geçmiş olsun,aynı şeyleri bizde yasadık evimizde bir sıkıntı yok ilk günün sabahı evde kalmaya basladık,ben biraz soğuk kanlı sakin bir insanımdır, ailemde adanadaydı onların evine orta hasar demişler sonra az hasar fln dediler anlamak güç,daha önceden bende şiddetli bir deprem atlattım evimiz biz icindeyken yıkılmadı ama sonrasında yıkım kararı verdiler,oğlumda çok korktu korkusunu yenmesi için deprem nedir nasıl oluşur en ince ayrıntısına kadar anlattım,bunun bilinç altında mistik,bilinmez bir olay olarak yer etmesini istemedim,bunun bir doğa olayı olduğunu,sürekli olabileceğini,dünyanın bunu sürekli tekrarladığnı anlattım,bu konudan korkmak yerine bilinçlenmek hayat kurtarır,eve girince kendimize güvenli bir alan oluşturduk kendisini güvende hissetsin diye,çelik ayaklı bir masa olur,iki koltuk arası olur,bu tarz şeyler kontrolün sizdede olduğunu hissettiriyor,onun dışında hepimiz aynı şekilde yaşıyoruz,aynı riskler hepimiz için var,buna engel olamayız,kafanızda bunun jeolojik bir olay olduğunu,bir doğa olayı olduğunu tekrarlayın,korkunuzu normal seviyeye indirin,sakin kalın,kendinizi rahat hissettirecek önlemler alın...