Deprem korkusu

Kaderden öte yol yok , gerçekten deprem olması halinde ; mahallelerde toplanacak yerlerimizin olmaması,
o kaos halinden yararlanmak isteyecek dükkan sahibi fırsatçılar , çocukları kaçıranlar , yaralıların kollarından bileziklerini kesip alan hırsızlar ve daha niceleri.... enkaz altında kalacak olmaktan çok daha fazla ürkütücü geliyor bana ...
Allah’ım hepimizi , ülkemizi korusun...kötülere de fırsat vermesin

99 depremini zemin katta sahil kenarında yaşadım. Çocuktum ama net hatırlıyorum. Ondan beridir bende de korku var. Evim şu an en üst katta. Evlenirken hususi sıfır bina ve en üst kat daire tuttuk. Yoksa uyuyamazdım.
Dua ile yatın. Çanta bulundurun kapıya yakın yerde. Yaşam ücgeni belirleyin evin içinde deprem anında saklanabileceğiniz. Boynunuzdan düdük ve baş ucunuzdan su ayırmayın. Gerisi allahın takdirine kalmış.

Benimde evim henuz 3 yillik 2 yildir oturuyorum 3 katli en ustteyim ama genede korkuyorum insallah diyorm disarda arabada falan olurum o an.. ve yanlz olmam diye dua ediyorm

Herşey bir sebebe baglanmış. Korkunun ecele asla faydası yok. Siz elbette tedbir ne ise onu elden bırakmayın elinizden geleni yapın ama gerisi Takdiri İlahi yani elden ne gelir. Öldürmeyen Allah en şiddetlisinde de öldürmez ama ölüm vakti olunca düz yolda dahi ayagınız takılır ve ölüm gelip sizi bulabilir. Siz tedbiri aldıktan sonra herşey olacagına varır düşüncesini aklınıza yerleştirirseniz bir nebze rahatlatır.

Bende de aynisini vardi. Hatta gece asagi inip bekliyordum falan ne alakaysa:) terapiye gittim gecti
Çok yaşayın emi, güldürdünuz beni

Bende kaç kere uykumdan bir anda deprem oldu diye uyanip çocuğu kapıp sokağa firladim sayısını bilmem..

Çocuk olmasa korkmam da, ona bişey olacak düşüncesi korkutuyor beni depremden ziyade..

Evet bizde yaşadık o anları. Dediğin gibi Rabbim bir daha yaşatmasın. Ayrıca korkma, Allah'a sığın yiyecek ekmeğin varsa yaşamana hiçbir şey mâni olamaz.

Bana da hep depremdense deprem sonrası İstanbul’da toplanacak yerlerin olmaması, fırsatçı bir sürü insanın türeyip hırsızlığın gaspın artacağı ve şuan suriyeliler gibi bir sürü ne yapacağı belli olmayan milletin İstanbul’a dolmuş olması çok daha korkunç geliyor, yukarıda bir arkadaş daha yazmış hatta bunu.

Haberlerde verilmesi bence çok daha iyi çünkü maalesef biz iş başa gelmedikçe derdine düşmüyoruz pek, mesela şimdi çoğu kişi deprem çantası hazırlar biraz daha dikkatli davranır. Belki de yakın zaman olası bir deprem durumunda bu haber sebebiyle bir sürü hayat kurtarılacak.

Biz acı gerçek de olsa deprem bölgesi çok olan bir ülkeyiz ve bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız.

Hatta bana kalırsa bu deprem gerçeğini unutmamamız için periyodik olarak bu deprem riski haberlerinin tv de halka verilmesi gerekiyor, korkanlar olabilir onlar da psikolojik yardım alarak deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmeli. Haberde verilmese yani deyim yerindeyse kulağımızın üstüne yatsak deprem olmayacak mı? Bence bilinçlenmek daha önemli. İstanbul’da depreme karşı hazırlık için devlet eliyle çalışmalar yapılabilir, deprem fobisi olan kişilere yardım amaçlı terapiler düzenlenebilir. Yani istense yapılacak çok şey var.

99 depreminden bu yana sistemli bir şekilde tüm İstanbul depreme karşı dayanıklı olmaya hazırlansaydı şuan en azından epey bir ilerleme kaydedilirdi, ancak nedense insan hayatı bizde bu kadar kıymetli demekki. Umarım ülkece hazırlıksız yakalanmayız, yıllardır büyük İstanbul depremi her an olabilir deniliyor çünkü.

illedeben haber yapılmasın diyenleri gördükçe şoka girdim zaten. bence bununla ilgili çoktan kamu spotu yapılıp hergün herkes bilinçlenene kadar yayınlanmalıydı.
insanların çok büyük bir kesimi hala deprem olduğunda kirişlerin, kolonların altına girip beklemesi gerektiğini zannediyor. hala büyük bir kesim mobilyalarını sabitlemedi. hala deprem çantası hazırlamayan bir sürü insan var mesela.

bazı insanların fobisi var diye (ki fobisi olanlardan biri de benim) gözümüzü kulağımızı kapatıp oturamayız ki. sadece istanbul değil bütün ülkede deprem tehlikesi var. japonya gibi, amerika gibi bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız.

Aynen öyle katılıyorum size, bence çoğu kişinin fobisi vardır adı üstünde deprem yani. Güzel bir şey olmadığı çok açık, biz konuşmasak üstünü örtsek konunun deprem olmayacak mı?

Tam tersine gerekirse her gün haber yapılmalı bilinçlenip öğrenene kadar anlatılmalı.

Çok net hatırlıyorum o zamanlar çocuktuk okulda bir ara depremle ilgili kitapçıklar dağıtıldı, deprem çantaları falan bahsedildi. Evde bir heves hepimiz deprem çantası hazırlardık arkadaşlarla. Sonra buhar oldu geçti gitti konu kapandı. Sanki moda olan bir akımdı da sonra popülaritesi bitmiş gibi

Düşünüyorum İstanbul’da bir sürü sevdiğim insan var her an birine bir şey olabilir düşüncesi çok korkunç,hatta bu cümle bile saçma kaç milyonluk şehir yani bir kişilik kayıp bile o kişinin ailesi için yıkım zaten . Ve gerçekten kimse bir şey yapmıyor. Acil durumda ordaki tüm görevliler doğal olarak kendi ailesine koşsa genel halka yardımı kim ulaştıracak? Yani inanın deprem fobimi kenara bırakıp bunları düşününce bile içim daralıyor, umarım bir şeyler yaparız geç olmadan.

illedeben başından bu kadar çok felaket geçip hala en ufak tedbir almayan, hala mükemmel bir kadercilikle ecel, nasip kısmet diye geçiştiren tek millet biziz galiba.

hadi insana canlıya kıymet verilmiyor anlıyorum. ama ülkenin ekonomik gelir kaynağının, ticaretin, sanayinin en yoğun olduğu bölge olan marmara bölgesinde çok büyük deprem bekleniyor, kimse birşey yapmıyor anlamam imkansız gerçekten.
bizim paraya tapan insanlarımız bunu da düşünmüyor demek ki.

Haber izlemiyorum psikojimi bozuyor diye.
Bu post ne zamandır çıkıyor bakmayim bakmayim dedim dayanamadim.
Sadece atv de mi çıktı başka kaynaklar verdi mi??

Haber izlemiyorum psikojimi bozuyor diye.
Bu post ne zamandır çıkıyor bakmayim bakmayim dedim dayanamadim.
Sadece atv de mi çıktı başka kaynaklar verdi mi??
Ben haber olarak atv de gördüm ve sosyal medyada da bi kac paylasim gordm bununla ilgili. Kandilli resathanesi uzmanlari incelemisler. Diger haberler kanallarina bakmamistim. Belkide cikmistir

Benimde evim henuz 3 yillik 2 yildir oturuyorum 3 katli en ustteyim ama genede korkuyorum insallah diyorm disarda arabada falan olurum o an.. ve yanlz olmam diye dua ediyorm
Hayırlısı için dua edin. Dışarda olmanız yada evde olmanız önemli değil önemli olan hayatta kalabilmek. Dışadıra arabada olduğunuz anda yol çökebilir köprü yıkılabilir. Ecel geldikten sonra bulunulan noktanın hiç önemi yok. Allahtan her zaman hayırlısı için dua etmek daha doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…