toparlanacagiz canim insallah sana ds çok gecmis olsunKafam allak bullak .. binamız çöktü, ayrıntı yazmak tekrar yaşamak gibi oluyor , inanın normalde korku filmi olarak dahi izleyemeyeceğim şeyleri bizzat yaşadım .. kendimi toparlayamıyorım .. öğretmenim , aynı ilde mi kalsam başka ile mi gitsem bilmiyorum.. kendi memleketim değildi zaten eşim asker diye gelmiştik, sevip ev almıştık .. bilemiyorum, herşeyimizi kaybettik .. şükür et diyeceksiniz şükrediyorum .. binlerce kez şükürler olsun ama birisi de tutup bak en azından ölmediniz deyince içimi bir öfke kaplıyor , ha yaşamaya hakkımız yok mü , hep daha kötüsünü düşünüp bi az kötüye razı mı gelmeli , evet ölenlerin de haksızlığa uğradığını düşünüyorum neden biz bunu yaşadık , neden ben çocuğuma gecenin 4 ünde üzerimize düşen dolabın altından çıkabilmek için yırtındım neden bu çaresizliği yaşadım neden kafamı kaldırdığımda , deprem anında dengesini kaybeden iki kişinin onuncu kattan zemine çakılmasını gördüm.. neden orada , güya insani duygusu yüksek olan ben.. arkamı dönüp kızımla ikinci kattan atlayarak kaçtım…… ama bundan sonra da ne yapacağız bilmiyorum önümü göremiyorum . Bunun adı şükürsüzlük mü ? İmtihanımı mı veremiyorum .. kafam karman corman ….. neden yaşandı bunlar .. buradan sonra ne yapacağız
Barış Muşlu dediğiniz kişi tam olarak ne yapacak anlamadımResmen kıyameti yaşadınız. Böyle hissetmeniz çok normal. Biz burada kötü durumdayız. Siz ne yapacaksınız. İmkan varsa biraz uzaklaşın. Dışarıda akrabanıza eşinize dostunuza gidin. Hava çok soğuk. Orada olmaz. Yoksa da afada isminizi yazıdırıp başka ilde bir otele yerleşin. Ne diyebilirim çok zor. 18 şubatta barış muslu depremzedeler için demo yapacak. İnanır mısınız bilmem ama katılın isterseniz. Ne diyeyim haklısınız. Bu yapıları yapıp izin verenler en ağır cezayı hak ediyor. Rabbim bundan sonra ki hayatınızda hep güzellikler versin. Kaybettiklerinizin kat be kat fazlasını versin.
Sosyal medyadan takibe alın. Tramvalar ile çalışan biri. Yani tramvanızı yok etmek için psikolojik bir çalışma yapacak. Sosyal medyadan.Barış Muşlu dediğiniz kişi tam olarak ne yapacak anlamadım
Olaya böyle bakarsak yaşayamayiz. Ne şükrü ya diye bir şey yok. En yakınını kaybedebilirdi, bir uzvunu kaybedebilirdi, hayatını kaybedebilirdi. O deprem bölgesinde keşke her şeyimi yitirseydim ama evladim yanımda olsaydi diyen çok kişi vardır, eminim bundan.ne şükrü ya ?
sahip olduğunuz bütün maddi şeyleri kaybetmissiniz ,
yaşamınız tehlikeye girmiş bir süre
üstüne üstlük çevreniz travma dolu korkunç bir ortam
konfor alanınız tamamen bozulmuş
ne hissediyorsanız hepsi çok ama çok doğal .
insanın bu hayatta başına gelebilecek en zor seylerden birini yaşıyorsunuz
ne kadar öfke duysanız azdır
bütün kötü hislere izin verin ama geçecek onu da bilin,
her şey yeniden toparlanacak , kendinizi yeniden güvende hissetmeye başlayacaksınız ...
biraz zaman sadece
asıl olaya negatif hisleri bastırarak bakarsak yaşayamayız .Olaya böyle bakarsak yaşayamayiz. Ne şükrü ya diye bir şey yok. En yakınını kaybedebilirdi, bir uzvunu kaybedebilirdi, hayatını kaybedebilirdi. O deprem bölgesinde keşke her şeyimi yitirseydim ama evladim yanımda olsaydi diyen çok kişi vardır, eminim bundan.
Ben acının üstünü kapatmaktan bahsetmiyorum. Elbette acısını yaşayacak. Ama sürekli öfkeyle 'neden ben, neden biz, kahretsin' diyerek acı yaşanmaz. Böyle iyilesebilecegine inanıyor musunuz binlerce insanın?asıl olaya negatif hisleri bastırarak bakarsak yaşayamayız .
kaybettiği çok şey var onların acısını yaşamaya izin vermeden yok o olabilirdi yok bu olabilirdi şükret diyorsunuz kadına
kaybetmedi ama değil mi uZvunu ya da evladını ? bırakın kaybettiklerinin acısıni olduğu gibi yaşasın.
negatif hislerini en dibine kadar yaşamadan kimsenin iyilesecegine inanmıyorum,Ben acının üstünü kapatmaktan bahsetmiyorum. Elbette acısını yaşayacak. Ama sürekli öfkeyle 'neden ben, neden biz, kahretsin' diyerek acı yaşanmaz. Böyle iyilesebilecegine inanıyor musunuz binlerce insanın?
katılıyorum ve pek çok psikolog da o anlar da ne yaşamak isteniyorsa yaşansın diyor. O acıyı matemi tutmadan nasıl iyileşebilir. Bence de o anları yaşayan birinin şükür hayattayım demesi ağlamaması susması anlatmaması daha büyük yıkım getirir. Ağlayacaksa ağlayacak. Sinirlenecekse sinirlenecek. En dibine kadar acısını yaşasın. Resmen kıyameti yaşamış birine şükret diyemem.negatif hislerini en dibine kadar yaşamadan kimsenin iyilesecegine inanmıyorum,
bu konuda ya da bambaşka konuda.
yaşadığı şey kötü ,bak daha kötüleri var şükret demek genel olarak kimseye iyi gelen bir şey değil bence.
Başka ile tayin isteyeceğiz sanırımYeni bir şehir yeni başlangıçlar demek. Hangi şehirdeydi eviniz bilmiyorum ama toparlanması çoook uzun zaman alacak oralarin. Her gün o durumu görmek travmalarınızı tetikler.
Maddi gücünüz el veriyorsa büyüdüğünüz şehre yakın bir yere taşınsanız sizin için daha iyi olabilir. Her şey çok güzel olsun inşallah.
Dilerim bu zor günlere dayanma gücü verecek çok güzel mutluluklar yaşarsınız.Başka ile tayin isteyeceğiz sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?