Dengeyi tutturamamak

applecider

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
32
37
88
Merhaba,
İlk defa konu açıyorum, biraz köşeye sıkışmış hissediyorum bu aralar.
Üç senelik evliyim, eşimle sorunları konuşur hallederiz bir şekilde. Sıkıntım şu aralar görümcem. Görümcem yazlıktan en yakın arkadaşlarımdandı, yıllar sonra düğününde eşimle tanıştık. Bir kaç sene sonra da biz evlendik. Genel olarak aramızda iyidir aslında ama son dönem benim içimi yiyen bir şey yaşıyorum. Sigara.
Ben 5 yıl önce bırakmıştım. 6 ay önce geri başladım. Tekrar bırakmaya çalışıyoruz eşimle. Zorlanıyorum. Memlekete gelmeden önce eşim ve ben elektronik sigara ve nikotin bantlarıyla idare ediyorduk.
Bu arada görümcem hamile. O da hamilelik nedeniyle bırakmıştı. 2 ay önce görüntülü konuşurken içtiğini farkettik. Doktoru günde 3 e kadar içebilirsin stres yapma demiş. Buraya kadar yine sorun yok kendi tercihi dedim. Eşi iş dolayısıyla bir süre yurt dışına gitti. Nerdeyse bütün hamileliği yalnız geçirdi kızcağız. Stres olabilir anlıyorum. Şimdi hep beraber memlekette toplandık. Normalde ya eşimin ailesinde ya da benim ailemin yanında kalırdık. Yalnız kalmasın diye onun evinde kalıyoruz. Sorun şu ki sigara mevzusu yüzünden kavga edip duruyoruz. Ben tekrar başladığım ve bırakamaya çalıştığım için çok stresliyim. Görümcemse bana sürekli ben zaten sizle içiyorum sadece diyor. Günde 3 tane diyor ama sabah aldığım paket bir sonraki sabah bitmiş oluyor, saymadım ama yarım paketi o içmiş gibi oluyor ki eşimin paketten de eksiliyormuş. Ben erken yatıyorum, o sıcaktan ve hamilelikten uyuyamıyormuş. Sabah boş paketle karşılaşıyorum. Geçen ctesi annemlere gidip pazar akşamı döndük. Yine sigara istedi, bende tedarikçisi olmaktan memnun olmadığımı söyledim. Kişisel tercih sana kalmadı benim sağlığım. 4 gündür sigara içmiyorum zaten dedi. Oysaki cuma akşamı beraber içmiştik.Bana pazar akşamı bu şekilde bağırdı. Evet onun sağlığı kimse istemeden bişey yaptıramam. Rahatsız olduğum durum yalan söylemesi Ve her seferinde sizle içiyorum zaten demesi. Sorumluluğu benim üstüme attığını hissediyorum.
Bunun dışında tamam bugün paket almayalım diye eşimle karar veriyoruz. Bir bakıyorum eşim bakkala gitmiş. Çok rica etti söylendi aldım bi paket napıyım diyo. Biz almadan işlerimiz için çıktığımızda mesaj atıyor, ya da siz dışarda içersiniz şimdi diyor.
Diğer taraftan aman hamile yorulmasın diye her işine koşturup yemeğini yaparken sigara içme gibi uyarılara bağırması sinirimi bozuyor.
Bırakmanın en kolay yöntem olduğunu biliyorum. Ama 3 tane tiryaki birbirimizi gaza getirip duruyoruz. Herkeste aman siz yanındasınıziçimiz rahat diyip duruyor. Ve ben bu sözler altında ezildiğimi hissediyorum. Çok arada kalmış hissediyorum. İletişim kuramıyorum ve Yaklaşık iki ay daha burdayız kaçacak yerim yok. Hanımlar lütfen yardım edin, güzel bir öneride bulunun. Şimdiden teşekkürler.

Karnındaki bebeğin ne günahı var da paket paket sigara içiyor. Madem içiyor ve tiryaki neden hamile kalıyor. O bebeğe zarar verme hakkını ona kim veriyor?. Sizde madem alıyorsunuz paketlerinizi saklayın. Tetikliyorsunuz madem evde icmeyin. Diyecek birşey bulamadım bebeğe yazık ya..

Karnındaki bebeğe o kadar üzüldüm ki anlatamam resmen içim ezildi. Koca koca insanlara bu durumun sonuçlarını anlatacak değilim zaten bizzat da yaşayıp göreceksiniz . Devlet hastanelerinde bile sigara bıraktırma polikliniği var. Gidip uzmanlarından destek alın.
Ben de hamileyken eşim hiç yanımızda olamadı doğum yaptım oğlum şuan 10 aylık ama babası toplamda iki ay bile görmedi yani hem hamilelikte yalnızdım hem yetiştirirken ama bebekten nefret edercesine de sigara içmedim. Belli ki istenmeyen bir bebek Allah kolaylık versin zor

Bende çok çok çok denemeler baskılara rağmen 1500.kez bırakmaya karar verdim ve bıraktım. 1.5 ay oldu şükürler olsun sizi çok iyi anlıyorum içmek istemeyip sıyrılamamak çok zor.. Ama hem hormonları tavan yapmış hemde yalnızlıktan bunalmış bir kadına hamile kalabilmeyi bilen aklı yerinde bir kadına boşverin akıl vermeyin. Ben sizi anlıyorum ama boşverin. Eden kendine eder sen Allah katında yapacağını yapmışsın.
Bu sizin için fırsat olabilir biz bırakmaya çalışıyoruz bugün paket almadık deyin ve almayın 1 2 gün belki bu vesile olur size.
Herkes içinde sürekli yanan bir sigara oluyor evde o yaktı diye sen yakıyorsun sen yaktın diye o.... Kısır döngü.

İstenmeyen bir bebek değil. Bilemiyorum ben her gün kendime ve iradesizliğime kızıyorum. Paket almama konusunda yanında içmeme konusunda haklısınız. Her bıraktık almıyoruz dediğimizde bi anda bi olay patlak veriyor.
Psikoloğumla şu ara görüşemiyorum. Çözümsüz kaldım, sanırım bir kliniğe gidip yardım almalıyım.
Kendi sorunum dışında 2 kişinin daha sigarayı bırakmasının sorumluluğunu hissediyor gibiyim. Onların sorumluluğuyla beraber ağır geliyor.

Bende çok çok çok denemeler baskılara rağmen 1500.kez bırakmaya karar verdim ve bıraktım. 1.5 ay oldu şükürler olsun sizi çok iyi anlıyorum içmek istemeyip sıyrılamamak çok zor.. Ama hem hormonları tavan yapmış hemde yalnızlıktan bunalmış bir kadına hamile kalabilmeyi bilen aklı yerinde bir kadına boşverin akıl vermeyin. Ben sizi anlıyorum ama boşverin. Eden kendine eder sen Allah katında yapacağını yapmışsın.
Bu sizin için fırsat olabilir biz bırakmaya çalışıyoruz bugün paket almadık deyin ve almayın 1 2 gün belki bu vesile olur size.
Herkes içinde sürekli yanan bir sigara oluyor evde o yaktı diye sen yakıyorsun sen yaktın diye o.... Kısır döngü.
Evet bu kısır döngüye girdik. Bugun işlerim için çıkınca paket almayacağım. Bir sürede kendi ailemin yanında kalmak istiyorum. Orda içmiyoruz. Ama burda yalnız bırakmaya da kıyamıyorum.

Ah! dedim :KK43:

Ben bundan yıllar önce, sigarayı büyük zorluklarla bıraktım.
Burada pek çok üyenin yaşından da uzun yıllardır içiyordum.
Bıraktım, bir kaç ay geçti.

Hayatımın en ama en mutlu dönemiydi. Gözümü, yeni ve varlığını daha önce bilmediğim bir hayata açmış gibiydim.

Bir gün bir nedenle, kapalı bir yerde aynı masada, fosur fosur sigara içen iki insanla saatlerce oturmak zorunda kaldım.
Amaaan ne olacak, yak bir tane, zaten aylardır içmiyorsun dediler, ben yakmadıkça onlar yaktılar.
İkisi de beni çok seven insanlardı, ikisi de bırakmak isteyen ve bırakamayan insanlardı. Beni alkışlamışlardı.
Bazı bağımlıların, bilinç altı bir dürtüyle, bırakanı tekrar kendi kamplarına çekmek istediklerini, o zaman bilmiyordum.
Bağımlılarla çalışan bir arkadaşım bunu bana söylediğinde çok geçti artık :/
Bugünkü aklım olsa, o masadan koşarak kaçarım. Nazik olmaya çalışıyordum kendimce, gafletmiş meğerse.

O gün onlarla içmedim, ertesi gün de içmedim, ama kafamda dönmeye devam etti, üçüncü gün ilk sigaramı yaktım.
Halâ içiyorum.
Yeniden bırakmaya cesaretim yok.

Bağımlısınız. Bunu sakın unutmayın. Sizin, görümcenizi taşıyacak gücünüz yok. Gücünüz ancak kendi savaşınıza yeter.
Görümcenizin sözde bırakma niyetindeki samimiyetsizlik ortada. Hamile bir kadın ve halâ, hem de içtiği miktarı gizleyerek içiyor. Kaldı ki, bu onun hikayesi, onun hayatı. Sizinkiyle ortak bir çizgide gitmiyorsa, gitmiyordur.

Ne yapın yapın kendinizi ve eşinizi kurtarın derim ben.
Görümcenizi görümceniz olarak değil, sizi de sabote eden bir diğer bağımlı olarak görün. Gerçekte de durum bu zaten.

Son düzenleme:

Hayatımın en ama en mutlu dönemiydi. Gözümü, yeni ve varlığını daha önce bilmediğim bir hayata açmış gibiydim.

Bir gün bir nedenle, kapalı bir yerde aynı masada, fosur fosur sigara içen iki insanla saatlerce oturmak zorunda kaldım.
Amaaan ne olacak, yak bir tane, zaten aylardır içmiyorsun dediler, ben yakmadıkça onlar yaktılar.
İkisi de beni çok seven insanlardı, ikisi de bırakmak isteyen ve bırakamayan insanlardı. Beni alkışlamışlardı.
Bazı bağımlıların, bilinç altı bir dürtüyle, bırakanı tekrar kendi kamplarına çekmek istediklerini, o zaman bilmiyordum.
Bugünkü aklım olsa, o masadan koşarak kaçarım. Nazik olmaya çalışıyordum kendimce, gafletmiş meğerse.

O gün onlarla içmedim, ertesi gün de içmedim, ama kafamda dönmeye devam etti, üçüncü gün ilk sigaramı yaktım.
Halâ içiyorum.

Bağımlısınız. Bunu sakın unutmayın. Sizin, görümcenizi taşıyacak gücünüz yok. Gücünüz ancak kendi savaşınıza yeter.
Görümcenizin sözde bırakma niyetindeki samimiyetsizlik ortada. Hamile bir kadın ve halâ, hem de içtiği miktarı gizleyerek içiyor. Kaldı ki, bu onun hikayesi, onun hayatı. Sizinkiyle ortak bir çizgide gitmiyorsa, gitmiyordur.

Görümcenizi görümceniz olarak değil, sizi de sabote eden bir diğer bağımlı olarak görün. Gerçekte de durum bu zaten.
Bağımlılık çok zor. Benim bırakma nedenim bir şeye bağımlı olmanın verdiği rahatsızlıktı ilk başta. Pandemide dengem şaştı sanırım kendimde güç bulamıyorum.
Yazınızı okuyunca dank etti. Ben nasılsa bırakırım diye bağımlı olduğumu unuttum.
Eşim uyanınca bir çözüm bulmamız gerektiğini söyleyeceğim. Psikoloğumla konuşamayınca burayı yazayım demiştim ama farkettim ki ben ondan da saklamışım. Ben içmiyorken eşim de çok az içiyordu ev kokmasın diye. Kendimi toplayıp kararlı olmam lazım. İradesizim düşüncesi canımı çok yakıyor. Kendimi taşıyamazken başkalarını taşımaya çalışmakta zorladı sanırım. 3 ten beri uyanığım ki ben 8 saat deliksiz uyurum.
Daha önce allen carrın kitabıyla bırakmıştım. Şimdi tekrar dönüp okumaya elim varmıyor. Bugun kendimi zorlayıp başlayacağım artık. Başka önerilesi olan işe yaramış bir yöntem deneyen varsa önerileri açığım. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Merhaba,
Üç senelik evliyim, eşimle sorunları konuşur hallederiz bir şekilde. Sıkıntım şu aralar görümcem. Görümcem yazlıktan en yakın arkadaşlarımdandı, yıllar sonra düğününde eşimle tanıştık. Bir kaç sene sonra da biz evlendik. Genel olarak aramızda iyidir aslında ama son dönem benim içimi yiyen bir şey yaşıyorum. Sigara.
Ben 5 yıl önce bırakmıştım. 6 ay önce geri başladım. Tekrar bırakmaya çalışıyoruz eşimle. Zorlanıyorum. Memlekete gelmeden önce eşim ve ben elektronik sigara ve nikotin bantlarıyla idare ediyorduk.
Bu arada görümcem hamile. O da hamilelik nedeniyle bırakmıştı. 2 ay önce görüntülü konuşurken içtiğini farkettik. Doktoru günde 3 e kadar içebilirsin stres yapma demiş. Buraya kadar yine sorun yok kendi tercihi dedim. Eşi iş dolayısıyla bir süre yurt dışına gitti. Nerdeyse bütün hamileliği yalnız geçirdi kızcağız. Stres olabilir anlıyorum. Şimdi hep beraber memlekette toplandık. Normalde ya eşimin ailesinde ya da benim ailemin yanında kalırdık. Yalnız kalmasın diye onun evinde kalıyoruz. Sorun şu ki sigara mevzusu yüzünden kavga edip duruyoruz. Ben tekrar başladığım ve bırakamaya çalıştığım için çok stresliyim. Görümcemse bana sürekli ben zaten sizle içiyorum sadece diyor. Günde 3 tane diyor ama sabah aldığım paket bir sonraki sabah bitmiş oluyor, saymadım ama yarım paketi o içmiş gibi oluyor ki eşimin paketten de eksiliyormuş. Ben erken yatıyorum, o sıcaktan ve hamilelikten uyuyamıyormuş. Sabah boş paketle karşılaşıyorum. Geçen ctesi annemlere gidip pazar akşamı döndük. Yine sigara istedi, bende tedarikçisi olmaktan memnun olmadığımı söyledim. Kişisel tercih sana kalmadı benim sağlığım. 4 gündür sigara içmiyorum zaten dedi. Oysaki cuma akşamı beraber içmiştik.Bana pazar akşamı bu şekilde bağırdı. Evet onun sağlığı kimse istemeden bişey yaptıramam. Rahatsız olduğum durum yalan söylemesi Ve her seferinde sizle içiyorum zaten demesi. Sorumluluğu benim üstüme attığını hissediyorum.
Bunun dışında tamam bugün paket almayalım diye eşimle karar veriyoruz. Bir bakıyorum eşim bakkala gitmiş. Çok rica etti söylendi aldım bi paket napıyım diyo. Biz almadan işlerimiz için çıktığımızda mesaj atıyor, ya da siz dışarda içersiniz şimdi diyor.
Diğer taraftan aman hamile yorulmasın diye her işine koşturup yemeğini yaparken sigara içme gibi uyarılara bağırması sinirimi bozuyor.
Bırakmanın en kolay yöntem olduğunu biliyorum. Ama 3 tane tiryaki birbirimizi gaza getirip duruyoruz. Herkeste aman siz yanındasınıziçimiz rahat diyip duruyor. Ve ben bu sözler altında ezildiğimi hissediyorum. Çok arada kalmış hissediyorum. İletişim kuramıyorum ve Yaklaşık iki ay daha burdayız kaçacak yerim yok. Hanımlar lütfen yardım edin, güzel bir öneride bulunun. Şimdiden teşekkürler.
Ne kadar bilinçsizce davranıyor ve farkında bile değil.. sizde almayın içecekseniz dışarıda için.. Alıyorsa gidip kendi alsın

Hamileliğin de Sigarayı fosur fosur içen bir arkadaşım 3 ay önce ikizlerin den birini kaybetti bebeğinin dışı bebek görünümünde ama iç organlarının hiç biri gelişmemişti yemek borusu nefes borusu dahil öbür bebeğine de kalıcı hasarları var toplamaya çalısıyo gözleri bile şaşı lütfen bu yazdıklarımı görümcenize iletin bebek için içmesin lütfen

Tiryakiler için çok zor ,benim eski görümce de içiyordu hamileyken,üstelik hastaneye yanına gittigimizde eski eş ablasına sigara verince napıyorsun sen dedim,hamile kadına sigara mi verilir ,üstelik doğurdu ,doğuracak, iki kardeş hiç umursamayinca bana söz düşmedi, ama çok üzülüyordum bebeğe,stresli bi hamilelikti üstelik, çok şükür sağlıklı doğdu ama bebek ama bu hakli olduklarını göstermez tabi.

Daha fazla ortak olmayın bu işe .İlla içecekse gitsin kendi alsin paketi .Ya keşke sistem olsa da böyle yapan anne adaylarını bir yere ihbar edebilsek.

Size gelince sigarayı birakmak zor ama inanın imkansız değil .Azaltma şeklinde değil de bir den bırakmak en doğrusu ilk bir kaç gün zor sonrası alışıyorsunuz

Uzun zaman boyunca sağlam bir tiryaki iken bir anda kafama esti ve bıraktım.2.5 yıla doğru gidiyorum .Şimdi kokusundan midem bulaniyor o derece :)

Hamileliğin de Sigarayı fosur fosur içen bir arkadaşım 3 ay önce ikizlerin den birini kaybetti bebeğinin dışı bebek görünümünde ama iç organlarının hiç biri gelişmemişti yemek borusu nefes borusu dahil öbür bebeğine de kalıcı hasarları var toplamaya çalısıyo gözleri bile şaşı lütfen bu yazdıklarımı görümcenize iletin bebek için içmesin lütfen

Bunlar sigara yüzünden mi oldu

Siz paket almayın. Ona da vermeyin. Olan paketleri de saklayın. Yanında içmeyin. İlla içecekse gitsin kendi alsın. Bunu da açıklayın, biz yeğenimizin zarar görmesine ortak olmak istemiyoruz. Sorumluluk duymak istemiyoruz diye. Allah korusun yarın bir gün bebekte bir sorun olur. Kendi kendinizi yer bitirirsiniz. Siz varken içtim ondan oldu der. O yüzden kendi haline bırakın.

Şimdi işlerimizi dolayısyla dışarı çıkacağız. Akşama kadar eşimle konuşup bir çözüm bulmamız gerektiğini söyledim hak verdi. Akşama kadar bir çözüm üreteceğiz artık

Paket almayın neden alıyorsunuz?
Israr ediyorsa ediyor ne yani.
Koskoca insanlar bu kadar da iradesiz olunmazki
Bebeği düşünen biri yok mu aranızda. Yazık değil mi ama yaa. Hiç mi birşey başarmamış bu kadın hayatında. Bebeğim var içmeyeceğim diyemiyor mu, yok artık yaaa bu kadarını anlamak mümkün değil.
Sanki madde bağımlısı gibi krizlere girercesine bir sigara tutturmuşsunuz evde hep birlikte. Siz bari yapmayın, almayın, bebek için yapın bunu.Yazık günah.

Merhaba,
kavga edilecek bişi yok ki! siz içmeyecekseniz içmeyin, irade böyle bişi... her zaman çevrenizde sigara içen birileri olur... içecekseniz de için.. kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz. 3 ay sonra bırakırsınız yada 5 ay.. kime ne?
bebeğe zararı konusunda katılıyorum. bence de doğru değil. ama onun tercihi... kazık kadar kadın.. çocuğunun sağlığını o düşünmeli... siz düşünseniz bile yaptırım yapma hakkınız yok..güzelce 1 kez konuştuysanız biter gider.. gunahı onun boynuna.. doktor da ilginç 3 kez içebilirsin nasıl birrşey.. benim doktorum 24. haftasında hala sigara içiyor diye hastasına gelme dedi.. başkası doğurtsun sen beni dinlemiyorsun dedi mesela... ama sonuç itibariyle gizli gizli yine içer. o yüzden karışmayın. size ne!
paketleri ayırın. siz ayrı için.. o da içecekse ayrı içsin... yada siz içmeyin bırakın o nasıl istiyorsa yapsın. içecekse yine içer sonuçta...

Son düzenleme:
Benim dışımda umursayan da yok sanırım. Kendi kendimi yediğimle kaldım. Eşi stres olacağına içsin dedi. Doktor olan kuzeni bişey olmaz dedi. Ne yapayım artık. Ben içmiyorum bu akşamdan beri onlar naparsa yapsın. Dayanamıcam bu strese vicdan azabına en azından kendimi kurtarayım. Eşime de dedim artık bırakıyorum yardımcı ol lütfen benim yanımda içme en azından. Benden saklar alsa bile.
Kendini çocuğunu düşünmeyeni ben ne kadar düşünebilirim. Benden çıksın bu vebal yeter. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yazık ya bebeğe :( Benim teyzem de hamileyken içki içiyordu, eniştemden gizli ama. Eniştem doktor çünkü, ne kadar zararlı olduğunu zaten en iyi bilenlerden biri. Bir gün eniştem farketti, küplere bindi haklı olarak. Teyzem de korkudan bıraktı. Şimdi çocuğu büyüdü artık, çok şükür sağlıklı. Ama şimdi diyor ki ben ne kadar yanlış yapmışım iyiki kocam farketmiş de engel olmuş, ya çocuğumun sağlığında bir sorun olsaydı.

Halâ içiyorum.

Bağımlılık çok zor. Benim bırakma nedenim bir şeye bağımlı olmanın verdiği rahatsızlıktı ilk başta. Pandemide dengem şaştı sanırım kendimde güç bulamıyorum.
Yazınızı okuyunca dank etti. Ben nasılsa bırakırım diye bağımlı olduğumu unuttum.
Eşim uyanınca bir çözüm bulmamız gerektiğini söyleyeceğim. Psikoloğumla konuşamayınca burayı yazayım demiştim ama farkettim ki ben ondan da saklamışım. Ben içmiyorken eşim de çok az içiyordu ev kokmasın diye. Kendimi toplayıp kararlı olmam lazım. İradesizim düşüncesi canımı çok yakıyor. Kendimi taşıyamazken başkalarını taşımaya çalışmakta zorladı sanırım. 3 ten beri uyanığım ki ben 8 saat deliksiz uyurum.
Daha önce allen carrın kitabıyla bırakmıştım. Şimdi tekrar dönüp okumaya elim varmıyor. Bugun kendimi zorlayıp başlayacağım artık. Başka önerilesi olan işe yaramış bir yöntem deneyen varsa önerileri açığım. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Ben bu yazışmadan sonra, çok düşündüm.
Bugün 16. gün.
İçmedim.
Size yazmak için 15 gün dolsun, bir göreyim diye bekledim.

Bırakmama, bu yazışma vesile oldu.

Size teşekkür etmek istedim.
:KK200:

Back
X