Depresyon ve bakımsız olmak

Teşekkür ederim. Sabahları ilk işim balkona çıkmak evet ama kahve ve sigara içmeye 😬
Trendyoldan bir kaç parça bluz bakıyorum. Pantolonum çok ama üzerine giyecek birsey yok onu ayarlamam lazım. 2 parça alacağım bu ay.
Bu sabahları ilk iş olarak kahve sigara olayını bitirmek lazım.Ben de öyleyim🥴

Yok siyasi engel değil. Diploma tarihiyle alakalı bir durum.
Evet kendimi evin hem erkeği hem kadını gibi hissediyorum. Sanki tüm yükler benim omuzumda.
Bir tanecik ömrüm var en güzel yaşlarım geldi geçti çok üzülüyorum.
Başka işler yapabilir
Diploma gerektirmeden de çalışılan dünya kadar iş var
Onun çalışmaya gönlü olmayabilir mi

Bana kendi ailemden 1 ev kayinvalidemlerden 1 ev miras kalacak ilerde. Yani gerekirse 20 30 sene yaşa kirada neyi bu kadar dert ediyorsun.Ama bende takıntı oldu bu para mevzusu niyeyse. Halbuki sal dediğiniz gibi.

Beğenmedim attım çünkü eşinizi de bir nebze haklı gördüm şunu okuyunca. İnsan gençken her şeyle mücadele edebiliyor ve konfor yaşlanınca lazım esas e sizin iki eviniz olacakmış hem de! Gerçekten bu konuda sağlıklı düşünemiyorsunuz belli oldu.

Başka işler yapabilir
Diploma gerektirmeden de çalışılan dünya kadar iş var
Onun çalışmaya gönlü olmayabilir mi
Çalışıyor zaten eşim. Ama daha düşük maaşla. Ve normalde 30 gün yıllık izni olacakken şu an hiç yok.
Bıraktım bir kaç gündür düşünmeyi artık. Aklıma geldikçe başka şeylere yoğunlaşıyorum dizi falan izliyorum. Bakim yapmaya çalışıyorum kendime elimden geldiğince. Yoksa halim hiç iyi duruma gitmiyor farkındayım.

Beğenmedim attım çünkü eşinizi de bir nebze haklı gördüm şunu okuyunca. İnsan gençken her şeyle mücadele edebiliyor ve konfor yaşlanınca lazım esas e sizin iki eviniz olacakmış hem de! Gerçekten bu konuda sağlıklı düşünemiyorsunuz belli oldu.
Evet evet farkındayım gerçekten eleştirebilirsiniz. Ben de takıntı oldu bu durum. İnsan üzülür de ben kendimi kahrediyorum. Bırak ya aç kalmazsın ya. Ama bir kaç gündür daha iyi olduğumu hissediyorum. İnşallah böyle böyle toparlayacagim

Merhaba arkadaşlar.
36 yaşında bir çocuk annesiyim. 5 yıldan fazladır ilerlemiş depresyon ve ilerlemiş anksiyete problemlerim var. Genel olarak hayattan hiç keyif almıyorum zaten. Kafamı sürekli kurcalayan bir sorun var ve 5 senedir çözümlenemedi. Hayatım bu olaydan öncesi ve sonrası diye 2 ye ayrıldı resmen. Ve maddi olarakta beni çıkmaza soktub bu olay. Hem maddi hem manevi tükendim.
Temizliğime elimden geldiğince dikkat ederim. Eskiden makyaj yapardım onu da bıraktım. Saçımı duzlestirirdim onu da bıraktım. Bugün saclarimi alttan öyle bir toplayıp taramadigimi ve kenarı sökülmüş elbiseyle işe geldiğimi görünce kendime acıdım resmen.
Is yerindeki kızlara bakıyorum çiçek gibiler. Bende önceden öyleydim.
Hayatimin kontrolünü kaybettim ve elime alamıyorum.
Yeni kıyafetler alamıyorum bütçe ayıramam şu an ona. Manikür pedikür hak getire. Saclarimi doğumdan sonra ombre yaptırırim diyordum çocuk 5 yaşında ne ombre ne ışıltı attırdım.
Hayatım işe gelmek ev işi yemek bulasik sadece.
Hiç birsey yapmayıp sadece yatmak istiyorum. Ama olduğum benden de mutlu değilim. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ilk adımı nasıl atayım ?
Valla kendi yaptığım şeyleri söylesem size uymayabilir 😂😂. Ama başka da iyi hissetme yolu bilmiyorum valla.

Çalışıyor zaten eşim. Ama daha düşük maaşla. Ve normalde 30 gün yıllık izni olacakken şu an hiç yok.
Bıraktım bir kaç gündür düşünmeyi artık. Aklıma geldikçe başka şeylere yoğunlaşıyorum dizi falan izliyorum. Bakim yapmaya çalışıyorum kendime elimden geldiğince. Yoksa halim hiç iyi duruma gitmiyor farkındayım.
Düşünme boş ver
Hepsi olacağına varıyor nihayetinde
Senelik izin hele de özel sektörde ise hak getire

Olan oldu. Kendine zarar vermekten başka birşey yapmıyorsun bu şekilde. Geçmişe yapabileceğin bir şey yok ama bundan sonrası için yapabilirsin. Bir sağlık sorunu yaşasan mesela ev para hiçbirşey gözün görmez. Olumsuzlukları düşünmeyi bırakmalısın.

Evlenirken iyi günde kötü günde diyoruz. Eşinizin sizden az kazanması ve evlendiğinizdeki maddi imkanları kaybetmesine takılıyorsunuz gibi
Bence siz eşinizi sevmiyorsunuz esas problem bu gibi

Herkes böyle dönemlerden geçiyor. İlk adımı kendinize manikür pedikür yaparak atabilirsiniz. Saçınıza ışıltı veya ombre yaptırmak zorunda değilsiniz, evde bakım yağları kullanın,güzelce düzleştirin. Temiz ve gönlü olması yeter,havanız değişir en azından. Evde sağlam bir temizlik yapın. Giymediğiniz kıyafetleri ikinci el uygulamalarda satıp yenilerini alın. Bazen etiketli ürünler bile bulunuyor o uygulamalarda. En önemlisi kendinizi sevin,mutluluk dış faktörlerden bağımsız bir kavram. Sizin içinizden gelmesi lazım.

Back
X