- 3 Ekim 2018
- 654
- 1.341
- 63
Insallah korktugumz basimiza gelmez..Ay kızlar yoğunluktan tvye bakamıyordum hiç denk gelmedi bu haber ve haftasonu ailecek İstanbul’a geliyoruz tatil için çok korktum şuan
Benimde evim henuz 3 yillik 2 yildir oturuyorum 3 katli en ustteyim ama genede korkuyorum insallah diyorm disarda arabada falan olurum o an.. ve yanlz olmam diye dua ediyorm99 depremini zemin katta sahil kenarında yaşadım. Çocuktum ama net hatırlıyorum. Ondan beridir bende de korku var. Evim şu an en üst katta. Evlenirken hususi sıfır bina ve en üst kat daire tuttuk. Yoksa uyuyamazdım.
Dua ile yatın. Çanta bulundurun kapıya yakın yerde. Yaşam ücgeni belirleyin evin içinde deprem anında saklanabileceğiniz. Boynunuzdan düdük ve baş ucunuzdan su ayırmayın. Gerisi allahın takdirine kalmış.
Offf gece nasıl uyuyacağımInsallah korktugumz basimiza gelmez..
Çok yaşayın emi, güldürdünuz beniBende de aynisini vardi. Hatta gece asagi inip bekliyordum falan ne alakaysa:) terapiye gittim gecti
Evet bizde yaşadık o anları. Dediğin gibi Rabbim bir daha yaşatmasın. Ayrıca korkma, Allah'a sığın yiyecek ekmeğin varsa yaşamana hiçbir şey mâni olamaz.Kizlar.. haberlerde her an deprem olabilir diye soylentiler var.. ve buyuk bir deprem olucakmis ben cok endiseliyim cok korkuyorum. Bi kez 99 depremini atlatmiştik allahim bidaha gostermesinnn insallah.. siz ne dusunuyorsunuz nolur beni rahatlatın biraz surekli aklimda ya smdi deprem olursa diyorm
Aynen öyle katılıyorum size, bence çoğu kişinin fobisi vardır adı üstünde deprem yani. Güzel bir şey olmadığı çok açık, biz konuşmasak üstünü örtsek konunun deprem olmayacak mı?illedeben haber yapılmasın diyenleri gördükçe şoka girdim zaten. bence bununla ilgili çoktan kamu spotu yapılıp hergün herkes bilinçlenene kadar yayınlanmalıydı.
insanların çok büyük bir kesimi hala deprem olduğunda kirişlerin, kolonların altına girip beklemesi gerektiğini zannediyor. hala büyük bir kesim mobilyalarını sabitlemedi. hala deprem çantası hazırlamayan bir sürü insan var mesela.
bazı insanların fobisi var diye (ki fobisi olanlardan biri de benim) gözümüzü kulağımızı kapatıp oturamayız ki. sadece istanbul değil bütün ülkede deprem tehlikesi var. japonya gibi, amerika gibi bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız.
Ben haber olarak atv de gördüm ve sosyal medyada da bi kac paylasim gordm bununla ilgili. Kandilli resathanesi uzmanlari incelemisler. Diger haberler kanallarina bakmamistim. Belkide cikmistirHaber izlemiyorum psikojimi bozuyor diye.
Bu post ne zamandır çıkıyor bakmayim bakmayim dedim dayanamadim.
Sadece atv de mi çıktı başka kaynaklar verdi mi??
Hayırlısı için dua edin. Dışarda olmanız yada evde olmanız önemli değil önemli olan hayatta kalabilmek. Dışadıra arabada olduğunuz anda yol çökebilir köprü yıkılabilir. Ecel geldikten sonra bulunulan noktanın hiç önemi yok. Allahtan her zaman hayırlısı için dua etmek daha doğruBenimde evim henuz 3 yillik 2 yildir oturuyorum 3 katli en ustteyim ama genede korkuyorum insallah diyorm disarda arabada falan olurum o an.. ve yanlz olmam diye dua ediyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?