• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem korkusu

damlos19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2013
176
87
98
Manisa
Kizlar egedeki depremler daha ne kadar surecek? Daha once boyle oluyor muydu
Cok korkuyorum Allahim korusun 99 depremi gibi buyuk bi deprem olacak diye daha dun nasi sallandik
Hic uykum yok, aranizda deprem korkusu olan var mi boyle etkilenen
Daha oncesinde hic deprem nedir bilmezdim ciddiye almazdim bu 2017 yilida deprem yili oldu

Marmara depreminde sakaryada ilçedeydik. Ben 7 yaşındaydım ve hepsini hatırlıyorum.
Şimdi muglada yaşıyorum ve inanın hiç korkmuyorum. Deprem ülkesinde yaşıyoruz. Ve eğer süremiz dolduysa öyle yada böyle bu dünyadan gideceğiz. Siz evinizde gerekli önlemleri alın. Sabitlememiş eşya vs olmasın. Belki bir deprem çantası da sizi daha iyi hissettirebilir.

Çanakkale liyim.sık sık olur alıştık biz.korkmayin .sadece tedbirli olun geceleri iç çamaşır vs.ile yatmayın.Ben birinde öyle yattım üzerime ne geçirdiğini bilemeden indim bahceye

Herşey Allahın takdirine bağlı vakti saati gelen gidiyo kimse kalıcı değil deprem de yıkılır kurtulursun belki yolda giderken araba çarpar ölür sün başımıza ne geleceğini bilemiyoruz Allah hakkımızda hayırlısı nı versin Allah beterinden korusun.

Balikesir korfezdeyim hem canakkaleden oturu hemde izmirden oturu bu sene cok fazla sallandik.
Dun aksamki cok sukur kisa surdu ama korkusu yine yetti.
Allah bi daha yasatmasin ins.
Cocuklarimda korkuyorlar ama elden bisey gelmiyor.

Zemin kattayım, en hızlı kaçma rekoru bende :)
Deprem çantası yap, dışarı fırlatabileceğin kıyafetle otur.
Çok da yapacak birşey yok, doğa olayı sonuçta.

ben de İstanbul'daydım o büyük depremde. hala aklımdan çıkmaz onca şey.

korkmayın, bir şey olmaz inşallah. deprem bölgesi bir ülkemiz var. bir de aniden büyük şiddetlerde olmasındansa ufak ufak ve sık olması daha iyi diye duymuştum.

egede olur böyle nerdeyse her sene bahardan yaza geçerken genelde oluyor depremler
fay hatları coğrafya dersinden hatırladığım kadarıyla çok büyük değil
yani bir kuzey anadolu fay hattı gibi değil
o yüzden bence çok korkmamak lazım

Kizlar egedeki depremler daha ne kadar surecek? Daha once boyle oluyor muydu
Cok korkuyorum Allahim korusun 99 depremi gibi buyuk bi deprem olacak diye daha dun nasi sallandik
Hic uykum yok, aranizda deprem korkusu olan var mi boyle etkilenen
Daha oncesinde hic deprem nedir bilmezdim ciddiye almazdim bu 2017 yilida deprem yili oldu

Türkiye bir deprem ülkesi, neredeyse hergün Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde depremler oluyor ama 4 şiddetinin altındaki depremlerin çoğunu hissetmediğimizden bilmiyoruz.
Ege'de diğer bölgelerde de olduğu gibi sürekli depremler olacaktır, panikleyip korkuyorsunuz haklısınızda ama rahmetli deprem dedenin lafını hatırlamakta yarar var, deprem öldürmez bina öldürür.

Korkularınızdan kurtulmak için yaşadığınız binanın depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığını incelettirin yetkili kişilere, deprem öncesi ve sonrası yapacaklarınızı öğrenin.

Örneğin evinizde deprem sırasında devrilip size zarar verebilecek kitaplık, vitrin, dolaplar vb gibi eşyaları sabitlettirin.

Banyo, mutfak, odalar, salonda güvenli alanları tespit edip deprem sırasında o güvenli alanlarda cenin pozisyonunda depremin geçmesini bekleyin, deprem sırasında asansör, merdiven, balkon, pencere kenarlarından uzak durun, koltuk, yatak vb mobilyaların yanına yatın.

İçinde bisküvi vb kuru ve çabuk bozulmayan gıdaların, suyun, el feneri, el radyosu ve pil, varsa sürekli içtiğiniz ilaçların yedeklerinin, bir miktar para, ses çıkarıp yerinizi belli etmenize yarayacak düdük vb sesli bir eşya, üstünüze giyebileceğiniz en azından bir hırka tişört gibi bir giysi olan deprem çantası hazırlayıp kolay ulaşabileceğiniz bir yere koyun.

Deprem bitti ve siz sağsalim evinizden çıktınız, maalesef bizim halkın bu son depremde de yaptığı bir hatadır açık alana ama deniz kenarına gidiyorlar, asla deniz kenarına gitmeyin, büyük depremler sonrası tsunami tehlikesi vardır, bu sebeple deprem sonrası evinizden güvenli bir şekilde çıktığınızda deniz kenarından uzak mümkünse deniz seviyesinden yüksek açık bir alana gidin.

Deniz kenarlarıyla ilgili bir diğer tehlike de Türkiye'deki bazı sahiller doldurmadır, dolgu alanlar deprem sırasında çöker bu sebeple güvenli alanlar değildirler.

Köprü, alt ve üst geçitler, elektrik direkleri, ağaçlardan uzak durun.

Deprem sırasında ve sonrasında ne yapacağımızı öğrenirsek korkularımız biraz olsun azalır hem de korkuyla yapacağımız hatalar yüzünden olası yaralanamalardan korunmuş oluruz.

Back
X