Depresyon ve kendine bakma sorunsalı

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2022
897
800
23
Depresyondaydım. Terapi de alıyordum. Yeni yeni atlatmaya başladım. Bu süreçte kendime bir şeyler alıyorum. Ama evden çalıştığım için diyorum ki, kim görecek? Arkadaşlarımla buluşurken falan düzgün giyinmeye çalışıyorum ama içimde hep kimin için süsleniyorum ki sorunsalı var. Siz kendinize özeniyor musunuz? Kimse görmese de, bakımlı olmalı, şık giyinmeliyim diyor musunuz? Acaba kendime baktıkça daha mı iyi olurum diye düşünmeye başladım. Aklımda hep, beni gören kimse yok, sevgili yok, o halde paspal takılabilirim sanrısı var.

Birseyleri kendinizi düşünerek yaptığınızda kendinizi daha çok seveceksiniz. Siz bu dünya da biriciksiniz, sizden bir tane daha yok. Bunun bilincine vararak yaşayın. Kendime karşı her konu da özelliğim çünkü kendime özensiz davrandığım zamanlarda canımı o kadar yaktım ki artık kendimi buldum ve bırakmam. Kendinizi yakalayın. Tembellik yapmayın.

kısmen evet diyeyim Şuan bende evden çalışıyorum dikkatim dağılınca aralarda mola verip bir kahve vs. içiyorum ama hemen bitirip dönüyorum (veri girişi yapıyorum) komşu kapıyı çalsa gel kahve iç diyemem bitirmem lazım yani kargocu gelmezse kimse görmez ama
dışarıda kullanmadığım simli farlarım var onlar yüzümde orta kısım simli pembe :) birazda yeni eyeliner aldım hazır evdeyken ucuna elimi alıştırmaya çalışıyorum bir arada kalkıp sivilce izlerine krem süreceğim üstümde tsirt altımda eşofman altı saçlarım iki gün önce düzleştirmiştim.

Valla benimde elbet ilgilenemediğim dönemler oluyor, eşofmanla gezmek istediğim zamanlar geziyorum ama genelde sabah kalkınca güzelce giyinip, saçlarımı yapıp, takılarımı takar güne öyle başlamaya çalışırım. Gün içerisinde parfüm sıkarım. Kimsenin görmesi gerekmiyor ki ben kendime değer veriyorum
Hem sabah kendine 20-25 dk ayırsan gün içerisinde gayet derli toplu gezebiliyorsun

Canım ama kendine bakmadan nasıl prensini bulacaksın:)

Önceden ben de çok takar takıştırırdım. Ama evden olunca böyle oldu.
Canım ama kendine bakmadan nasıl prensini bulacaksın:)
İlk önce bulup sonra bakmayı düşündüm. En azından lokasyonu tespit etmeliyim:))

Bence insan her zaman bakımlı olmalıdır , tamam evde çalışıyorsunuz bihter ziyagil gibi dolaşın demiyorum, iş yerindeymis gibide rahatsız giyinilmez ama yine de evde giyilebilicek yeni alınmış güzel kıyafetler sizi daha iyi hissettiricektir bunu kendiniz için yapın özenli davranın kendinize , ben mesela 5 senedir tesettürlüyüm içime giydiğim kiyafetimi çoğu kişi görmüyor ama beğendiğim kıyafetleri alıp giyiyorum insanlar görmesede ben ustumde onları görmek istiyorum, saçlarımı boyatip onlara bakım yapıyorum, benimde sorunlarım var böyle yapınca kendimi biraz daha iyi hissediyorum.

Aradığım şey buydu aslında, kendinizi böyle mutlu hissediyor musunuz? Ben de biraz böyle takılayım.

Neden başkası için süslenmek zorundasiniz ki? Cinsel hayatimin olmadigi zamanlarda da çok hoş iç çamasirlari giyerdim ben mesela kimse görmüyorken. Bir de keyfimizi beklemememiz lazim bir şeyler yapmak için, zorlamak lazim biraz da.

Ayrica hayatimda nasilda kimse yok paspal olayim, mutsuz olayim diye takilirken kim neden hayatiniza girmek istesin ki?
Mutluluğu süslenmeyi arkadasa veya hayatiniza gorecek erkeğe bağlamaniz hayatinizin yanlişlarindan biri olur. Bu şekilde hayatiniza girecek kişiyle saglikli ilişki kuramazsiniz. Karsinizdaki insan kendisine muhtaç oldugunuzu anlar illa ki ve size saygi duymamaya başlar.

Ben hala paçalı don giyiyorum, kimse görmüyor diye. Biraz da böyle yapmalıyım bence, giyinip ayna karşısında selfie, canım kendim demeliyim.

Evden çıkmıyorum ama değişen bir şey yok dışarıda nasılsam evde de öyleyim asıl dışarıdakiler kim ki ben onlara hazırlanacağım kendimden değerli kimse yok

önce kendmiz için bakım yapmalıyız. Terapistinizle bu konuya biraz daha eğilmeye çalışırsanız daha iyi olabilir. Depresyon yaşıyorsunuz çok motive düşünemiyorsunuz anlıyorum çünkü ben de panik bozukluk yaşadım o ruh hallerini çok iyi bilirim. ama terapist çok önemli mutlaka o konulara da eğilin ki yönlendirsin sizi

Memnun değilim kendisinden. Bırakıcam terapiyi.

Bende kpss sınavına hazırlanıyorum sürekli evde ders çalışıyorum haftalar oluyo bazen dışarı çıkmayalı. Tabi ki evde sürekli giyinik makyajlı gezilmiyo ama mesela pijamayla evin içinde hiç durmam eşofman vs rahat şeyler giyerim saçlarım sürekli yapılı olur mesela cilt bakımına kıl tüy işlerine önem veririm çünkü farkettimki kendime bakmazsam kesinlikle daha kötü hissediyorum yorgun ve bıkkın hissediyorum o yüzden sende kesinlikle kendine bakmalısın evdeyim kimse görmüyor diye düşünme kendine biraz bakım yap bi süre sonra farkedeceksin sana iyi geldiğini.

Açıkçası artık kimse kimseye sokakta adamakıllı bakmıyor. Yaa aşırı güzel bir kadın olmak lâzım ki o da binde bir çıkar ya da neredeyse çıplak olacaksın.bazen ben de giyinip, süslenip çıkıyorum.kimsenin de umrunda olmuyor valla ne yalan söyleyeyim.ego kasacak hâlim yok. Arada geliyorlar o yüzden bana da.ne yapalım ama yine de azami ölçüde bakım şart.şimdi aşağıya bakan parmaklar gelmeye başlayacak.canınız sağ olsun.ne yapayım başkası bakmayınca, dikkat çekmeyince ne önemi kalıyor gibi süslenmenin? Yine bir dereceye kadar daha iyi hissettirir ama dışarıdan bejlentiye girince daha fena sinirleniyor insan.sırf acaba kimse bakmazsa diye bazı şeyleri giymiyorum.moralim bozulur biliyorum kendimi

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi hissetmek için çok bişeye gerek yok ama ayna yanından geçerken gözünüze çarpan aydınlık simanız, derli toplu saçınız, kendinizi hem rahat hem iyi hissettiğiniz kıyafetleriniz kesinlikle daha iyi hissettirir. Kesinlikle mod düşürüyor diğer türlüsü. Bir kahve yapıyoruz altı üstünü takımını seçiyoruz. Alıp balkona çıkıyoruz modumuz değişsin bir gökyüzünü görelim diye atıyorum. Evin köşesnde duran o bitki aslında size farketmeden iyi geliyor mesela.

Aradığım şey buydu aslında, kendinizi böyle mutlu hissediyor musunuz? Ben de biraz böyle takılayım.
Tabi ki aynaya bakınca insanın kendini güzel ve bakımlı görmesi iyi hissettiriyor , ama şöyle de birşey var aslında insanın her zaman içinden geldiği gibi davranması gerektiğini düşünüyorum, içinizden gelmeyerekte birşey yapamazsınız zorla olmuyor çünkü, eğer bir süre kendimi salmak istiyorum diyorsanız bırakın içinizden geldiği gibi davranın, bende bir süre kendimle hiç ugrasmamistim banyodan sonra saçımı bile taramadan topluyordum o denli , elime geçen en bol pijamayi geçiriyordum üstüme, ama bunu uzatmamalısınız , yine kalkıp kendinize özenmelisiniz , kısacası kendinize iyi bakmalısınız çünkü bunu sizin yerinize yapicak biri daha yok , ben kendime bakmayı seven biriyim de ağladıktan hemen sonra göz yaşlarımı silip yüzüme maske yaptığımı bilirim, şuan kendime bakıyorum çok mutluyum diyemem çünkü çok zor günler yaşadım etkisi azda olsa hala devam ediyor , ama kendinize özenli olursanız daha iyi daha fresh hissediceksinizdir .

Son düzenleme:
Yıllardır evden çalışıyorum, giyinmeyi değişik kombineler yapmayı da çok severim. Evde de pijamayla dolaşmam Bihter ziyagil stayla da değilim ama hem rahat hem de uyumlu giyinirim ki uyku moduna geçmeyeyim. İki elim kanda olsa her gün zevkle giyinir yarım saat da olsa dışarı çıkarım bi çay kahve içerim ya da yakındaki bi kitapçıya mağazaya gider bakınırım az çok yürürüm. Birileri ilgi göstermiş bakmış bakmamış umurum olmaz. Ben giyimimin tadını çıkarırım kendimce. Ha kıl tüy dip boyası manikür düzgün saç gibi basic bakım şartlarını evden çıkmasam da ihmal etmem. İnsan bu tip rutinleri boşlayınca depresyon başlıyor gibi geliyor bana ondan korunuyorum bir nevi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…