Deprem korkusu

Morzirhli

Kün Fe Yekûn
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2018
979
628
53
Sakarya
Kizlar.. haberlerde her an deprem olabilir diye soylentiler var.. ve buyuk bir deprem olucakmis ben cok endiseliyim cok korkuyorum. Bi kez 99 depremini atlatmiştik allahim bidaha gostermesinnn insallah.. siz ne dusunuyorsunuz nolur beni rahatlatın biraz surekli aklimda ya smdi deprem olursa diyorm

Her an hersey olabilir ecel gelmişse deprem vs sadece aracı.. Bende sizin gibiydim birde bebeğim var onu nasıl alırım kurtarırım diye düşüne düşüne baktım ki sağlığımdan olucam.. Canta hazır edin. Evinizdeki güvenli bölgeleri tespit edin pekde baska birsey yok

O can havliyle canta falan gelmezki benim aklima.. allahm insallah disarda biyerde olurum diyorum. Istanbul depremi olucakmiş ama ben sakaryada oturuyorm illaki etkilenicek burasida.. allah yardimcimiz olsum

Çanta hazır elinizin altında bir yerde olması gerekiyor zaten.
Aklıma gelmez dit ebirşey yok, o depremde öyle bir aklınıza geliyor ki.
Annem anlattı 99 depremini seni alıp çantayı kaptığım gibi köy meydanına şortla çıktım diyor
Tabi annemin küçük bebesi olduğu için kendinden çok beni düşünmüş garibim
Sizin önce kendinizi düşünmeniz ve çabuk hareket etmemiz lazım

Elinizin altina kapiya yakin ve kolay biyerde bir canta hazirlayin mumkunse deprem aninda panikten salak oluyor insan.

Bi defe tam koltukta uzanmistim gozlerim kapaniyor ve basim donmeye basladi gozumu bir actim avize, kapi ve sallanacak hersey sallaniyordu aklim cikti resmen. Kediyi tasima kutusuna dahi sokamadim o kadar beynim durdu. Kediyi alamadigim icin kendimde disari kacamadim. Yikim gucu olan bir deprem olsa icerde kalirdim muhtemelen. Artik kedinin tasima kutusu kapiya yakin ve kapisi kurulmuş olarak hazir bekletiyorum. İstanbuldyaim. Onlemden baska yapacak bisey yok

Bende 3 4 sene önceki depremde çok korkmuştum 40 sn yakın sürmüştü bagırmaktan bogazım agırmıştı. Bende çok korkarım. Boynunuza düdük takın nolur nolmaz

Ayni haberi bende izledim bende cok korkuyorum Allah im korusun cumlemizi

ben de boyle bir konu acacaktim. asiri fobim var. küçükken yalniz yakalandik bolu depremine falan. 99 olanda ailem vardi ama artcilar bizi korkutmuştu. artcilarda yalnizdik annem çalıştığı icin. o yuzden olsa gerek cok korkarız. benim de fobim. ki olacak deprem baya etkileri olan bir deprem. sonra gecen bir konu okudum birinin annesi felc gecirmis. sagligi kaybetmekten de korktum. yani aslinda yasamak insan olmak falan basli basima korkunc sanki. her an her sey olabilir. tabi deprem daha farkli birsey. tek mesele.olmek degil. sureci sonrasi hayatta kalmasi daha zor bir mesele. Allaha sığınmaktan baska care yok. basimiza geleceklerden kacamiyoruz.

hatta gercek bir kadin vardi haber olmustu. 99 depreminde bolu depreminde falan gocuk altinda kalmis kurtulmus. konyaya tasinmis deprem acisindan en guvenli yer diye. cok katli yikilan bir bina olmustu konyada. orda göçük altinda kalmisti yine. haberlerde okumuştum.

Sizde bendensiniz yaa... kafamdan atamiyorum bu dusunceyi bi

allahim esirgesin ya keske haberlerdede insanlari bu kadar korkutmasalar

Arkadaslar allahim korusun insaallah hepinizi.. haber izleyemedm su sira. Tek istanbul ve cevresimi risk altinda ? Deprem ne zamznz bekleniyor ?
Ve cantaya neler konmali?

hangi haberde cikti. haberlere izin veriyorlar mi boyle ya. genelde kitleleri korkutmamak icin yatırmıyorlardı.
Bugun atv de cikti valla sosyal medyada da uyari olarak paylasilmis ben iyice korktum birde esim gececi oluyor evde yanliz kaliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…