Deprem korkusu

Binaniz deprem yonetmeligine uygun mu biliyor musunuz? Eger oyleyse icinizi rahat tutun. Ki belli bi tarihten sonra yapilan binalarin yonetmelige uygun sekilde yapilmis olmasi gerek. Cok dusunmemeye calisin insan bi seyi cok dusununce cok kotu bi ruh hali meydana geliyor.

Sizin önce kendinizi düşünmeniz ve çabuk hareket etmemiz lazım[/QUOTE]
allahim esirgesin ya keske haberlerdede insanlari bu kadar korkutmasalar
aslında bence haberler de çıkması iyi birşey 99 depremini avcıların dibinde yaşayan biri olarak söylüyorum. Önlem alınır mesela evimizde güvenli noktaları öğreniriz. Vsvs mesela ben şuan orta yükseklikte oturuyorum eşim tün kapıları 3 kere kitliyor yani olursa geçmiş olsun şimdi birde anadolu yakasındayım.. ALLAH yardımcımız olsun

Allah yaşatmasın bende Gölcük depremini yaşadım 99’da küçüktüm ama hatırlıyorum.
Çantanızı hazır tutun her ihtimale karşı sonrası tevekkül. Hiç unutmam hep anlatırlardı o zaman. Adam deprem zamanı evinden çıkmış depremde bir şey olmamış. 2 gün sonra kafasına kiremit düşüp ölmüştü. Ecelden kaçış yok geldi mi boğazımıza bir şey kaçar ölürüz bunlar ölümün bahaneleri ama tabi önce tedbirimizi alıp sonra tevekkül etmemiz lazım. Allah kimseye yaşatmasın inşallah

bazen eskide de bunla ilgili baslik oluyor. gecen gece sabaha kadar uyuyamadim. bu gece uyku yok bana heralde :( sadece o korku bile fena. ben daha ilk sallantida aklimi yitiriyorum nerdeyse ciplak ayak sokaga firliyorum. Allah sogukkanlilik versin insallah. cocuklar da var. daha beter senaryolari dusunmuyorum bile ama en iyi senaryo bile nefesimi kesmeye yetiyor. anksiyete de var hafiften. basimi dondurdu simdiden. :(

Binaniz deprem yonetmeligine uygun mu biliyor musunuz? Eger oyleyse icinizi rahat tutun. Ki belli bi tarihten sonra yapilan binalarin yonetmelige uygun sekilde yapilmis olmasi gerek. Cok dusunmemeye calisin insan bi seyi cok dusununce cok kotu bi ruh hali meydana geliyor.

binanın deprem yönetmeliğine uygun olup olmaması 99 depreminde bir şey ifade etmemişti malesef. yıkılan binaların bir çoğu yönetmeliklere uygundu.
neden biliyor musunuz?
çünkü belediyede çalışan en düşük dereceli memurlar bile ufak tefek hediyeler karşılığında olmayan şeyleri oldurmaya çok meraklılar.
çünkü halk bilinçsiz, belediyeler insan hayatına önem vermiyor.
çünkü devlet imar izni olmayan binalara af çıkartıyor, imar barışı diye oy topluyor.
söylediklerim siyaset zannedilmesin, hükümetin belediyenin başında kimin olduğu umurumda bile değil. daha geçen sene yıllardır imar izni olmayan 20 daireli 4 katlı binamıza, daire başı 3000 lira bir fiyat ödeyerek devletle barıştık(!)
hiç kimse gelip kontrol etmedi binamızı. neye istinaden bu barış yapıldı? kimse bilmiyor. ama para işte...
beklenen büyük istanbul depremi öyle veya böyle olacak. yıllardır bekleniyor, 99 depreminden beri bilim adamları açıklıyor.
biz hala afet sonrası toplanma alanlarına binalar gökdelenler dikiyoruz.
yani oldu ki Allaha şükür binamız yıkılmadı, ya da kurtulduk.
99 depreminde olduğu gibi çadırkent kurulacak alan bile kalmadı istanbulda bir çok ilçede.
bu ülkedeki bu kaderci zihniyetten nefret ediyorum.. oysa tedbir kuldan takdir Allahtan, bunu herkes unutuyor..

sebebini bilmiyorum bende de hortladı bu aralar deprem fobisi.. belki de sizin gibi haberlere denk geldiğim içindir.

ne diyelim keske felaket senaryosu, komplo teorisi olsa bunlar.

Kızlar benide korkuttunuz yahu Allahım korusun herkesi bende istanbuldayım. Dusuncesi bile korkunc bizim binada 20 yıllık kesin biz gideriz catlaklar var dayanmaz bide en üst kat hic sansımız yok. Cocuklarım var Allah cocuklarımızın yüzüne baksın da böyle bisey yasamayalım.

Kizlar.. haberlerde her an deprem olabilir diye soylentiler var.. ve buyuk bir deprem olucakmis ben cok endiseliyim cok korkuyorum. Bi kez 99 depremini atlatmiştik allahim bidaha gostermesinnn insallah.. siz ne dusunuyorsunuz nolur beni rahatlatın biraz surekli aklimda ya smdi deprem olursa diyorm
Bence deprem öyle olacakmış diyince olabilecek birsey degil Allah bilir ya

binanın deprem yönetmeliğine uygun olup olmaması 99 depreminde bir şey ifade etmemişti malesef. yıkılan binaların bir çoğu yönetmeliklere uygundu.
neden biliyor musunuz?
çünkü belediyede çalışan en düşük dereceli memurlar bile ufak tefek hediyeler karşılığında olmayan şeyleri oldurmaya çok meraklılar.
çünkü halk bilinçsiz, belediyeler insan hayatına önem vermiyor.
çünkü devlet imar izni olmayan binalara af çıkartıyor, imar barışı diye oy topluyor.
söylediklerim siyaset zannedilmesin, hükümetin belediyenin başında kimin olduğu umurumda bile değil. daha geçen sene yıllardır imar izni olmayan 20 daireli 4 katlı binamıza, daire başı 3000 lira bir fiyat ödeyerek devletle barıştık(!)
hiç kimse gelip kontrol etmedi binamızı. neye istinaden bu barış yapıldı? kimse bilmiyor. ama para işte...
beklenen büyük istanbul depremi öyle veya böyle olacak. yıllardır bekleniyor, 99 depreminden beri bilim adamları açıklıyor.
biz hala afet sonrası toplanma alanlarına binalar gökdelenler dikiyoruz.
yani oldu ki Allaha şükür binamız yıkılmadı, ya da kurtulduk.
99 depreminde olduğu gibi çadırkent kurulacak alan bile kalmadı istanbulda bir çok ilçede.
bu ülkedeki bu kaderci zihniyetten nefret ediyorum.. oysa tedbir kuldan takdir Allahtan, bunu herkes unutuyor..

sebebini bilmiyorum bende de hortladı bu aralar deprem fobisi.. belki de sizin gibi haberlere denk geldiğim içindir.

ne diyelim keske felaket senaryosu, komplo teorisi olsa bunlar.
Dogrudur bi sey diyemiycem :( evet once yapilan is dogru olacak sonra Allah'a birakacaksin ama maalesef ulkemizde isler boyle yurumuyor.

Dogrudur bi sey diyemiycem :( evet once yapilan is dogru olacak sonra Allah'a birakacaksin ama maalesef ulkemizde isler boyle yurumuyor.

yani gerçekten yıllardır araştırırım bu konuyu neden hala hiçbir şey yapılamadığını aklım mantığım almıyor. belediyeler bu işi tamamen ranta dönüştürmüş. kentsel dönüşüm yapıyorlar güya saolsunlar, ama insanlar karşı çıkıyor. neden çıkıyorlar? çünkü adam yıllardır çalışmış yapmış evini. ama kentsel dönüşüm karşılığında evinin değerini vermiyorlar. biraz da bilinçsizse ne yapsın?

yıllardır oraya buraya harcanan paralarla gereken önlemler alınmıştı çoktan alınsa.

ama ne olacak ki, nasılsa insanlar kader diyip geçiyorlar. geçen hafta amerika'da da oldu 7.1 şiddetinde deprem. neden kimse ölmüyor kaderse?

çok yazık gerçekten, inşallah mezarlarımızda yaşamıyoruzdur ne diyelim.

yani gerçekten yıllardır araştırırım bu konuyu neden hala hiçbir şey yapılamadığını aklım mantığım almıyor. belediyeler bu işi tamamen ranta dönüştürmüş. kentsel dönüşüm yapıyorlar güya saolsunlar, ama insanlar karşı çıkıyor. neden çıkıyorlar? çünkü adam yıllardır çalışmış yapmış evini. ama kentsel dönüşüm karşılığında evinin değerini vermiyorlar. biraz da bilinçsizse ne yapsın?

yıllardır oraya buraya harcanan paralarla gereken önlemler alınmıştı çoktan alınsa.

ama ne olacak ki, nasılsa insanlar kader diyip geçiyorlar. geçen hafta amerika'da da oldu 7.1 şiddetinde deprem. neden kimse ölmüyor kaderse?

çok yazık gerçekten, inşallah mezarlarımızda yaşamıyoruzdur ne diyelim.
Bir de toplanma alanı yok şu an. Her yer tıklım tıklım. Gideceğimiz bir arazi boş alan bile yok.

Öncelikle Allah korusun insallah🙏🙏 99 depremini yasadim.Bende de fobi oluşmuştu.O duyguyu biliyorum.Sürekli avizeye bakardim.Banyo vs yapmak istemezdim.Hep dışarda olayim isterdim.Terapi aldim.Gercekten faydasini gördüm 🙏🙏 yillar sonra Şehir degistirdik bu sefer burda da 6.4 e yakalandik.Sonuc itibariyle deprem ülkesinde yasiyoruz ve gercekten alismamiz ve neler yapabilecegimizi bilmemiz ve uygulamamiz gerekiyor.Istanbul degil sadece Tr de cook yer tehdit altinda.Size tavsiyem gercekten bu düsunce sizi cok rahatsiz ediyorsa ve yaşam kalitenizi düşürüyorsa mutlaka iyi bir psikiyatra danişmaniz.

Bir de toplanma alanı yok şu an. Her yer tıklım tıklım. Gideceğimiz bir arazi boş alan bile yok.

aynen öyle bir önceki mesajımda belirtmiştim ben de. tedbir almak yerine hala toplanma alanlarına bina dikiyorlar.

zaten depremden sonra hayatta kalmak bir dert, ölmek bir dert.
düşünsenize 99 depreminde deprem bölgesinin nüfusu kaçtı ve neler yaşandı.
o zaman yaşananları, yağmacıları, hırsızları filan merak edenler bölge halkının açıklamalarından dinleyebilirler. şu an istanbulun nüfusu kaç? bir de kayıtlı olmayan binlerce suriyeli, afgan ve daha bir çok milletten mülteciyi düşünün.

konu sahibini iyice korkutuyorum belki ama ben de gerçekten çok korkuyorum..

En büyük korkularımdan biridir deprem. Özellikle her gece uyurken ya deprem olursa düşüncesiyle uykuya dalıyorum ve büyük fobim olduğu için ve belkide komik olucak ama uzun zamandır pijamalarımı bile giymiyorum uyurken. Gece birşey olurda sokağa çıkmak zorunda kalırsam diye. Hayatımızı nasılda belli belirsiz şeylero düşünerek zehir ediyoruz. Ben yurtdışındayım. Bahçeli evde oturuyorum. Her zaman binalarda oturanları düşünüyorum. Kardeşimde 16.katta oturuyor. Allah korusun ya deprem ya yangın olursa ne olacak, nasıl inecekler. Off. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Keşke böyle haberleri duyurmakla telaşlandırmasalar insanları

Allah yaşatmasın bende Gölcük depremini yaşadım 99’da küçüktüm ama hatırlıyorum.
Çantanızı hazır tutun her ihtimale karşı sonrası tevekkül. Hiç unutmam hep anlatırlardı o zaman. Adam deprem zamanı evinden çıkmış depremde bir şey olmamış. 2 gün sonra kafasına kiremit düşüp ölmüştü. Ecelden kaçış yok geldi mi boğazımıza bir şey kaçar ölürüz bunlar ölümün bahaneleri ama tabi önce tedbirimizi alıp sonra tevekkül etmemiz lazım. Allah kimseye yaşatmasın inşallah
cevrenizde binalar yıkılmış miydi. ölmek degil de süreç korkutuyor beni hep. aslinda bir seyi yasamadan dusunmek kadar sacma bir sey yok. milyon tane sey var her an insanin basina gelebilecek kotu sey. hepsini dusunsek yasayamayiz zaten. bunu da yasayana kadar dusunmemek gerek. en fazla onlem icin canta hazirlanabilir iste. ama ben ona da korkuyorum hatirlatiyor diye.

Back
X