• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dengesiz Bir Kayınvalide !!!

Her akşam işten eve geldiğinde neden selamını bile almayan kadının yanına uğradığını anlamadım ben. Siz böyle davrandıkça kadın da tepenize çıkmış işte.

kaynanan mı var derdin var dedikleri bu olsa gerek
ogullarını kıskanıyorlar ne hikmetse haklılar mı kendilerince cocugumuz olmadan bilemeyiz
doganın kanunu bu heralde siz takmamaya calısın yapcakta baska bisey yok sanırım:26:
bizimkisi daha beni tanımadan istemiyo beterin beteri var deyin icinizi rahat tutun :34:

Canım ne güzel eşin yanında seni anlıyor. Ya seni anlamayan hep annesini savunan anneci biri olsaydı.
Aranıza mesafenizi koyun fazla da yüz vermeyin. Anladığım kadarıyla üstüne düşünce böyle davranıyor kayınvaliden.
Eğer çıkacak durumunuz varsa taşının, eşinde öyle düşünüyormuş işte.

Böyle ortada birsey yokken trip atan kaynanalara sinir oluyorum
Herseyin iyisini kendileri biliyor sankii
Sizin davranıslarınızda bir yanlış göremedim
Belkide kendince sizden bir davet beklemiştir tatil icin

Son düzenleme:
selamını ver canım alırsa alır almazsa keyfı bılır.esınız de annesının huyunu bıldıgıne gore senınle ılgılı bır sorun yok.salla gıtsın:1:

Tamamen kıskançlığndan atılan bir trip bu boşver kafana takma desemde takılıyor kendimden biliyorum hiç onun seviyesine inme eşin anlıyordur zaten napalım başa gelen çekilir

sen yinede uğra hal hatır sor yaptığı çok saçma ama anne işte atılmaz satılmaz ki
en azından eşin annesinin yanlışının farkında seni anlıyor şanslısın.eğer ayrı eve taşınma şansın varsa orda hiç durma bence kafan rahat olur kaynananın tripleriyle uğraşmazsın:31:

canım bak sen üzgünsün şu an ama maşallah de dilini ısır eşin destek sana. çok az kadın bu desteği alıyor. bu senin yaşadığını yaşayıp, üstüne eşi tarafından "anlayışsızlıkla" suçlanan kadınla dolu buralar.

oğlu ve sen bir ekip olmuşsunuz. maşallah. baktı siz sallamıyorsunuz biraz zorlar, başka taktikler dener, siz hala böyle birlik ve "umursamaz" durursanız vazgeçer diğer geline sarar.

taşınıp gitseniz de diğer oğlu ile yaşıyor sanırım o zaman da siz kötü olabilirsiniz. fevri değil düşünerek alın bu kararınızı.
diğer oğluna gelinine nasıl?

Son düzenleme:
sizin asırı ılgınız kayınvalıdenızı cocuklastırıp sımartmıs .hep daha fazlasını bekleme moduna gırmıs kı trıplerı ondan .aynı apartman da oturup da kayınvalıdesının yanına hıc ugramayan onca gelın var,ama sız her aksam esınızle bırlıkte ne olursa olsun ugramayı ihmal etmemıssınız.bellı kı kayınvalıdenız asırı ılgıden cocuklasmıs.

Aman halinize şükredin yine...ya evdeki gelinin yerinde olsaydınız?

Kadın kapıya anahtarı koymuş...sizde rahat rahat içeri girebiliyorsunuz!

Gelinin özeli falan kalmamış. :1::1::1:

.

insan yaşlandıkca cocuklasır derlerdi bu durum olsa gerek bu.
Hem okurken güldüm hem üzüldüm bence baska bi yere tasınmayın onu da öyle idare edeceksniz işte huyu demekki.
Anne sonucta kabullenmek lazım biraz ilgi istiyo galiba yukarı cıktıgınızda sarılın öpün konusmuyosa ada konusmasın.

öncelikle cvp yazan arkadaşlara teşekkür ederim.ben evlendiğim sırada kayınpederim vefat etti(allah rahmet eylesin) bu durum kayınvalidemi daha da hırçınlaştırdı.yaşı da daha genç 55 yaşında.bize daha fazla sarar oldu.daha öncesinde tanımadığım için eşim öle olmadığını babasının vefatından sonra değiştiğini sölüyo.her akşam çıkmayın demiş bi arkadaş ama öle de olmuyo.bi gün çıkmasak ağlıyıp sızlıyo ondan uzaklaşıcaz diye korkuyo ama yanında olmamız için hiç bi artısı da yok sürekli tersler.bi arkadaş da gidin sarılın öpün demiş ama nerde anneler gününde bile elini öptürtmez heleki hediye alim desen başında parçalar çok ters bi kadın bayramlarda bile anneme gittiğimde trip atar o derece aştı kadın hani oğlu biz tarafa gidiyo diye yapıyo dicem ama normal zamanda ben tek gidip geldiğimde de aynı tripler var.eşim normalde annecidir.bu zamana kadar yani kaynım evlenip o eve gelin gelene kdr ben ne çektiğimi allah bilir.o yüzden o kızı da üzülüyorum.gerçi gördüğüm kadarıyla ona fazla sarmıyo.ama içlerini bilemem tabi.eşim artık çıkmıcam dedi.bende boşver çık annen sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz dedim.şimdi çıkıyo balkonda yarım saat oturuyo sonra evimize iniyo.bende işten geldikten sonra çıkıyom 15 dk oturup aşağı iniyom.ama bununda kokusu çıkcak eminim herşeyini görümceme anlatır o da eşime.ne zmn böle olsa eşim altan almaz çünkü anası haksız yere trip atıyo eşimde konuşmaz.kaynanamda görümceme anlatır geliyolar 5 dk oturup gidiyolar hiç konuşmuyolar der ağlar o da eşime anlatır sonra zamanla yumuşarlar.ama arada olan bana olur.çünkü oğlun sonuçta bi yerden sonra hatanı unutur devam eder ama ben unutamıyorum kalbimde yara açıyo ve artık kadını gördüğüm zmn içimde nefret belirmeye bşlıyo.başka ev alma durumumuz yok şuan kiraya hiç gidemeyiz intihar eder kendini.ama ev alırsak bşy diyemez ona da 2 sene fln var.

Aman halinize şükredin yine...ya evdeki gelinin yerinde olsaydınız?

Kadın kapıya anahtarı koymuş...sizde rahat rahat içeri girebiliyorsunuz!

Gelinin özeli falan kalmamış. :1::1::1:

.

zaten ben baştan hep diyodum onun yanına gelicek geline allah peygamber sabrı versin.ve eltimde daha yeni ama çok iyi birisi.ben baştan eşimle konuştum bak şuan kardeşin bekar annenin yanına istediğin gibi çıkabiliyosun.ama evlendikten sonra halini çıkmanıza dikkat edin annenle konuş artık o bize insin o kızın da bi özeli var sonuçta her an kim gelcek kim gitcek diken üstünde oturuyo.eşimde konuşmuş ve kayananamın verdiği cvp:burası bmnm evim oğullarım kızlarım istediği zaman gelicek ona(eltime) laf düşmez bu zihniyetteki bi kadından ne beklersiniz ki.bnm babaannem de yengemle kalıyo ama babam pek nadir çıkar yanına hep babaannem inerdi bize.bence böle olması gerekiyo.ve bize inmek zoruna gidiyo ben mi sizin ayağınıza gelcem diyo.o kadar tuhaf enteresan huyları var ki ben bile yazdığımı okuyunca dehşete düşüyorum.

avarecigim biz türk milleti bir yandan modern ve cagdas yasamak isterken öte yandan eskiden kalmis adetlerimizi sürdürdügümüz icin tabiki problemler yasamamiz kacinilmaz.
Söyleki, kayinvaliden Avrupa`da yasamis bir kadin olsaydi, yani bir iskocyali veya her neyse, bu kadinin bir meslegi olacakti illaki, cünkü mesleksiz insan yok Avrupa`da, yani sabah isine gidecek, aksam evine gelecekti.
2. bu kadin esi 55 yasinda ölmüs ama arkasinda gidip cocuklarina yük olmazdi, cünkü özgürdür, kendi evi olacakti ve kizlari, ogullari istedigi zaman görüseceklerdi.
3. okumus ve meslek sahibi olan insanlar tabiki daha cok modern, daha cok cagdas yani cocuklarinin mutlulugunu paylasmayi bilecektir.
Simdi ama biz TÜRKIYE`de yasiyoruz ve biz türklerde aile apartmani diye birseyler cikarmislar yani herkes hurraaaa bir apartmanda yasiyor.
Ikncisi bizde kadinlar köreltiliyor yani basi kapatiliyor, okutulmuyor, meslek yaptirilimiyor kiz cocuklarina, cünkü biz Türklerin düsüncesiyle gerek yok, kadinin birsey yapmasina zira kocasi var.
Bence sen bu toplumdan cok sey bekliyorsun. Sikayetini kaynana degilde bu topluma yapsan daha dogru olur.
Adil olalim ve realist olalim, biz Türkler bu kafamizi degistirmedikce, yani ileriye dogru gitmedikce, cagdas modern olmadikca daha cok kaynanalar bizim hayatimizda olacaklar.
Ama sucu kaynanada bulmuyorum, bu kaynana bu toplumun bir icati, yani kadin dul 55 yasinda ve ne yapacak sabahtan aksama kadar her zaman? Is yok güc yok, hayatinda zerre kadar baska birsey yapmamis, sadece cocuklarini büyütmüs, evini temizlemis, yemek yapmis.
Tabiki alinacak, naz yapacak, küsecek, cünkü bu kadin hic bir zaman kendi ayaklari üzerinde durmayi ögrenmemiski, yani toplum ögretmemiski, tabiki sizlere yük olacak.
Zaten okumus kültürlü bir kadin olsa sizlere ihtiyac bile duymaz, daha yasi 55 o kadar gencki.
Ama su lafini begenmedim dengesiiz kayinvalidem basligi hic sana yakismamis, cünkü gercekten akilli birisine benziyorsun.
Biraz empati yap bakalim, sen kayinvalidenin yerinde olsaydi nasil olurdun?
Dilerim gelecekteki nesil bu gibi seyler yasamaz....Ama biz kadinlar egitimimize, gelecegimize, meslegimize önem vermedikce, her zaman gelinlere muhtac olacagimizi simdiden söyleyebilirim......:58:
Seni cok iyi anliyorum ve cokda haklisin ama suc kaynanda degil asil senin isyan ettigin bu toplumun kurallari.

avarecigim biz türk milleti bir yandan modern ve cagdas yasamak isterken öte yandan eskiden kalmis adetlerimizi sürdürdügümüz icin tabiki problemler yasamamiz kacinilmaz.
Söyleki, kayinvaliden Avrupa`da yasamis bir kadin olsaydi, yani bir iskocyali veya her neyse, bu kadinin bir meslegi olacakti illaki, cünkü mesleksiz insan yok Avrupa`da, yani sabah isine gidecek, aksam evine gelecekti.
2. bu kadin esi 55 yasinda ölmüs ama arkasinda gidip cocuklarina yük olmazdi, cünkü özgürdür, kendi evi olacakti ve kizlari, ogullari istedigi zaman görüseceklerdi.
3. okumus ve meslek sahibi olan insanlar tabiki daha cok modern, daha cok cagdas yani cocuklarinin mutlulugunu paylasmayi bilecektir.
Simdi ama biz TÜRKIYE`de yasiyoruz ve biz türklerde aile apartmani diye birseyler cikarmislar yani herkes hurraaaa bir apartmanda yasiyor.
Ikncisi bizde kadinlar köreltiliyor yani basi kapatiliyor, okutulmuyor, meslek yaptirilimiyor kiz cocuklarina, cünkü biz Türklerin düsüncesiyle gerek yok, kadinin birsey yapmasina zira kocasi var.
Bence sen bu toplumdan cok sey bekliyorsun. Sikayetini kaynana degilde bu topluma yapsan daha dogru olur.
Adil olalim ve realist olalim, biz Türkler bu kafamizi degistirmedikce, yani ileriye dogru gitmedikce, cagdas modern olmadikca daha cok kaynanalar bizim hayatimizda olacaklar.
Ama sucu kaynanada bulmuyorum, bu kaynana bu toplumun bir icati, yani kadin dul 55 yasinda ve ne yapacak sabahtan aksama kadar her zaman? Is yok güc yok, hayatinda zerre kadar baska birsey yapmamis, sadece cocuklarini büyütmüs, evini temizlemis, yemek yapmis.
Tabiki alinacak, naz yapacak, küsecek, cünkü bu kadin hic bir zaman kendi ayaklari üzerinde durmayi ögrenmemiski, yani toplum ögretmemiski, tabiki sizlere yük olacak.
Zaten okumus kültürlü bir kadin olsa sizlere ihtiyac bile duymaz, daha yasi 55 o kadar gencki.
Ama su lafini begenmedim dengesiiz kayinvalidem basligi hic sana yakismamis, cünkü gercekten akilli birisine benziyorsun.
Biraz empati yap bakalim, sen kayinvalidenin yerinde olsaydi nasil olurdun?
Dilerim gelecekteki nesil bu gibi seyler yasamaz....Ama biz kadinlar egitimimize, gelecegimize, meslegimize önem vermedikce, her zaman gelinlere muhtac olacagimizi simdiden söyleyebilirim......:58:
Seni cok iyi anliyorum ve cokda haklisin ama suc kaynanda degil asil senin isyan ettigin bu toplumun kurallari.

canım yaazdıkların haklı ama ben hem başı kapalı hem okumuş hem de meslek sahibi çalışan bi bayanım.bu kaynana gelin görümce muhabbetleri kalkmaz gittikçe avrupalaşıyoruz.belki bi zaman sonra kalkar ama onu da torunlarımız görür heralde.empati kuruyorum ben onun yerinde olsam çocuklarım mutlu olsnlar huzurlu olsunlar isterim heleki beni bu kdr önemsiyolar sürekli yanımdalarsa oohh deymeyin keyfime ama bnm kaynanam bununla tatmin olmuyo.anca yaşayan anlar sen ya evli deilsin ya da kaynanadan çok uzaktasın ve ayda senede bi görüşüyosn.aile apartmanı kültürüne bende karşıyım elimden geldiğince saygımda kusur etmiyorum bi kere sesimi yükseltmiyorum alınır kırılır diye.ama onun yapıtığına bak ister istemez zoruma gidiyo.dengesiz dememdeki amaç ise napıcağı belli olmadığı için o kelimeyi kullandım hakaret amaçlı değil.

ahh tatlım işin zor o zman demekki eşinin ölümünden sonra böyle oldu,yazık yasıda gencmiş daha.Hiç torunu var mı peki.

ahh tatlım işin zor o zman demekki eşinin ölümünden sonra böyle oldu,yazık yasıda gencmiş daha.Hiç torunu var mı peki.

11 tane torunu var :1: ve ilk torunu benle yaşıt :1: çok küçük yaşta evlenmiş 13-14 yaşında fln e kızıda erken evlenmiş nerdeyse kızıyla beraber doğurmuşlar küçük kaynımla torunu arasında pek de bi yaş farkı yok.ama kayınpederim yaşlıydı aralarında 15 yaş vardı.yani 70 yaşındaydı adam.

SEN VAZİFENİ YAP CANIM;

Selamını esirgeme...

hem eşinin gözünde de yücelirsin....

kayınvalidende çocuk gibi küsedursun....

Back
X