Depersonalizasyon ve Realizasyon yaşayan var mı ?

MadoHomu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2025
2
2
1
21
Merhabalar yaklaşık bir aydır özellikle realizasyon yaşıyorum ve gerçekten çok zorlanıyorum panik atak ve gün içinde bu düşüncelerin getirdiği anksiyete ile uğraşıyorum aranızda bu durumu yaşayan birileri varsa nasıl bununla başa çıkıyorsunuz bir tavsiyeniz var mı

Merhabalar yaklaşık bir aydır özellikle realizasyon yaşıyorum ve gerçekten çok zorlanıyorum panik atak ve gün içinde bu düşüncelerin getirdiği anksiyete ile uğraşıyorum aranızda bu durumu yaşayan birileri varsa nasıl bununla başa çıkıyorsunuz bir tavsiyeniz var mı
Tam olarak nasıl bir deneyim yaşıyorsunuz detay verebilir misiniz?

Örneğin aynaya baktığınızda yüzünüz size ait değilmiş gibi , kendinize/bedeninize dışardan-uzaktan bakıyormuş, izliyormuş gibi hissettiğiniz oluyor mu?

Uykuyla uyanıklık arasında silüetimsi görüntüler, canlı rüyalar ( hatırda kalan) , anlık ürperme, ensede esinti, biri dokunuyormuş gibi anlık hissiyatlar yaşıyor musunuz?

Bunlara disosiasyon diyoruz ve kendi klinik deneyimime göre, kişi bunları yaşıyorsa, ruhsal olarak gerçekten yorgun/ kötü durumda olduğu işaretini veriyor şeklinde yorumluyorum. Psikiyatriye gidip uygun görülen ilaç tedavisine başlanması gerekebilir. Zira ruhun yardım çağrısı şeklinde yorumluyorum ben bu disosiatif fügleri. Tabi buradan asla net bir şey söyleyemem, muayene olmanız oldukça faydalı olacaktır

Örneğin aynaya baktığınızda yüzünüz size ait değilmiş gibi , kendinize/bedeninize dışardan-uzaktan bakıyormuş, izliyormuş gibi hissettiğiniz oluyor mu?

Uykuyla uyanıklık arasında silüetimsi görüntüler, canlı rüyalar ( hatırda kalan) , anlık ürperme, ensede esinti, biri dokunuyormuş gibi anlık hissiyatlar yaşıyor musunuz?

Bunlara disosiasyon diyoruz ve kendi klinik deneyimime göre, kişi bunları yaşıyorsa, ruhsal olarak gerçekten yorgun/ kötü durumda olduğu işaretini veriyor şeklinde yorumluyorum. Psikiyatriye gidip uygun görülen ilaç tedavisine başlanması gerekebilir. Zira ruhun yardım çağrısı şeklinde yorumluyorum ben bu disosiatif fügleri. Tabi buradan asla net bir şey söyleyemem, muayene olmanız oldukça faydalı olacaktır
Merhaba. Verdiğiniz örneklerin hepsini zaman zaman yaşayan birisi olarak size bir soru sormak istiyorum. Ben bu durumun kısa süreli çözümünü o an gözlerimi kapatıp içimden sayı sayarak veya şarkı söyleyerek buldum. Ama sanki artık bunlar yetersiz kalıyor. Şu an 2 farklı psikiyatrik ilaç kullandığım ve bunların yan etkilerini fazlasıyla yaşadığım için yeni bir ilaç kullanmaya pek sıcak bakamıyorum ne yazık ki. Bu durumu çözmenin tek yolu sizce psikiyatrik ilaç kullanmak mıdır?

Merhaba yaşadığım deneyimler şu şekilde genelde kendimin farkında olmadan yaşıyorum sanki tüm eylemlerimi otomatiğe almışım gibi fakat derinden kendi eylemlerimi düşününce korku durumu yaşıyorum örneğin elime bakıp bunu gerçekten ben oynatıyorum diyip çok fazla bunun hakkında düşündüğüm zaman panik atak geçirebiliyorum

Ayrıca realizasyon konusunda ise kendime ben beyinden mi bilinçten mi ibaretim gibi sorular sorabiliyorum evrenin ne olduğunu yaşamın ne olduğunu anlamaya çalışıyorum bu tür sorular yine panik atağımı tetikleyebiliyor ve devamlı olarak kafamdan çıkmıyor herhangi bir şeye odaklanamıyorum

Bununla beraber bazen kendimden ve diğer insanlardan yabancılaşıyor ve korkabiliyorum onlar sadece birer bilinçten bedenden ibaret gibi düşünebiliyorum kendim de dahil

Son düzenleme:
Back
X