Depresyon ve gecmiş

gidicemburalardan13

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2023
224
332
18
30
Herkese merhaba. Ben 28 yaşımdayım. Çok mutsuz bir çocukluk geçirdim.annem babam ayrıydi ve psikolojik sorunları olan insanlardı. Hepsinin ayrı ceremesini çektim.Babamin öz bakım ve ekonomik sorunları. Annemin narsistligi ve öfke sorunları derken ben çok erken yaşta tükendim. Okul hayatım depresyonla gecti. Mezun olduktan sonra tüm bunlardan uzaklaşmak icin doğduğum şehri terk ettim ve yeni bir şehirde çalışmaya başladım. Biriyle tanıştım ancak yanlış bir kişiydi ve hayattan daha da koptum. Aslında cok iyi bir okuldan dereceyle mezunum ve o kişiyi birakip atandım ancak şuan hayata uyum saglayamiyorum. Sosyal çevrem sıfır. Hayatımı yeni baştan kurmak istiyorum. Nasıl başarırım bunu bilmiyorum. Yeni biriyle tanışmaya da korkuyorum. Çünkü aile durumumun sürekli başıma kakilacagini hissediyorum. Konuşacak kimsem yok bu yüzden buraya yazıyorum.

Bence önce kendinizle ilgili olumsuz cümle kurmayı bırakarak başlayın ..Mutlaka şunu düşünün, işiniz var sağlığınız yerinde.Gerisi içinde kendiniz geliştireceksiniz.Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama.
Bulunduğunuz şehirde yapılacak pek çok akıllı aktiviteler vardır.Onları arayın bulun katılın.Benim arkadaşımın kitap okuma kulubü vardı mesela.Ayın belli günleri toplanıp bir kitap bitirip onu tartışıyorlardı.Hafta sonu yürüme organizasyonu. Para biriktirin her sene bir yere tura katılın.Özellikle yurt dışı..Şehirde varsa güzel klasik konserlere gidin.Bld de de güzel aktiviteler oluyor onları araştırın.Yani ağlanmayı bırakın lütfen faaliyete geçin. Büyüğünüz olarak yazacağım budur.

Önce bi kendinizle mutlu olmayı öğrenin. Kendinize güveniniz gelsin.

Hobi edinin kendinize. Müzikle ilgilenin, enstrüman öğrenin, resim kursları, dikiş kursları, tiyatrolar, sinemalar...

Hayatınız kendiliğinden düzelemez. Sizin yönlendirmenizle şekillenir.

Kendinize güven kazandığınız zaman, yalnız mutlu olmayı öğrendiğiniz zaman ya beni sevmezlerse hissinden de kurtulursunuz

Teşekkür ederim cevabınız için.

Çok haklısınız kendiliğinden duzelmiyor malesef hiç bisey. Teşekkür ederim.

Online eğitimler, kurslar, gönüllülük projeleri var bir sürü. Dahil olarak çevre edinebilirsin. Aynı amaçta çalıştığın görüştüğün kişiler olursa daha rahat iletişim kurarsın.

Psikologla konus canim o sana yardimci olur. Depresyondaysan psikiyatriden destek al. Yalnizlik cok zor cunku.
Konuştum ancak daha da kötüleşti durumum psikologla uyusamadim. Dünyada bir ben kalmışım gibi geçmişteki anılarla beraber yaşıyorum. Istifa etmeyi düşündüm ama her gün atanamayan binlerce insan var istifa etsem de gidecek yerim zaten yok sayılır. Öyle geçiyor günler bakalım bir yolunu bulacagim

B
Baska psikologla gorus canim arkadas falan edinmen lazim ailenle neden gorusmuyorsun. Kardesin falan yokmu

Ben de bazen uzak bir kırsalda yalnız olsam diyorum...Bazen şikayet ettiğimiz şeyler başkasının hayali olabiliyor şaka bir yana her şey senin elinde.yalniz mi yasiyoesun yoksa lojman gibi bir yerde mi.Cevrende vardır okuldan arkadaşların.sen adım at,plan yap.Anlatma şeklinden sanki sen biraz geri duruyorsun gibi geldi.cabalamadan hiçbir şey olmuyor ne yazık ki

Geri durmuyorum benimle konuşmuyorlar zaten. Uyum saglayamiyorum yaşça benden büyükler ve başka sebepler de var hepsi evli cocuklu burda atanali iki sene bitti tek bir arkadaşım olmadi. Önceki çalıştığım yerde daha mutluydum ama ordan da hayatıma giren kişi yüzünden çıkmak zorunda kaldım. Böyle bir durumdayım işte.

Ben köyün içinde bir yerde oturuyorum maaşım ancak buna yetiyor bulunduğum bölgede çok fazla kiralar.

Özgüveninizi geri kazandığınızda, hayatınızdaki kişilerin üst soyunuzdan kişilerle sizi yargılamasına izin vermezsiniz zaten.
Şu an odaklanmanız gereken tek şey kendinizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…