok önemli..
Kizim henuz 27 aylikti. Bezini cikarip bir daha takmamacasina elveda diyecek kdr kararli ve nettim.. Ikinciye aileydim ve bir an önce tuvalet sorunumuzu halletmek isyiyordum.. Kozet adaptorumuz, ic camasirlarimiz v.ss hazirdi.. Fakat cocugumun kesinlikle hazir olmadigini anladim.Konusmuyordu, tuvalete oturtamadik.. Ayni gün lazimlik aldik onda da sonuca varamadik.. Vazgectim..
Kizim tam 3 yasina girdiginde artik kendini anlatmaya ve konusmaya baslamisti. Cok gec konustu.. Bezini cikarip bir daha takmadik.. Gece de takmayin yoksa kafalari karisiyor cocuklarin.. Tam 5. Gün cisini soylemeye basladi.. Gece sadece bir iki defa yatagina yapti.. Cok zorlanacagimi dusunuyordum ama cok kolay bir surec oldu bizimkisi..
Simdi kucuk kizim 29 aylik.. 1 yasindan beri konusuyor. Hatta suan cisim var diyor altinda bezi olmasina ragmen :) Ben de 1 ay sonra baslayacagim insaAllah.. Her cocuk farkli ve bunu anne anlayabiliyor..
Zorlu, sabir ve kesin kararlilik isteyen bir surec.. Her cocukta durum farklilasiyor. Kimisi 1 haftada, kimisi 15 gunde, kimisi 1 ayda ogreniyor..

herkese iyi aksamlar,
yine kizimin tuvalet aliskanligi konusuyla karsinizdayim.bu donem bi bakici bulduk esimin akrabasi.cok guzel anlastik sevdik birbirimizi ayni sekilde kizimda sevdi fakat ailevu bi sorun nedeniyle bu donem bakamayacagini belirtti.bizde anlayisla karsiladik sonucta bakmak zorunda degil.neyse bu donem kizimi esimin is yerinde yeni acilan bi krese gondermeyi planliyoruz.ogretmeni ortami falan cok guzel tek sorun kizimin tuvalet aliskanligi yok.okula 1 ay sonra baslayacak bende bu hafta tuvalet aliskanligi icin adim aticam.daha once denedik malesef kizim istemedi.su durumda 1ay icinde ogrenirse cok iyi olur.cunku bezli olmasi okulda sorun teskil edebilir.sizce 1aylik surede alisir mi bu konuda hic cesaretim yok yine basarisiz oluruz diye dusunuyorum.
Ben kızıma iki yaşındayken öğrettim.hem gece hem gündüz.hiç kacirma olmadi gecede yapmadi hic.kaldirmadim da uykusundan.ama her cocuk farkli tabiki.bence gece gündüz ayni ayna alistirin sonra daha zor olur sizin icin.ve bir kere bezi attığınızda birdaha asla baglamayin.

Back