Depremzedelere yapılan yardımlar hakkında ama çok onemli

Eğer olumlu dönüş olursa buradan yazarım vakfın ismini bizimle aynı durumda olan varsa başvurur onlarda
Dediğim gibi bahsedilen vakfa gidip muracatta bulunmadım yardim için sadece sosyal dayanışma vakfına başvurdum. O da kaymakligimin içinde zaten.
Ama telefonda arayıp bizden bilgi alan çok oldu. Mesela hiç müracaat etmediğimiz halfe muftukukten arayıp işte siz buraya gelmişsiniz bizimde haberimiz oldu var mı bir ihtiyacınız diye arayıp sordular gıda yardımı getirdiler kaldığımız yere. Ne numara verdik ne birşey nasıl buldular nasıl bir sistemle çalışıyorlar ben bilmiyorum. Kaldığımız yer de çok çok küçük. Ondan mi böyle bilmiyorum . Burada depremzede gerçekten az aile vardır öyle binlerce değildir.
Anladım arayıp teyit ederseniz ya da yardım edilirse vs gelişmeleri yazın lütfen, hep aklımın köşesinde kalır zira benim.. Tekrar çok geçmiş olsun 🙏🏻

sıkıntı olmaz ama aklima şu geldi ..siz bu bilgileri verirken kurumlara illaki yardimlara ulasabilmek icin iban da vermissinizdir ..bu kadar bilgiye ulasak iban a ulasmaliydi diye dusundum nedense

sadece sifre vs durumlarinda yada size kod gelecek bize soyleyin gibi bisey isterlerse yapmayin lutfen hesabinizda ne var ne yok gider Allah korusun

İbandan sorun olmaz, ama eğer size yanlislikla 1000 yatırdık, 300unu geri yatırır misiniz falan diye onlar sizden Para göndermenizi isterse Sakın sakin atmayın. bu bir dolandırıcılık yöntemi.

Numaranıza da ulaşmış olabilirler. Çok fazla WhatsApp grubu var, elden ele elden ele bir şekilde ulaşılmış olabilirler. Benim de depremle ilgili bir kurumla bir baglantim var, şu an 'tanidigim yardım yapacak, evi yıkılmış üç aile iletir misiniz' yazayım, bir dakika içinde iletirler.
Yani bence normal bir şey.
İnşallah güvenilir bir kurumdur da yardımlarını yaparlar.
Ama içine sinmediyse internetten genel merkezin numarasını bulup arayın. Kendi adınizı verin. var mı böyle bir şey öğrenin. Daha sağlıklı olur☺️

sıkıntı olmaz ama aklima şu geldi ..siz bu bilgileri verirken kurumlara illaki yardimlara ulasabilmek icin iban da vermissinizdir ..bu kadar bilgiye ulasak iban a ulasmaliydi diye dusundum nedense

sadece sifre vs durumlarinda yada size kod gelecek bize soyleyin gibi bisey isterlerse yapmayin lutfen hesabinizda ne var ne yok gider Allah korusun
Hiç bir kuruma IBAN vermedim. Zaten yardım için sadece sosyal dayanışma vakfına başvurdum hane ziyareti yaptılar yaşadığımız yeri gördüler komisyon değerlendirecek dediler daha geri dönüşte olmadı.
Diğer AFAD ve kaynaklık nakdi yardım yapmıyor zaten kimlik veriyoruz gıda ve giysi verdiler onun dışında müftülük gıda yardımı yaptı ve birşeye ihtiyacınız olursa söyleyin dedi bizim de elbise dolabimiz yok kaldığımız yerde o da henüz bulunamadı . Bakkaldan kutu alıp onun içine koymustum elbiseleri.

İbandan sorun olmaz, ama eğer size yanlislikla 1000 yatırdık, 300unu geri yatırır misiniz falan diye onlar sizden Para göndermenizi isterse Sakın sakin atmayın. bu bir dolandırıcılık yöntemi.

Numaranıza da ulaşmış olabilirler. Çok fazla WhatsApp grubu var, elden ele elden ele bir şekilde ulaşılmış olabilirler. Benim de depremle ilgili bir kurumla bir baglantim var, şu an 'tanidigim yardım yapacak, evi yıkılmış üç aile iletir misiniz' yazayım, bir dakika içinde iletirler.
Yani bence normal bir şey.
İnşallah güvenilir bir kurumdur da yardımlarını yaparlar.
Ama içine sinmediyse internetten genel merkezin numarasını bulup arayın. Kendi adınizı verin. var mı böyle bir şey öğrenin. Daha sağlıklı olur☺️
Tamam dediğiniz gibi temkinli olayım. Umarım gerçektir. 6 Şubat'tan beri herkes gibi bizde allak bullak olduk. Çok şükür sağ çıktık ama herkesin yaşadığı zorlukları bizde yaşıyoruz.
Hakikaten çok ama çok zormussss

Tamam dediğiniz gibi temkinli olayım. Umarım gerçektir. 6 Şubat'tan beri herkes gibi bizde allak bullak olduk. Çok şükür sağ çıktık ama herkesin yaşadığı zorlukları bizde yaşıyoruz.
Hakikaten çok ama çok zormussss
Tabii ki, uzaktan evinde olan insanlar için bile ne kadar zor. Sizin yaşadıklarınizi kimse hayal edemez. Ben sadece 7 gece çadırda yattım . Üstelik hem uyku tulumu hem battaniyeler vardı. Ona rağmen günlerde bel ağrısı çektim :( siz kırk günden beri kim bilir neler çekiyorsunuz.
İnşallah gerçekten yardım yapan bir kuruluştur. Adını bana özelden yazın isterseniz, belki bildiğim bir yerdir.

Tabii ki, uzaktan evinde olan insanlar için bile ne kadar zor. Sizin yaşadıklarınizi kimse hayal edemez. Ben sadece 7 gece çadırda yattım . Üstelik hem uyku tulumu hem battaniyeler vardı. Ona rağmen günlerde bel ağrısı çektim :KK43: siz kırk günden beri kim bilir neler çekiyorsunuz.
İnşallah gerçekten yardım yapan bir kuruluştur. Adını bana özelden yazın isterseniz, belki bildiğim bir yerdir.
Hamdolsun bugumuze. Ruhen toparlabilsem taşı sıkıp suyunu çıkartırım evelaalah ama parmağımı oynatacak gücüm yok benim. Artık iyileşmek istiyorum. İki çocuğumu kucağıma alıp helalleşmek herşey bitti demek o kadar zormus ki. Rabbim kimseye yasatmasin

Tabii ki, uzaktan evinde olan insanlar için bile ne kadar zor. Sizin yaşadıklarınizi kimse hayal edemez. Ben sadece 7 gece çadırda yattım . Üstelik hem uyku tulumu hem battaniyeler vardı. Ona rağmen günlerde bel ağrısı çektim :KK43: siz kırk günden beri kim bilir neler çekiyorsunuz.
yenGEnC yenGEnC yazdım size özelden

Yöneticilere yalvarıyorum lütfen engel yemek istemiyorum. Konumu kapatmayin lütfen
Kısaca konudan bahsetmek gerekirse ben depremzedeyim suan başka ile geldim. Bugün bir numara aradı benden IBAN isim soyisim ve banka ismi istedi. İşte .......vakfından arıyoruz sizinle telefonda görüşmüştük size nakdi yardım çıktı IBAN verin dediler.bende size muracat etmedim ben dedim sadece afada ve kaymakliga verdik bilgimizi dedim. O da bizim bütün bilgilerimizi saydı . 4 kisilik ailesiniz şu ilde şurada kalıyorsunuz işte şu okul mezunu şu iş yerinde calismissiniz çocuklar şu yaşta siz şu yastasiniz diye. Ama o süreçte biz o kadar çok kisyle ve kurumla gorsutuk ki ben hatırlamıyorum. Belki de konusmusuzudr. Bu arada söylediği şeyleri çok yer sordu bize ne iş ypardiniz kac kisisniz nerde kalıyorsunuz şuan vs gibi.
Arkadaşım yanımdaydı o da gönder dedi .bende attım bilgileri ama sonra içime şüphe düştü . Acaba bı sıkıntı olur mu IBAN vermekten. Bu kadar olayın içinde birde başka şeylerle uğraşmak istemiyorum.
Bilgisi olan yazabilir mi
Belki yasaktır diye vakıf ismi yazmadım. Ama yasak değilse yazabilirim adını.
Forumda evde iş dolandırılma diye Bi konu var onun altındaki yorumlar çok bilgilendirici,evet sadece iban doğum tarihi isim vs ile dolandirilabilirsiniz adınıza papara hesabı acabiliyorlar o konuyu okuyun muhakkak daha detaylı anlatmış arkadaşlar

Forumda evde iş dolandırılma diye Bi konu var onun altındaki yorumlar çok bilgilendirici,evet sadece iban doğum tarihi isim vs ile dolandirilabilirsiniz adınıza papara hesabı acabiliyorlar o konuyu okuyun muhakkak daha detaylı anlatmış arkadaşlar
Allah korusun şu durumda bı dolandırıcılara uğraşmak herhalde en son isteyeceğim şey olur

Birçok kurum dediğim mesela AFAD kaymakamlik il sağlık müdürlüğü müftülük jandarma sosyal dayanışma vakfı vs gibi birçok yer bize ulaşıp sürekli sorular sordular. Kayıt aldılar. Ama bu arayan yer varmiydi aralarında bilmiyorum
İban vermekten sıkıntı olmaz merak etmeyin.
Koca koca firmalar fatura altına ibanlarini yazarlar ki içlerinde milyonlar olan hesaplar bunlar.
Ben muhasebeci olarak yüzlerce iban biliyorum. Gizli kalması gereken birşey değil, rahat olun.

Back
X