Depresif ruh hali

Haymanaupk

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
516
190
323
Hepinize iyi geceler bayanlar..
Ben 3,5 yıllık evliyim 1,5 yaşında kızım var, karşıdan bakıldığında harika denebilecek bi ailem var aslında.. Ama bilmiyorum bu aralar üzerimde bi mutsuzluk bi depresif ruh hali var (adet günüyle alakasız) eşimle de aşırı sık tartışıyoruz bikaç gündür küsüz hatta, her hareketi batıyo diyebilirim. O da aynı bunu hissedebiliyorum. Kızım da bir yandan çok üzüyor, haliyle her şeye el atıyor çok yaramaz, veee çok çok fazla emiyor, gece 2 saate yakın emer öyle uyur ve sabaha kadar kaç kere emmeye kalktığını sayamıyorum bile. Bu beni nedense yoruyor.
Eşimle her akşam elimizde telefon bütün akşamı internette geçiriyoruz, ben almasam o kesin alıyor, paso yorum okur(güncel haber vs) akşamları ne zaman dışarı çıksak kızımız rahat vermiyor gittiğimiz yerde (acayip yoruyo gerilip birbirimize bağırarak eve döndüğümüz çok olmuştur)
Eşimle küsüz.. Nedenini özet geçeyim, bayramlarda köye gideriz köy 2 saat mesafede, fakat eşimin 1 dedesi şehirde yaşıyor, köy dönüşü bana sormadan (annesigille anlaşmışlar) beni oraya götürdü, midem bulandı başım çatlıyodu o gün fazla oturmak istemedim ama saat gece 1 e kadar beni orda tuttu, neyse bu başka zaman olsa üstünde durmazdım muhtemelen.. Benim sıkıntım beni genelde umursamaması.. Bilmiyorum neden böyle oldu bide bu aralar beni çok tersliyor, yada farkında olmadan ben mi onu tersliyorum da böyle davranıyo? Konuşmak istemiyorum onunla, kaçıp kafayı dinleyebileceğim bi yer olsa 1 saniye durmayacağım bana bakışı bile öyle donuk ki. 10 gündür falan böyleyiz. Bişey demeye gelmiyo, sinirlendiği an tersliyo ufacık bişeyde bile.. Biraz uzun oldu içimi dökmek istedim. Nasıl çıkabilirim bu depresif ruh halinden:KK61:

aynı bende bu gün öyleyim ama adet günüm etkiliyor olabilir,eşimle takışıkp durduk çok sinirlerim bozuk Ahmet Kayanın sahipsiz mezar olsaydım şarkısını içimden mırıldandım gizlice tuvalette ağladım,şimdide burda geziniyorum,nefes terapisi falan araştırdım senden bi farkım yok depresifim fenalardayım :KK61:

aynı bende bu gün öyleyim ama adet günüm etkiliyor olabilir,eşimle takışıkp durduk çok sinirlerim bozuk Ahmet Kayanın sahipsiz mezar olsaydım şarkısını içimden mırıldandım gizlice tuvalette ağladım,şimdide burda geziniyorum,nefes terapisi falan araştırdım senden bi farkım yok depresifim fenalardayım :KK61:
Beni çocuk da çok zorluyo :KK43: bu saat oldu hala uyumadı, kafamı dinleyemiyorum :KK43: eşim desen takmış kulaklarını müzik mi dinliyo napıyo anlamadım :KK43:

Memeyi bıraktır 2 yaşına girmiş. Sanada yazık nedir bu emzirme merakı. Vücudun dan vitamin eksiliyor. Kızın gıdalar dan alsın ihtiyaçlarını. Yoksa bu yorgunluk siniriyle daha çok kocanı uzaklaştırırsın kendinden

Memeyi bıraktır 2 yaşına girmiş. Sanada yazık nedir bu emzirme merakı. Vücudun dan vitamin eksiliyor. Kızın gıdalar dan alsın ihtiyaçlarını. Yoksa bu yorgunluk siniriyle daha çok kocanı uzaklaştırırsın kendinden
Tek cevabı var, kıyamıyorum kızıma :( kocam da anlayışlı olsa keşke biraz gönlümü okşasa.

Bayanlar depresyona girmişsiniz doğru alışverişe ya da kek falan yapın ciddi diyorum yani kendinizi başka NOKTALARa odaklanın büyük bir ihtimalle ilgi istiyorsun çocuk da daha küçük yoruyor seni bence memeden kes gıda ya başla kendine vakit ayır kitap oku kek Yap arkadaş ortamıyla takıl demek istediğim eşin seni biraz fark etsin o kadar yoğun ol ki esin sorsun bu ne ya yüzünü görmüyom iki muhabbet edemiyoruz desin.. daha kolay bir tabirle kaçan kovalanır başka şeyler le ilgilen

Bence kızını sütten kesme vaktin gelmiş. Seni emzik niyetine kullanıyor yaramaz:)
Gece uyuyamadigin icin haliyle depresif oluyorsun. Bu da esine yansıyor.
Halledilmeyecek şeyler degil.
Kızın icin farklı şeyler bul oyun park eglence gibi enerjisini atsın.
Sende kocana biraz yakınlık göster
Erkeklerde çocuk gibidir..
Kadın olmak çok zor. Napalım hem anne hem eş olmak insanı yoruyor ama ikiside nimet sukretmek lazım

bence sütten kes bebeğini artık 2 yaşına geliyor, gece uyku yok bişey yok, muhtemelen cinsellikte azalmıştır, bunlar ilişkinizi etkiliyor olabilir, bebeğine gece kalkmayacak şekilde eğitim ver tamamen tüm gece uyumasada gece iki defa kalksa başarı bence
bebeği bırakabileceğiniz teyze anneanne babaanne gibi güvenilir bi akraba varsa, başbaşa çıkabilceğimiz ortamlar yarat, saçma ama başbaşa dışarda bi demlik çay içmek bile bi değişim bi güzellik yaratabilir aranızda ev basıyo bazen

Tek cevabı var, kıyamıyorum kızıma :KK43: kocam da anlayışlı olsa keşke biraz gönlümü okşasa.

Neyine kıyamıyosun 2 yaşına gelmiş. Zaten anne sütüde ilk aylardaki gibi verimli değildir şuan. Çocugada eziyet kesintisiz uyuyamıyo ve çocuklar uykuyla büyür. Zaten artık kızınız bebek değil çocukluk evresine girmiş.

Kes artik kizini memeden bence. Benimde 19 aylik bi kizim var simdiki bebegime hamile kalana kadar emdi ama memeyi cok sevmesinr ragmen 4 ayliktan itibaren gece emmelerini kestim. Depresyon degil aslinda yasadiginiz sadece yorgunluk. Ayni hikaye bendede var kizim asirir yaramaz, ben calisiyorum, ev isi, hamilelik vs. Avmye gitsek cogu zaman kendi kosmak istedigi icin kriz gecirene kadar agliyor boyle boyle seyler iste. Ama ben moralimi bozmaktansa artik kabullendim agliyorsa birakiyorum agliyor susuyor hatta o aglarken ona guluyorum kendi aglamasi onada garip geliyor. Emzirmek zor is bence bunu biraktirmakla baslarsan cok rahat edersin en azindan deliksiz uyursun buda seni daha zihinde tutar. O alacagi besini almis anne sutunden artik bu kadar cok emmesini gerektirecek bi durum yok

işleri paylaşın öncelikle

emzirme işkenceye dönüştü ise bırak

ben 30 ay emzirdim ama gece falan kalkıp emmezdi böyle

şimdi eşine midem bulanıyor başım ağrıyor dedin sonra mı dedeye gittiniz yoksa sen bunları önceden söylemedin mi

sıcaktan olmuştur muhtemelen yolda ama o bunu bahane gibi algılamış olabilir o nedenle kalkmamıştır

çocuk 1,5 yaşında daha yolun başı o nedenle onu yönetmeyi, dışarıda idare etmeyi de öğrenin gerekirse iyi polis kötü polis olun

ayrıca kız çocuğu babacı olmalı, sen onu yavaştan eşine paslamalısın ki başka şeylere enerji kalsın

eşin yorum okuyacağına çocuk ile oynasın örneğin

10 dakika değil ama tüm akşam sen de yemek vs yapıyorum diye başlarda gerekçe bul sonra alışınca zaten kız onu bırakmaz

Kızımı memeden kesicem en yakın zamanda evet dediklerinize katılıyorum, ama evliliğim için bişey diyemiyorum, az evvel çamaşır katlıyodum mesela çocuğu bırakıp kaçıyor salona bak da iş yapayım dedim iş yapmıyosunki şuan diyo bana. Sinek küçük ama mide bulandırır diyolar ya böyle ufak tefek şeyler büyüyo içimde :( normalde bir dediğimi iki etmemeye çalışır ama bayramdan beri bi tuhaf, artık annesigili gördü diye mi yoksa başka bi sebep bulamıyorum. Evet malum şey de yok denecek kadar az. Kızımızın uyumaması yüzünden.
Sabahtır konuşmaya çalışıyorum ama yüzüme bile bakmıyo, soğuk soğuk kısa konuşmalar sadece. Akşama da halı saha maçı varmış bütün akşam yalnızım yani :(

Kes artik kizini memeden bence. Benimde 19 aylik bi kizim var simdiki bebegime hamile kalana kadar emdi ama memeyi cok sevmesinr ragmen 4 ayliktan itibaren gece emmelerini kestim. Depresyon degil aslinda yasadiginiz sadece yorgunluk. Ayni hikaye bendede var kizim asirir yaramaz, ben calisiyorum, ev isi, hamilelik vs. Avmye gitsek cogu zaman kendi kosmak istedigi icin kriz gecirene kadar agliyor boyle boyle seyler iste. Ama ben moralimi bozmaktansa artik kabullendim agliyorsa birakiyorum agliyor susuyor hatta o aglarken ona guluyorum kendi aglamasi onada garip geliyor. Emzirmek zor is bence bunu biraktirmakla baslarsan cok rahat edersin en azindan deliksiz uyursun buda seni daha zihinde tutar. O alacagi besini almis anne sutunden artik bu kadar cok emmesini gerektirecek bi durum yok
Emzirmek gerçekten çok zor :((((

işleri paylaşın öncelikle

emzirme işkenceye dönüştü ise bırak

ben 30 ay emzirdim ama gece falan kalkıp emmezdi böyle

şimdi eşine midem bulanıyor başım ağrıyor dedin sonra mı dedeye gittiniz yoksa sen bunları önceden söylemedin mi

sıcaktan olmuştur muhtemelen yolda ama o bunu bahane gibi algılamış olabilir o nedenle kalkmamıştır

çocuk 1,5 yaşında daha yolun başı o nedenle onu yönetmeyi, dışarıda idare etmeyi de öğrenin gerekirse iyi polis kötü polis olun

ayrıca kız çocuğu babacı olmalı, sen onu yavaştan eşine paslamalısın ki başka şeylere enerji kalsın

eşin yorum okuyacağına çocuk ile oynasın örneğin

10 dakika değil ama tüm akşam sen de yemek vs yapıyorum diye başlarda gerekçe bul sonra alışınca zaten kız onu bırakmaz
Yok yola çıkmadan başladı zaten mide bulantısı psikolojik, yol boyunca da devam etti ki o da gördü arabayı durdur dedim defalarca hatta kendimi sıka sıka geldim, kusamayınca daha da fazla baş ağrısı oldu. Kendisi istemeyince beni götürmüyo benim akrabalarıma :(

Back
X