- Konu Sahibi Bir Eylul Aksami
Ben daima zangır zangır sallan bir şehir olan İzmirdeyim. 4 kasımda gece bi deprem oldu, uyku sersemi yatakta yakalandım. Mal gibi kaldım hiçbir tepki veremedim. Çığlık attım iki kere tamamen istem dışı.Deprem anında herkes aynı tepkiyi veremiyor bir de. Evdeyken yakalandık büyük depremlere 6-7 Şubattakilere yani. Yeminle mal gibi kalakaldım olduğum yerde. Dondum bildiğiniz.
Ben öğretmenim, okullar açıldı açılalı 5-6 kez okulda yakalandım. O arkadaşı yerime davet ediyorum, kendi canını geçip kendine bakan 25 küçük çocukla ne yapacak performansını görmek isterim.
Okulumda, diğer okullarda da hep en son bizler çıktık. Mahşer yeri gibi oluyor, çocukları sarsıntı bittikten sonra güvenli bir şekilde çıkarmak sonrasında eksik var mı diye o hengamede yoklama almak... Gerçekten çok ama çok zor.
30 Ekim 2020 İzmir depremine mutfakta tatlı yaparken yakalandım. O depremde yıkılan binalar olmuştu. Büyüktü ve 50 saniye falan sürmüştü. Sarsıntının otuzuncu saniyesine kadar ben kekime krema sürmeye devam ettim. Son on saniyede ciddiye aldım mesela ben o depremi. Tepkiler değişik. Konuşmak kolay.