- 25 Eylül 2010
- 4.705
- 20
- 108
- Konu Sahibi BinbirRenk
- #16.241
Tebrik ederim canımBu hafta kupayı kaçırdın ama sağlık olsun.
Haftaya hedefi büyütmüşsün maşallah.
Yalnız yanlış anlama da araştırmacı olduğun için sormak istiyorum.
Uzmanlar haftada en fazla 1kg. yağdan verilir, gerisi su ve yağdır diyorlar.
3kg. yağdan gitmesinin bildiğin bilimsel bir açıklaması var mı yoksa aman gitsin de nerden olursa olsun mu diyorsun?![]()
Diyetlerin tümünde hatta en sağlıklı olanlarında bile kas kaybı olur. Haftada 1 kg versen de kas kaybının önüne geçemezsin. Kimisi vücuttan sadece su atarsın diyor. Buna da katılmıyorum çünkü yağ hücreleri çok fazla su ihtiva eder. Yani yağ hücreleri yandıkça açığa su da çıkar. Bu da yağ yakarken su da atacağımız anlamına gelir. Ben 3 kilo verdiğimde tamamı yağ olacak demiyorum kesinlikle. Büyük oranda yağ olmakla birlikte doğal olarak su ve biraz da kas gidecek. Kas kaybını minimuma indirmek, sağlıklı kilo vermek tek bir yolla mümkün, o da direnç egzersizleri yapmak yani ağırlık kaldırmak. Bu yapılmadığı sürece kas kaybının önüne geçilemez. Ek olarak, ben protein diyeti yaptığım için yağ kaybının daha fazla olduğuna inanıyorum. Karbonhidratı tamamen kesen diyetler var. Ben bu diyetleri onaylamıyorum çünkü vücutta yağ yakma aktivitesini başlatan karbonhidratlardır. Bir kişi karbonhidratı tamamen keserse etkili bir şekilde kilo veremez. Ama çok karbohidrat alırsa da bunlar direkt yağ olarak depolanır. Bu yüzden karbonhidratı sınırda tutan, besinlerin en doğal ve çiğ şekline yakın tüketimine dayanan, kaliteli protein oranı yüksek, bolca hareket ve gerektiği kadar da direnç egzersizi içeren bir program en idealidir. Verdiğin kiloları geri alma sorunu da yaşam tarzını değiştirmediğin sürece tüm diyetlerin sonunda görülen bir şeydir. Ben diyet yapayım sonra yine istediğimi yer içerim dersen kilo alman kaçınılmaz olacaktır. Bu durumda diyeti ya da diyet esnasında sadece su kaybetmeyi değil de kendini suçlaman gerek :)) İnşallah kendimi anlatabilmişimdir

Son düzenleme: