- 25 Temmuz 2013
- 13.196
- 53.788
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben parayı istemiyorum. Zaten o para ile evi yaptıracaktık yani bana yollasana diyemem zaten. -kendi yaptırayım bari dese de hayır demem- Depremin ilk zamanları ev sahiplerine 10 bin, kiracılara da taşınma parası ve kira yardımı yatacak dendiği için biz bekledik. Çünkü kiracımız taşınmadı.
Şöyle söyleyeyim öncelikle çok geçmiş olsun. Böyle bir durumda olunsa zaten bu konuyu açmazdım. Eşyalarında bir zarar yok, zaten evi hasarsız bekliyorduk onun anlattıklarına göre, sürekli iletişim halindeydik evden ziyade onları sık sık arayıp sorduk birşeye ihtiyacınız var mı diye, eğer lazımsa kirayı da yatırmayın dedik teşekkür edip yatırdı. Ben ellerine yapışacak tıynette olsam konuyu açmazdım zaten, bilgi almak istiyorum , verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorumO para yasal olarak kiracının hakkı, kiracıdan almaya çalışmanız da suç unsuru diye biliyorum. 10 bin lira evi yaptırasınız diye ödenmedi, bu süreçte o evlerde oturanlara başka masraflar çıktığı için ödeniyor. Mesela kira ödedikleri halde artçılar devam ettiği için evlerinde oturamadılar, başka yerde kaldılar, şehir dışına çıktılar (mesela bizim yol masraflarımız 5 bin lira tuttu). Ya da ev eşyaları zarar gördü. (Bizim televizyon, mikrodalga fırın tamamen pert ve birkaç cam eşya kırıldı.) Yani toplam 30-40 binlik zararımız vardı, aklımızın ucundan bile geçmedi o paranın ev sahibinin hakkı olduğu. Ki zaten değilmiş. Ev de az hasarlı bu arada.
Tcden kontrol ettirdik zaten, bize yatmadıgını/yatmayacagını ordan öğrendik.Annemgil deprem bölgesinde oturuyor 10 bin lira hane başına destek vardı, aldılar. Bu para depremzede oldukları için verildi.
Geçenlerde de oturdukları ev ablamın üzerine olduğu için ablama dasktan hasarparası yattı.
Yatan on binlarının sizinle alakası yok yani. Ev kimin üstüneyse bir kontrol etsin tc kimlik nosu üzerinden gönderiyorlar parayı çünkü.
Evle ilgisi yok ki. Bence konu sahibi direkt afet bölgesi ilan edilen 10 şehirde ikamet etmediği için ona yatırılmadı. Ama evden dolayı da o parayı almak istiyor. Burda tepki çekmemek için kendi de o bölgede gibi yazdı.O para sadece tasinma parasi degil, tasinmalari halinde yatacak yoksa yatmayacak diye bir sey yok. Surec icinde yaptiklari masraflara destek olmak icin, depremzede destegi. Dedigim gibi sizin hakkiniz olsaydi size yatardi, kiraci da gidip evi yaptiracak degil sizin yerinize, ortada bir sorun yok. Ev sahibinin hakki ya da evin hakki olarak dusunuyorsaniz o parayi yaniliyorsunuz.
Yok yemin ediyorum deprem bölgesindeyim. Kuzenim de kiracımızla aynı deprem bölgesinde kendi evinde oturuyor evi hasarsız ve ödenek almadı. Evi hasarsız olan hiçbir tanıdığıma verilmedi. Günahımı almayın lütfen. İnanmıyorsanız da yorum yapmayın üzülüyorum çünkü.O para ev için verilmiyor ki aileye destek için veriliyor. Elbette kiracının hakkı. Siz on şehirden birinde değil de civarda az etkilenen illerden birindesiniz belki de ondan size yatmadı. Bilmiyorum bana iyi niyetli gelmediniz. Siz de deprem bölgesinde olsanız size yatardı. O para onların hakkı
Bence devlet onun ayrımını -yani kimin ihtiyacı var, kimin yok- o kaos ortamında yapamayacağı için ayırmadan herkese 10 bin yatırdı bu sebepten. Size de geçmiş olsun.Şöyle söyleyeyim öncelikle çok geçmiş olsun. Böyle bir durumda olunsa zaten bu konuyu açmazdım. Eşyalarında bir zarar yok, zaten evi hasarsız bekliyorduk onun anlattıklarına göre, sürekli iletişim halindeydik evden ziyade onları sık sık arayıp sorduk birşeye ihtiyacınız var mı diye, eğer lazımsa kirayı da yatırmayın dedik teşekkür edip yatırdı. Ben ellerine yapışacak tıynette olsam konuyu açmazdım zaten, bilgi almak istiyorum , verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum
Evet öyle düşündüm ama yorumlardan sonra fikrim değişti biraz.Şahsen, adıma - TC kimliğime yatan bir para varsa, onu çekip başkasının hakkıymış gibi vermezdim.
Sonuçta benim resmi bilgilerim üzerine yatıyor ise, başkası nasıl "benim" diyebilir ?
Siz nasıl diyebildiniz şaşırdım.
Bunun dışında, kiracı , evde kombi bozulsa, yaptırmalı mesela. Ancak siz kiracı kaynaklı olmayan bir şeyee, kiracının başka ihtiyaçları için yatırılmış para ile yaptırmasını bekliyorsunuz.
Evin deprem sigortası yok mu?Tcden kontrol ettirdik zaten, bize yatmadıgını/yatmayacagını ordan öğrendik.
Allah tekrarını yaşatmasın. Çok teşekkür ediyorum.Bence devlet onun ayrımını -yani kimin ihtiyacı var, kimin yok- o kaos ortamında yapamayacağı için ayırmadan herkese 10 bin yatırdı bu sebepten. Size de geçmiş olsun.![]()
Teşekkür ederim yorumunuz içinO para sadece tasinma parasi degil, tasinmalari halinde yatacak yoksa yatmayacak diye bir sey yok. Surec icinde yaptiklari masraflara destek olmak icin, depremzede destegi. Dedigim gibi sizin hakkiniz olsaydi size yatardi, kiraci da gidip evi yaptiracak degil sizin yerinize, ortada bir sorun yok. Ev sahibinin hakki ya da evin hakki olarak dusunuyorsaniz o parayi yaniliyorsunuz.
Evle ilgisi yok ki. Bence konu sahibi direkt afet bölgesi ilan edilen 10 şehirde ikamet etmediği için ona yatırılmadı. Ama evden dolayı da o parayı almak istiyor. Burda tepki çekmemek için kendi de o bölgede gibi yazdı.
Yoksa ev sahibi olul olmadığına bakmaksızın tüm depremzedelere yatırıldı.
Deprem bölgesinde yakınlarım, arkadaşlarım var, o para ev sahiplerine değil, depremzedelere yapılmış bir destek. Kiraci olanlarda aldi, ev sahipleriyle sorun yaşayan biri oldu o da geri verme durumu olduğu anlaşıldı zaten.Bizim evimiz hasarsız olduğu için yatmadı. Ama hasarlı bir iki arkadaşımın ev sahibine yatmış
Hayır deprem bölgesindeyim. Yorum yapmanızı istemiyorum çünkü yalancı muamelesi yapıyorsunuz.Evle ilgisi yok ki. Bence konu sahibi direkt afet bölgesi ilan edilen 10 şehirde ikamet etmediği için ona yatırılmadı. Ama evden dolayı da o parayı almak istiyor. Burda tepki çekmemek için kendi de o bölgede gibi yazdı.
Yoksa ev sahibi olul olmadığına bakmaksızın tüm depremzedelere yatırıldı.
Bence hadsizleşmeye başlıyorsunuz. Ben de arabada yattım, sadece onlar değil. 10kya göz dikmiyorum hak mevzusunu burada soruyorum. Fil Çimen mevzusu çok komik kendim de kiracıyım aynı zamanda. Hem kiracı hem ev sahibi olarak yazıyorum. Yorumlarını saygı çerçevesinde itham etmeden yapacak herkes istediğini yazabilir. Ama biri yalancı der, biri göz dikiyor. Ayıp ama artık.Ben kiraci olsam cok sinirlenirdim. Devletin benim adima yatirdigi deprem parasi ile ev sahibinin evini yaptiracagim ha ? Zaten insanlarin cani burnunda, 3 gun arabada yatmislar, psikolojik olarak cokuntuyu saymiyorum bile.
Bu durumda konu sahibi 'yasal' bir sorun yasandigini dusunuyorsa, bunu yetkili kisilerle cozmeli. Kendi gibi magdur olan kiraciya yatan 10000tl'ye goz dikerek degil. Zaten ulkedeki temel sorunlardan biri filler tepisiyor, altinda cimenler eziliyor. Kimsenin asil sorumlu ile ugrastigi yok, gucunun yettigi ile kendi menfaatince sorununu cozmeye calisiyor.
Teşekkür ediyorum yorumunuz içinDeprem bölgesinde yakınlarım, arkadaşlarım var, o para ev sahiplerine değil, depremzedelere yapılmış bir destek. Kiraci olanlarda aldi, ev sahipleriyle sorun yaşayan biri oldu o da geri verme durumu olduğu anlaşıldı zaten.
10 bin TL hane basi verilen bir para o evde kimin ikameti varsa o kişiye yatar tapu sahibi olup olmadığına bakılmaz taşınma parasıyla alakası yok yardım parası neticede.Yani kiracının hakkı.Yok yemin ediyorum deprem bölgesindeyim. Kuzenim de kiracımızla aynı deprem bölgesinde kendi evinde oturuyor evi hasarsız ve ödenek almadı. Evi hasarsız olan hiçbir tanıdığıma verilmedi. Günahımı almayın lütfen. İnanmıyorsanız da yorum yapmayın üzülüyorum çünkü.