Depozito Hakkında

CapprisLi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
46
2
Merhaba ;

Kafam çok karışık ve nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Yardımınıza ihtiyacımız var.
Ben 08.04.2014 Tarihinde kiralık bir ev tuttum Kirası 1000 tl.

2 tanede depozito verdim 2.000 tl olarak.
Şimdi ben bu evden çıkmak istiyorum. bu ay kira ödemedim depozitodan düşmek için.
Kira ödemem her ayın 15 bu zamana kadar 12 tane kira ödemesi yaptım.
Nisan ayı ödemedim.
Mayıs 15'de bu evden çıkmak istiyorum.
Şimdi benim alacağım 1 depozito hakkım var mı içeride ?
Yoksa 15 mayısta kira ödemeyince kalan diğer depozitoyu kullanmış mı oluyorum ?

Tşkler...

Not:08.04.2014 tarinde evi tuttuğumda 1.000 tl kira olarak ödeme yaptım.
Daha sonra kira gününü her ayın 15 olarak değiştirdik.

Arada kira ödemediğiniz bir haftalık bir süre var. Araya kaynamış gibi görünğyor. Bunu ev sahibinizle kınuşmanız daha mantıklı. Sözleşme tarihine göre depozitonuz kiranızı ödemiş olacağı için geri alamazsınız. Kira ödediğiniz tarihe göre matıs ayını o evde geçirmediğiniz içşn alabilirsiniz.

En güzel çözüm 8 mayısta evden çıkıp depozitonun bir aylık kısmını geri almak olur bence. Ya da dediğim gibi ev sahibi ile görüşebilirsiniz.

Canm tam anlamadm nasıl olduğunu da şöyle söyliyim ben 850 tl kira ödüyorum ilk eve girdiğimde ev sahibine 1700 tl verdim biri o ayın kirasıydı diğeri depozito yani evden çıkmadan son ay kira vermicem sadece

Canm tam anlamadm nasıl olduğunu da şöyle söyliyim ben 850 tl kira ödüyorum ilk eve girdiğimde ev sahibine 1700 tl verdim biri o ayın kirasıydı diğeri depozito yani evden çıkmadan son ay kira vermicem sadece

Ben 2 depozito 1 kira verdim evi tuttuğumda.
Şuana kadar sadece nisan 15'de kira ödemedim
Ve mayıs 15 çıkmak istiyorum.

Ben 2 depozito 1 kira verdim evi tuttuğumda.
Şuana kadar sadece nisan 15'de kira ödemedim
Ve mayıs 15 çıkmak istiyorum.
Anladm canım ozmn 1 aylık kiranı talep ediceksin ev sahibi evin durumuna bakıp sorun çıkarmazsa ödemeyi yapıcak bence konuşun şimdi neden kirayı ödemediğinizi ve gelecek aya 1000 tl ayarlaması gerktiğini bilsin

Arada kira ödemediğiniz bir haftalık bir süre var. Araya kaynamış gibi görünğyor. Bunu ev sahibinizle kınuşmanız daha mantıklı. Sözleşme tarihine göre depozitonuz kiranızı ödemiş olacağı için geri alamazsınız. Kira ödediğiniz tarihe göre matıs ayını o evde geçirmediğiniz içşn alabilirsiniz.

En güzel çözüm 8 mayısta evden çıkıp depozitonun bir aylık kısmını geri almak olur bence. Ya da dediğim gibi ev sahibi ile görüşebilirsiniz.

Şöyle düşünelim.

08.04 - 2000 tl depozito
08.04 - 1.000 tl
15.05 -
15.06 -
15.07 -
15.08 -
15.09
15.10
15.11
15.12
15.01
15.02
15.03

Kira ödedim
15 Nisan ödemedim.
15 Mayısta çıkacağım.

Mayısta çıkarsanız 1 kira alacağınız oluyor tabi evde zarar ziyan vb olmamışsa. Nisanda ödememişsiniz,bir depozit oraya gidecek, eğer haziranın 15ine kadar oturursanız eşitlenmiş oluyor,alacağınız kalmıyor

Merhaba ;

Kafam çok karışık ve nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Yardımınıza ihtiyacımız var.
Ben 08.04.2014 Tarihinde kiralık bir ev tuttum Kirası 1000 tl.

2 tanede depozito verdim 2.000 tl olarak.
Şimdi ben bu evden çıkmak istiyorum. bu ay kira ödemedim depozitodan düşmek için.
Kira ödemem her ayın 15 bu zamana kadar 12 tane kira ödemesi yaptım.
Nisan ayı ödemedim.
Mayıs 15'de bu evden çıkmak istiyorum.
Şimdi benim alacağım 1 depozito hakkım var mı içeride ?
Yoksa 15 mayısta kira ödemeyince kalan diğer depozitoyu kullanmış mı oluyorum ?

Tşkler...

Not:08.04.2014 tarinde evi tuttuğumda 1.000 tl kira olarak ödeme yaptım.
Daha sonra kira gününü her ayın 15 olarak değiştirdik.

08.04.2015- verdiğiniz 1.000 TL ilk ay kirası.
08.05.2015- Depozitonun 1.000 tl si.
08.06.2015- Depozitonunu 1.000 tl si.
08.07.2015- ÇIKMANIZ GEREKEN TARİH.
Yanlız depozitonun kiradan düşülmesini evsahibinizle görüştünüzmü.
Sözleşme yaptıysanız. Bir seneliktir. Rızası olmadan çıkarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Kira yatırmayıp depozitodan düşülsün diyorsunuz ya adamla anlaşmadıysanız kiranız ödenmedi gözükür burdanda ayrı sıkıntı yaşarsınız.

Pardon o depozito işte 2.000 tl yanlış yazmışım özür dilerim

Tamam o zaman.
Bu hesaba ve kontrat tarihine göre mayıs ayında 1 hafta fazla oturmuş oluyorsunuz. Kirayı ödediğiniz tarih değil kontrat tarihi esas alınır. Ev sahibinin tüm depozitoyu vermeme hakkı da var sanırım ama en iyi ihtimalle 4 haftalık kira bedelinin bir haftası kesilerek 750 lira ödeyebilir. Ya da o bir haftayı saymayıp 1000 tl olarak da ödeyebilir. Tamamen ev sahibinizle aranızdaki ilişkiye ve o kişinin insafına kalmış bir şey.

Kontrat tarihinde yani en geç 8 mayısta çıkarsanız eve de bir zarar vermediyseniz depozitonun 1000 tl'lik kısmını almaya hak kazanırsınız.

08.04.2015- verdiğiniz 1.000 TL ilk ay kirası.
08.05.2015- Depozitonun 1.000 tl si.
08.06.2015- Depozitonunu 1.000 tl si.
08.07.2015- ÇIKMANIZ GEREKEN TARİH.
Yanlız depozitonun kiradan düşülmesini evsahibinizle görüştünüzmü.
Sözleşme yaptıysanız. Bir seneliktir. Rızası olmadan çıkarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Kira yatırmayıp depozitodan düşülsün diyorsunuz ya adamla anlaşmadıysanız kiranız ödenmedi gözükür burdanda ayrı sıkıntı yaşarsınız.

Yok zaten kira 1 gün gecikti.
Kafamda oturtamadığım için arayıp konuşmadım henüz.
Bugün arayacağım.

Tşkler.

X