canım söyle bir gercek var, "pişman oldugunu göreyim" dediğinde görmüyorsun, "Allah cezalandırmada aceleci değildir" yazan bi arkadas var cok dogru..
Arkadaslar cok sey yazmıs bana pek laf kalmamıs ama ben sana sunu söyliyim;
Biz bu tarz şeylerde sanki birer ögrenciyiz.. Sevgilimiz sıra arkadasımız, ögretmen ise ilahi adalet..
ögrencisin, dersine çalışmıssın, sıra arkadasın da sevgilin diyelim. sınav var; ödev kontrolu var vesaire.. sıra arkadasına ödev kontrolu sırasında ödevini veriyorsun, ögretmen sana bir sey demiyor; ancak sıva oldugu zaman sıra arkadasın senden kopya istiyor ve sen de veriyorsun. buna karsılık ögretmen sana kızıyor ve haksızlıga ugradıgını düşünüyorsun..
daha sonra sıra arkadasınla yollarını ayırıyorsun, o senden kopya cekmeye devam ediyor; başkalarıyla ödev paylasımı yapıyor ve hak etmediği gibi azar da yemiyor.
Bir gün artık isyan noktasına geliyorsun.."Allah'ım su hoca ona da kızsa da görsem.. pişman oldugunu bilsem" diyorsun.
Ve her istediğinde olmuyor, görmüyorsun.
Yanlıs anlaşılmak istemem, ama bu ilahi adalet biraz da enerji meselesi. hani derler ya, evrendeki enerjinin sana istediğini anında vermemesi, "sen izliyorken soyunamıyorum" deme biçimidir diye. bunu da öyle düşün. ya sen tenefüse cıkmadıgın, okula gelemediğin ya da fark etmediğin bir zamanda kızacak o ögretmen o sıra arkadasına, ya da er ya da gec göreceksin. Ha, göremedin mi, ya bizzat sıra arkadasın sana gelip duymak istediklerini söyleyecek ya da bir baska arkadasın, onun basına gelenleri, hakkında neler olduguna dair aldıgı duyumları sana gelip anlatacak.
gördüğün gibi ilk okul ögrencisi örnegi gibi yaşıyoruz bazen hayatımızı.. ama sen hep çözüme ve olumluya odaklan, hislerinden emin ol, güçlü ve dik dur ve asla beddua etme. :)
Her şey güzel olacak. Bu hayatta yaşadıgın kötü şeyler dısında,
henüz yaşamadıgın iyi şeyler de var:))
Merak etme