• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Denklik meselesi

Maaşını bilmiyorum tabi ki. Açıkçası maaş da kriterim olmadı ama yabancı dilim de var. Karşıdaki kişinin de vardı. Özel kuvvetteydi çünkü. Önemi kalmadı zaten benim için bitti tamamen
Mantıklı bir seçim olmuş.
Meslektasim olarak en kötü kendin gibi mühendis birisi olsun derim.

Kusura bakmayın ama gocunabilecegim bir statüde değilsiniz. Türkiye'deki akademisyen profilindeki seçimlerin nasıl yapıldığını bende az çok biliyorum.

Yurtdışında çalışmış bir mühendis olarak (Almanya & İngiltere ve Amerika), insanların kimleri ise aldığını gayet biliyorum.
Ben liyakatli olanlardanım. Babişko asuman değilim. Çirkin önyargınızı size iade ediyorum. Yurtdışı tecrübesi özgüveninize hiç Hizmet etmemiş olacak ki gelip burada
yaranıza tuz basılmışcasına yorum döşüyorsunuz. Yazık.

Herkese merhabalar. Beni yaklaşık 3 senedir seven birisi var. O kadar değerli hissettiriyor ki hatta bi kere moralim bozuk diye bana çiçek yolladı sevgili bile olmamamıza rağmen. Ne zaman engellesem farklı bir hesap açtı rahatsız etmeden mesaj attı. Ancak mesele şu ki ben yüksek lisans mezunuyum ve bilgisayar mühendisiyim. O ise önlisans mezunu bir astsubay. Eğitim olarak asla denk değiliz diğer kalan her şey denk. İyi kalpli birisi tabi ki Allah bilir ama iyi bir baba iyi bir eş olabilecek birisi. Sizce görüşmeli miyim? Bi de asker olduğu için sürekli göreve gidiyor bunu da göze alamıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum 😔
sen engellediğin halde başka hesaplardan yazması taciz bana göre
hem niye engelledin o kadar düzgün biri ise

Herkese merhabalar. Beni yaklaşık 3 senedir seven birisi var. O kadar değerli hissettiriyor ki hatta bi kere moralim bozuk diye bana çiçek yolladı sevgili bile olmamamıza rağmen. Ne zaman engellesem farklı bir hesap açtı rahatsız etmeden mesaj attı. Ancak mesele şu ki ben yüksek lisans mezunuyum ve bilgisayar mühendisiyim. O ise önlisans mezunu bir astsubay. Eğitim olarak asla denk değiliz diğer kalan her şey denk. İyi kalpli birisi tabi ki Allah bilir ama iyi bir baba iyi bir eş olabilecek birisi. Sizce görüşmeli miyim? Bi de asker olduğu için sürekli göreve gidiyor bunu da göze alamıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum 😔
Ay bu denklik meselesi beni öldürüyor. Alt tarafı zattiri zor zort ünisinden mühendis olarak mezun olmussun sanırsın harward mezunusun ne denkliğindrn bahsediyosun yani. Hadi asker olması sürekli göreve gidecek olması seni düşündürüyo ona tamam ama denklik menklik konusu ne alaka yani kendini kimlerle mukayese ediyosun

Denk değilsiniz kariyer olarak evet. Yüksek lisansı nerede yaptınız, yabancı diliniz var mı, hangi ünide okudunuz bunlar da önemli. Çorumda üni okuyup, antepte yl yaptıysanız, yani taşra üni çıkışlı iseniz ve kendinize bir şey katmadıysanız denk de olabilirsiniz. Ya da tam tersi o çok birikimlidir, zekidir, gelecek vaad eder olur o zaman.
Bence de
konu sahibinden en az bi Boğaziçi bilgisayar isterim yani böyle konu açtığına göre

Zaten engelledigin adamı duygular biraz da hormonlar bırakmıyor aslinda. Ama örneklerin gerçekten herkesin dediği gibi komik ya. Vize final çalışmak sorumluluksa, Askere gitsin sorumluluk öğrenir diyenler de haklı o zaman .öyleyse o daha sorumluluk sahibi oluyor 😊 Kaldı ki çoğu bölüm lisedeki gibi son gece çalışmasıyla tamamlanıyor. Diğer örneğini de belirtmeden geçemeyeceğim 200 bin sıralama öğretmenlik ile 20 bin tıp lisans, denk geldi sana mesela. Ama senin ile onun önlisans bu siralamaya benzer olma ihtimali bile var yani.
(Dipnot: Askerlik mesleği zaten onları bitiriyor. )

Ay bu denklik meselesi beni öldürüyor. Alt tarafı zattiri zor zort ünisinden mühendis olarak mezun olmussun sanırsın harward mezunusun ne denkliğindrn bahsediyosun yani. Hadi asker olması sürekli göreve gidecek olması seni düşündürüyo ona tamam ama denklik menklik konusu ne alaka yani kendini kimlerle mukayese ediyosun
Küçümsenecek bi eğitimim yok. Bunu eleştirme hakkını da size vermedim. Fikrinizi tabi ki belirtebilirsiniz ama bu terbiyesizlik. Bu nefret diliyle de ne amaçladınız anlamadım. Türkiye’de yaşadığım için Türk üniversitelerinde okudum. Harvard mezunu olmak zorunda da değilim. Ben başarısızsam umarım siz başarırsınız eminim bi nane de değilsinizdir bu terbiyesiz üslupla 😅

Bence de
konu sahibinden en az bi Boğaziçi bilgisayar isterim yani böyle konu açtığına göre
Ben denk olmadığımızı düşündüğüm için açtım. Apartmandan bozma bir üniversiteden de mezun değilim çok şükür. Emek verdim 8 senedir ders çalışıyorum. Bu konu kafamı karıştırıyordu ben de sormak istedim. Kadın kadının kurdu değil de yurdu olursa her şey daha kolay olur 👍🏻

sen engellediğin halde başka hesaplardan yazması taciz bana göre
hem niye engelledin o kadar düzgün biri ise
Bu konu kafamı karıştırıyordu bu yüzden engelledim. Kötü biri olduğunu düşündüğüm içim değil. Zaten çok da tanımıyorum. Açıkça da söyledim asker istemiyorum diye. Diğer konuda haklısınız. Aynı durumda taciz olduğunu açıkça söyleyeceğim.

Zaten engelledigin adamı duygular biraz da hormonlar bırakmıyor aslinda. Ama örneklerin gerçekten herkesin dediği gibi komik ya. Vize final çalışmak sorumluluksa, Askere gitsin sorumluluk öğrenir diyenler de haklı o zaman .öyleyse o daha sorumluluk sahibi oluyor 😊 Kaldı ki çoğu bölüm lisedeki gibi son gece çalışmasıyla tamamlanıyor. Diğer örneğini de belirtmeden geçemeyeceğim 200 bin sıralama öğretmenlik ile 20 bin tıp lisans, denk geldi sana mesela. Ama senin ile onun önlisans bu siralamaya benzer olma ihtimali bile var yani.
(Dipnot: Askerlik mesleği zaten onları bitiriyor. )
Onlar denk görmüşler evlenmişler ne diyim denk değilsiniz ayrılın mı diyim. En azından lisans mezunu iki taraf da. Ayrıca hiç bir zaman son dakika çalışmadım. Öyle kolay bir bölümde de okumadım. Benim yüksek lisansta dersime bir profesör giriyordu. Şeref Sağıroğlu. Dersinden her çıkışımda koşa koşa ders çalışmaya gidiyordum. Öylesine motive ediyordu. Üniversite böyle bi yer bilmiyorum siz nerede okudunuz…

Bunlara gelinceye kadar, ilk mesele cok rahatsiz edici degil mi, engellemissin adam farkli yerlerden yazmis bana takintili ve manyak gibi geldi :110: Bir de eli silah tutan bir meslek grububu, bu is olsa yarin obur gun ayrilmaya kalksan elinde silahla basmaya kalkmayacagi ne malum??

Ben denk olmadığımızı düşündüğüm için açtım. Apartmandan bozma bir üniversiteden de mezun değilim çok şükür. Emek verdim 8 senedir ders çalışıyorum. Bu konu kafamı karıştırıyordu ben de sormak istedim. Kadın kadının kurdu değil de yurdu olursa her şey daha kolay olur 👍🏻
Boğaziçi ya da ODTÜ değil yani

o beğenmediğiniz zattiri zottiri üniversitesini BİLE bitiremeyen adamlar gidip yüksek lisanslı kıza askıntı oluyor, gelmiş burada ünileri görmüyorsunuz. anadoludan mezun olan mühendis aç mı kalsın, gitsin en eğitimsiz adamla mı evlensin, olayınız ne yani? devlet okul açmış insanlar gitmiş, emeklerini hiçe sayıyorsunuz ne münasebet ya?

yıldız teknik mezunuyum 2003 girişliyim bilmem dediğim kale alınır mı odtülü olmadığım için?!

Denklik gayet de önemli. İki yıllık eğitimin ne farkı olacak diyenlere de hayretle yaklaşıyorum. Neticede arada fark var. Gayet de haklı bir gerekçe.
Eğitim denkliği, dünya görüşü gayet önemli.
Ayrıca konu sahibi silah taşıyan meslek grubundan biriyle evli olmak çok rahat bir psikoloji de değil bana göre.
Hiç tercih etmeyin böyle birini.

Bunlara gelinceye kadar, ilk mesele cok rahatsiz edici degil mi, engellemissin adam farkli yerlerden yazmis bana takintili ve manyak gibi geldi :110: Bir de eli silah tutan bir meslek grububu, bu is olsa yarin obur gun ayrilmaya kalksan elinde silahla basmaya kalkmayacagi ne malum??
Manyak kaynıyor olabilir tabi Allah korusun hepimizi. Tanışmayı düşünmüyorum zaten artık teşekkür ederim artık.

o beğenmediğiniz zattiri zottiri üniversitesini BİLE bitiremeyen adamlar gidip yüksek lisanslı kıza askıntı oluyor, gelmiş burada ünileri görmüyorsunuz. anadoludan mezun olan mühendis aç mı kalsın, gitsin en eğitimsiz adamla mı evlensin, olayınız ne yani? devlet okul açmış insanlar gitmiş, emeklerini hiçe sayıyorsunuz ne münasebet ya?

yıldız teknik mezunuyum 2003 girişliyim bilmem dediğim kale alınır mı odtülü olmadığım için?!
Yok yeterli olmaz ona da bir kulp bulunur. Ben kimseden tebrik veya eleştiri beklemedim bu konuda. Düzgünce sordum ama o kadar çirkin ki kalpleri bulaşacak yer arıyorlar. Umarım biraz olsun kendilerini geliştirirler. Teşekkür ederim yorumunuz için 💫

Ankara Üniversitesi lisans mezunuym. Gazide de yüksek lisans yaptım. Biraz yüksek puanlı okullar. Sevgiliyken her şey güllük gülistanlık olacak kesinlikle. Sevmeye ve sevilmeye bu kadar açken… ama aynı eve girince çatışır mıyız bundan emin olamıyorum. Onu düşük görüp (meslek olarak) onu incitir miyim ya da o kendini kötü hisseder mi bilemiyorum
Bana biraz ankarada kız kafalamaya çalışan asker tayfa vibe'ı verdi. Pek iyi gözle bakamadım açıkçası. Yolunuza bakmanızı tavsiye ederim. Mühendis olmuşsunuz kariyerinizde ilerleyebilmek için bir süre sabit bir işe ihtiyacınız var ve belki yurt dışında hayat sürdürebilmek gibi seçeneklere sahipsiniz. Bütün doğu illerini iki çocukla gezip ev taşıyacak bir profil göremedim ben sizde.

Bence de
Yani boğaziçi bilgisayar sayılır ilk 2 bine girememiş de 15 bine girmiş diyelim sayısalda. Tatmin edememiş sizi heralde ölsün derhal :(

Denendi olmadı .Ben çok iyi bir üniversiteden mezun o 2 yıllık mezunu askeri personeldi.Süper ilgili deli gibi aşık zannettiğim kocam ben doğum yaptıktan sonrasında beni aldattı ve günün sonunda “ kendini ona layık bulmadığım” suçlamasında bulundu bana .Kendi ezikliğini beni kötüleyerek haklı çıkarmaya, yaptığını mazur göstermeye çalıştı .Neymiş diğer kişi ona paşalar gibi davranıyormuş erkek olduğunu hissediyormuş.Kendini bana layık görmesem evlenip birde üstüne çocuk yapmam değil mi ?Ama işte erkeklerin klasik sorunu olan ego tatmini ihtiyacı , kendini üstün hissetme olayı bizim evliliğimizi bitirdi sonuçta .

Back
X