Sabahtan beri etkisinden kurtulamadığım bir rüyayla dolanıyorum evin içinde. Parça parça baktığımda bazı kısımları güzelken bazı kısımları için aynı şeyi söyleyemiyorum. Bu rüyaya bütünüyle bir anlam yükleyebilecek olan var mı?
Çok berrak, her bir kum tanesinin görüldüğü bir deniz kenarına oturmuş dalgaların köpüklerini izliyordum. Ellerimi suya soktuğumda sol elimde bulunan tektaş yüzüğün (evliyim) taş kısmının koptuğunu ve yüzüğün parmağımdan çıktığını gördüm. Su o kadar berraktı ki düşen yüzüğü hemen gördüm ve parmağıma geri taktım. Taş kısmı suyun içinde parlıyordu. Onu da elime aldım ama içine bir örümcek girmişti. Suda yıkayarak o örümceğin ölmeden çıkmasını sağladım. Örümcek hala yaşıyordu ama taş temizlenmiş ve parlıyordu. Üzerinde ufacık bir toz, leke hiçbir şey kalmamıştı. Yeni alındığı halinden bile daha iyiydi. Taşı da tekrar yüzüğe yapıştırmak için elime aldım ve o sırada uyandım.
Deniz, parlayan taş falan iyi şeylere işaret ederken örümcek, taşın kırılması gibi şeyler için güzel anlamlar bulamadım. Normalde rüyalardan çok etkilenen biri değilim ama bu rüyanın etkisinden çıkamıyorum.