Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Tebrik ederim canım:46: Bu hafta kupayı kaçırdın ama sağlık olsun.
Haftaya hedefi büyütmüşsün maşallah.
Yalnız yanlış anlama da araştırmacı olduğun için sormak istiyorum.

Uzmanlar haftada en fazla 1kg. yağdan verilir, gerisi su ve yağdır diyorlar.
3kg. yağdan gitmesinin bildiğin bilimsel bir açıklaması var mı yoksa aman gitsin de nerden olursa olsun mu diyorsun?:31:

Diyetlerin tümünde hatta en sağlıklı olanlarında bile kas kaybı olur. Haftada 1 kg versen de kas kaybının önüne geçemezsin. Kimisi vücuttan sadece su atarsın diyor. Buna da katılmıyorum çünkü yağ hücreleri çok fazla su ihtiva eder. Yani yağ hücreleri yandıkça açığa su da çıkar. Bu da yağ yakarken su da atacağımız anlamına gelir. Ben 3 kilo verdiğimde tamamı yağ olacak demiyorum kesinlikle. Büyük oranda yağ olmakla birlikte doğal olarak su ve biraz da kas gidecek. Kas kaybını minimuma indirmek, sağlıklı kilo vermek tek bir yolla mümkün, o da direnç egzersizleri yapmak yani ağırlık kaldırmak. Bu yapılmadığı sürece kas kaybının önüne geçilemez. Ek olarak, ben protein diyeti yaptığım için yağ kaybının daha fazla olduğuna inanıyorum. Karbonhidratı tamamen kesen diyetler var. Ben bu diyetleri onaylamıyorum çünkü vücutta yağ yakma aktivitesini başlatan karbonhidratlardır. Bir kişi karbonhidratı tamamen keserse etkili bir şekilde kilo veremez. Ama çok karbohidrat alırsa da bunlar direkt yağ olarak depolanır. Bu yüzden karbonhidratı sınırda tutan, besinlerin en doğal ve çiğ şekline yakın tüketimine dayanan, kaliteli protein oranı yüksek, bolca hareket ve gerektiği kadar da direnç egzersizi içeren bir program en idealidir. Verdiğin kiloları geri alma sorunu da yaşam tarzını değiştirmediğin sürece tüm diyetlerin sonunda görülen bir şeydir. Ben diyet yapayım sonra yine istediğimi yer içerim dersen kilo alman kaçınılmaz olacaktır. Bu durumda diyeti ya da diyet esnasında sadece su kaybetmeyi değil de kendini suçlaman gerek :)) İnşallah kendimi anlatabilmişimdir :16:

Son düzenleme:
slmm kızlar ben geldim ,buğun sınav vardı eğitimin tekrarı;çok ıyı geçmedi 88 net var ama pek işe yaramicak:19:nefret ediyorum bu kpss derdinden..neyse
2 gündür dikkat edemiyorum tatlıda yedim neyse yarın kaldığım yerden sporu ekleyerek devam etcem ..
nıghtwinglover süpersin canım:nazar::54:
sempatik tebrıkler tatlım kupan hayırlı olsun :71::nazar:
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz:71:

Sempatik canım bu haftanın kupa sahibi sen olmuşsun :hooray: :hooray: :hooray:

Çok tebrik ederim :lepi: opuyorumnanaktan

İnşallah önümüzdeki haftalarda çok çok çok kilo veririz, önce erir sonra da buhar olup uçarız kaydirigubbakcemile3

bencede azar azar ama emin adımlarla gitsin kilolar bi daha da gelmesin

slmm kızlar ben geldim ,buğun sınav vardı eğitimin tekrarı;çok ıyı geçmedi 88 net var ama pek işe yaramicak:19:nefret ediyorum bu kpss derdinden..neyse
2 gündür dikkat edemiyorum tatlıda yedim neyse yarın kaldığım yerden sporu ekleyerek devam etcem ..
Hakkında hayırlısı olsun Twi :))

Bugün sınavda olduğunu Hatic'ten öğrendim, bizzat yanında olamasak da gönlümüz yanındaydı :16:
Ne büyük sınavlara girip çıkıyoruz da şu kiloları halledemiyoruz :47:

Yok yok eninde sonunda hepsini vereceğiz :62:

Diyetlerin tümünde hatta en sağlıklı olanlarında bile kas kaybı olur. Haftada 1 kg versen de kas kaybının önüne geçemezsin. Kimisi vücuttan sadece su atarsın diyor. Buna da katılmıyorum çünkü yağ hücreleri çok fazla su ihtiva eder. Yani yağ hücreleri yandıkça açığa su da çıkar. Bu da yağ yakarken su da atacağımız anlamına gelir. Ben 3 kilo verdiğimde tamamı yağ olacak demiyorum kesinlikle. Büyük oranda yağ olmakla birlikte doğal olarak su ve biraz da kas gidecek. Kas kaybını minimuma indirmek, sağlıklı kilo vermek tek bir yolla mümkün, o da direnç egzersizleri yapmak yani ağırlık kaldırmak. Bu yapılmadığı sürece kas kaybının önüne geçilemez. Ek olarak, ben protein diyeti yaptığım için yağ kaybının daha fazla olduğuna inanıyorum. Karbonhidratı tamamen kesen diyetler var. Ben bu diyetleri onaylamıyorum çünkü vücutta yağ yakma aktivitesini başlatan karbonhidratlardır. Bir kişi karbonhidratı tamamen keserse etkili bir şekilde kilo veremez. Ama çok karbohidrat alırsa da bunlar direkt yağ olarak depolanır. Bu yüzden karbonhidratı sınırda tutan, besinlerin en doğal ve çiğ şekline yakın tüketimine dayanan, kaliteli protein oranı yüksek, bolca hareket ve gerektiği kadar da direnç egzersizi içeren bir program en idealidir. Verdiğin kiloları geri alma sorunu da yaşam tarzını değiştirmediğin sürece tüm diyetlerin sonunda görülen bir şeydir. Ben diyet yapayım sonra yine istediğimi yer içerim dersen kilo alman kaçınılmaz olacaktır. Bu durumda diyeti ya da diyet esnasında sadece su kaybetmeyi değil de kendini suçlaman gerek :)) İnşallah kendimi anlatabilmişimdir :16:

doğru anlatmışsın canım
aslında her şeyden azar azar yendiği zaman kilo kendiliğindne gidiyor ama biz pek irademize sahip olamıyoruz
yani en azından ben öyleyim

oldu şimdi cnm inşllah hepimiz hedef kilomuza ulaşırız ama bendede sabır sıfır...:(1 aydır takıldım kaldımm eskisi gibi çok dikkatda edemiyorum ilk hafta ne verdiysem onla duruooomm...

Son düzenleme:
selam kızlar
bir haftadır giremiyrum
oulçok yoğun kurs başladı 5 de çıkıyorum
bide spora gidiyorum haftada 3 gün
fenayım yani
bu hafta hiç düzenli yapamadım neden bilmiyorum
yarın başlayacam yine off pazartesi sendromu
kilo almadım ama
yarın yedikleimi de yazarı kızlar
ben de karbonhidrattan uzakdurmaya çalışacam
bırakmadm binbirrenkcm
zayıflayana kadar bırakmaya niyetim yokk kendime v buray çok inanıyorumm

Geçmiş olsun canım. Artık stresli kısmını atlattın.
Umarım iyi bir sonuç alırsın hayırlısıyla:13:

selam kızlar
bir haftadır giremiyrum
oulçok yoğun kurs başladı 5 de çıkıyorum
bide spora gidiyorum haftada 3 gün
fenayım yani
bu hafta hiç düzenli yapamadım neden bilmiyorum
yarın başlayacam yine off pazartesi sendromu
kilo almadım ama
yarın yedikleimi de yazarı kızlar
ben de karbonhidrattan uzakdurmaya çalışacam
bırakmadm binbirrenkcm
zayıflayana kadar bırakmaya niyetim yokk kendime v buray çok inanıyorumm

Allah kolaylık versin nurcum
Devam ettiğine sevindim :7:
En azından almamışsın hatalarını göz önünde bulundurarak daha dikkatli olursun canım.

herkese iyi akşamlar...sporumu yapıp geldim..

25 dk slim in 6...
30 dk plates

bu akşam da fırında hamsi buğulama yedim...bol limonlu salata eşliğinde..

yarında zumba yapmayı düşünüyorum...hem dans hem spor...çok eğlenceli görünüyor videolar..bakalım becerebilecek miyim...

merhaba canım
rahatladınız sonunda
snav stresinden dikkat edememen normal
yarın kaldığın yerden devam edersin canımmm
inşallah iyi bi sonuç alırsın
sınavın zor olduğunu söylüyor girenler

senin bölüm neydi...

Haticim senin BKİ kaçtı? Eğer alt limitlerde ise boşuna zorlama bence.
Her insanda en az bulunması gereken yağ miktarı vardır.
Onun altına inmemek için vücut çok direnir zaten risklidir de.:50:

Ben de Hatic'e aynı şeyi söyledim, zaten normal. Zorlaması sağlık sorunlarına da neden olur :50:

kızlar benim boyum 1 62
kilom 58
52 felan benim için ideal kilo normalde

ben o kadarda istemiyorum 55 olsam yeter:)
ama vücudum çok dirençli
daha öncede binbirrenkciim hatırlarsan 8 kiloyu 4 aayda verdim:1::1:
sporu aksattığım zamanda az veriyorum yada hiç veremiyorum
şimdi yoğunlaştım tekrar inşallah b u hafta iyi bi sonuç alırım kızlarrr

merhabalar canım...yaz döneminde yaklaşık iki saat spor yapıyordum...ama şimdi hiç fırsat bulamıyorum...evde üç erkek olunca kendime zaman ayıramıyorum malesef...

sporsuz diyet düşünemiyorum..sen ne tür spor yapıyorsun canım...
merhaba canım
o erkeklerin arkasını toplamakda ekstradan enerji harcaman demek :1:
sporsuz zor oluyor gerçekten
daha önceleri lesli, fıtnıs, aerobik videoları izleyerek yapıyordum
bi ara plates yaptım
şimdi onların karışımı bişey yapıyorum kendi kafama göre
müziğimi açıyorum lesli gibi adımlıyorum ,fitnısı karıştırıyorum araya. ikisi yakın zaten
müzikle dans ediyorum özellikle bel hareketleri felan yapıyorum
Allah ne verdiyse yaniiii
müzük eşliğinde daha iyi oluyor
aynı videoları izlemekten sıkılınca böyle yapıyorum bende:8::8::8:

kızlar benim boyum 1 62
kilom 58
52 felan benim için ideal kilo normalde

ben o kadarda istemiyorum 55 olsam yeter:)
ama vücudum çok dirençli
daha öncede binbirrenkciim hatırlarsan 8 kiloyu 4 aayda verdim:1::1:
sporu aksattığım zamanda az veriyorum yada hiç veremiyorum
şimdi yoğunlaştım tekrar inşallah b u hafta iyi bi sonuç alırım kızlarrr

Boyuna göre ideal kilon 65 ile 48 arasında. Mutlaka 52 olacaksın diye bir kural yok ki :))

Back
X